Autor Wątek: MicroProse wraca do gry?  (Przeczytany 20572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: MicroProse wraca do gry?
« Odpowiedź #30 dnia: Września 10, 2019, 10:22:33 »
Amen.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #31 dnia: Września 10, 2019, 12:05:32 »
Jak dziś pamiętam slogan reklamowy MP, który można sparafrazować słowami "A Ty kim chcesz dziś być?".
https://www.youtube.com/watch?v=oOI8GWTFXmU

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 26, 2020, 12:30:50 »
No no!

Coś ma się ukazać w obecnym roku, ptaszki ćwierkają, że będzie to "Warbirds 2020".

https://twitter.com/micro_prose/status/1221198637776150528?fbclid=IwAR0b1ARtUYlrs2_1dRbb50kVOWN3UhrG_EoyzAPdyVFHopCdNbJd-LgjalQ
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 13, 2020, 11:14:02 »
Dwa nowe screeny z Twittera.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 13, 2020, 11:18:46 »
Ciekawe o co chodzi z odwzorowaniem wszystkich stanowisk. Oni zawsze bardziej robili swietnie grywalne taktyczne tytuly niz symulatory same w sobie. Moze chodzi o jakies misje multi?

www.yoyosims.pl

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 13, 2020, 11:25:19 »
Misja w 5 w Heńku, lodzio - miodzio i jedna z większych przygód w moim życiu symulotnika . Jestem za, choć uważam, że już mi się nie zdaży.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 13, 2020, 13:13:18 »
B-17 The Mighty Eight III?

Marzenia... :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 02, 2020, 21:00:24 »
No to w nastepnym tygodniu odkryja karty:

Hello everyone. MicroProse will be making an official announcement NEXT WEEK. Until then, can you guess what kind of games we will announce from the photos we’ll share?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Maja 02, 2020, 23:57:07 »
Przytulnie jak w norce hobbita w tym kokpicie.

Rozumiem, żyć przeszłością - sam to robię w simracingu, gdzie wg mnie nic lepszego od rFactora 1 i RBR nie powstało, a oddanie realizmu jest jeszcze gorsze niż w simach latających (co wydaje się nielogiczne). Powiedzmy sobie jednak szczerze, poza serią Ił-2 Szturmovik i DCS-em nie ma nic na rynku (nie tykam Falcona i BMS, bo to jest specyficzny produkt) w gatunku combat flight simów. Nic, co zagroziłoby tym tytułom (przez Ił-2 rozumiem starego Iłka i BoX wraz z CloD). Wiem, że EAW, wiem, że jakiś inny wcześniejszy tytuł oferował fabuły, grywalność, sztuczną inteligencję i grafikę na miarę czasów - ale byliśmy młodsi.

Moim zdaniem świat stworzony w DCS-ie jest dość interesujący. Gram na serwerach, na których odbywa się regularna wojna, są ruchy strategiczne i taktyczne, okręty, czołgi. Naprawdę dużo nie brakuje, aby stworzyć jakiś jeden spójny teatr działań. Brakuje z 6-7 modeli samolotów, aby odwzorować wojnę w Wietnamie w okresie lat 60-70. Można by to zrobić wykorzystując Flaming Cliffs 3 (tak, wiem, nikt tego nie ruszy), bo w zasadzie brakuje samolotów szturmowych i bombowych z tego okresu. Mówię oczywiście o stworzeniu klimatu, bo nawet z tym, co teraz jest, da się grać.

Z kolei w BoX też mamy w miarę spójny teatr działań, da się coś z tego planesetu wykroić do grania online. Szkoda, że twórcy BoX nie skupiają się bardziej na stworzeniu wirtualnego frontu z prawdziwego zdarzenia, pomimo udanej kompilacji flight sima z symulatorem czołgu. Brak dynamicznej kampanii, czego namiastka jest nawet w DCS. Poza tym ostatnie ruchy i zabawy z FM/DM są trochę dziwne. Czas pokaże...

Wracając do głównego wątku: nie sądzę, aby Microprose zaprezentowało grę, która zadowoli purystów symulacji. Zrobią arkadowy multi-shooter z elementami symulacji i jakąś tam fabułą do grania offline. Chciałbym się pomylić.

Aha, siłą DCS-a jest to, że każdy może w tym projekcie zarobić. Wystarczy wnieść swój wkład w postaci kolejnych modułów. I to uważam za siłę tego symulatora. Gdyby powstał globalny silnik (inny niż), do którego każdy dorzucałby swoje modele, teatry działań, mielibyśmy dziś w takim BoX maszyny japońskie i francuskie i mnogość frontów i innych jednostek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 03, 2020, 08:21:12 »
Pewnie bedzie cos w stylu lepszego War Thundera tak sadze. Moze bardziej dopieszczone historycznie i okresami (by Bf-109E nie spotkal sie z P-80 ;D ). Taki "Warbirds 2020", natomiast jesli bedzie klimat i bedzie sie gralo miodnie to czemu nie. W WT latajac naprawde ostro spedzilem blisko rok i zabawa z ekipa byla naprawde przednia.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #40 dnia: Maja 03, 2020, 11:09:25 »
[..]Taki "Warbirds 2020"[...]
Taa raczej nie, sądząc po becie Warbirds 2020, to chyba drogi Microprose i iEnt się trochę rozeszły.

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 03, 2020, 11:17:17 »
Jest kwestią niedługiego czasu, gdy powstanie spójny projekt pod nazwą "wojna światowa". War Thunder jest bardzo blisko i nie ma lepszego połączenia wojny na morzu, lądzie i w powietrzu. BoX jest na ścieżce, ale brakuje mu (oprócz okrętów oczywiście) artylerii plot, sterowanej przez ludzi. Niestety, ale najlepiej do takiej wojny nadaje się rejon Pacyfiku. Tam mamy wszystko, bo są lotniskowce, które uważam za niezbędne do dobrej zabawy z okrętami. Piszę niestety, bo dla mnie esencją wojny powietrzno - lądowej jest front wschodni. Reszta to popierdółki
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 03, 2020, 12:00:03 »
Tu to raczej Europa, bo było screeny Mietków.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #43 dnia: Maja 03, 2020, 13:05:57 »
W WT latajac naprawde ostro spedzilem blisko rok i zabawa z ekipa byla naprawde przednia.

Nie mów... Ja po paru lotach byłem zmęczony arkadowym podejściem. No i niemożliwe były loty samolotów z różnych okresów - nie mówię tu o P-80 vs. Bf 109, ale np. I-153 vs. Bf 109. Zawsze spotykały się bliskie tiery.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 03, 2020, 15:26:01 »
Ja chętnie kupiłbym takiego nowego WarThundera, który nie ma levelowania a wszystko jest dostępne w ramach kupionej gry, i gdzie wszystko byłoby bardziej historyczne. W WT nie razi mnie tryb Arcade, bo na nim nie latałem, rażą mnie bitwy, gdzie włoskie samoloty latają wspólnie z japońskimi...  Zresztą taki inny WT byłby prawdziwym następcą Iła. z jego wielką społecznością, a nie taki elitarny BoX czy DCS...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.