Cześć.
Od początku chciałem dzieloną przepustnice, bo to bardzo mi się podobało w Warthogu.
Czytałem sporo o oprogramowaniu SimAppPro od WingWinga, bo początkowe też miałem z konfiguracją trochę problemów, które były w większości moją winą. Po prostu trzeba przy tym trochę posiedzieć, żeby je poznać.
Co do użytkowaniu go w Iłku, problemem była duża ilość przycisków i osi, z których części gra po prostu "nie widziała" i dlatego na oprogramowaniu przepustnicy jest "4x32 Button Mode", który sprawia, że gra widzi ją jako 4 urządzenia i wtedy nie ma problemów z odczytywaniem oraz przypisywaniem wszystkich osi i przycisków.Tylko trzeba pamiętać, żeby dla własnej wygody ustawienia działania osi i przełączników (np. ma być 2- czy 3-pozycyjny) zrobić przed przełączeniem na "4x32 Button Mode".
Brakuje mi w oprogramowaniu dedykowanego profilu dla Ił-2 (jest np. do "Strar Citizen" czy "DCS") dzięki któremu działałyby silniczki wibracyjne, które są w joyu oraz obu częściach przepustnicy, ale czytałem, że modderzy nad tym pracują.
S!