Autor Wątek: MicroProse wraca do gry?  (Przeczytany 20605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sunrrrise

• Gość
Odp: MicroProse wraca do gry?
« Odpowiedź #75 dnia: Maja 26, 2020, 19:31:20 »
Nie wiem jak w pierwszym, ale podales manual do drugiego The Mighty Eight. I owszem, klikalo sie tam calkiem sporo. Moge sie mylic, ale to byl pierwszy symulator maszyn drugowojennych z klikalnymi kokpitami. Następny był dopiero wydany niemalże dziesięć później Cliffs Of Dover.

« Odpowiedź #76 dnia: Maja 29, 2020, 13:25:40 »
A co w tym złego? Symulacja działania załogi i typowy coop, ale na VR.

Czyli będzie taki FPP shooter osadzony w realiach pokładu B-17? :P

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #77 dnia: Maja 29, 2020, 16:23:51 »
To były i tak bardziej takie RPG-i w przestworzach. :)   Ja tam właściwie nie bawiłem się w pilotaż a tylko obsługę karabinów maszynowych. :)

Zresztą w Rowan's Battle of Britain też lubiłem postrzelać z pozycji strzelca bombowca. Misja Blitz, mnóstwo maszyn, i jak z moimi kaemami, cały na biało...
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2020, 19:49:41 wysłana przez KosiMazaki »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #78 dnia: Maja 30, 2020, 00:34:54 »
No właśnie, zapomniałem o Rowan's BoB - to było grywalne? Mam na myśli symulację z poziomu FPP?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 16, 2020, 12:04:57 »
MicroProse ogłosił kolejne dwa tytuły.
https://www.reddit.com/r/MicroProseOfficial/comments/h9zius/operation_harsh_doorstop_free_game_and_warfare/
O ile jeszcze ten Operation: Harsh Doorstop może być całkiem ok, to ten Warfare 1944 to nie wiem co o tym mysleć ;>. Chyba wydali coś co nie zdążyli w 2000 r. ....
Zaczęli coś iść w ilość, wiem, że każdy tytuł robi inna firma, która z MP w sumie wcześniej nie miała wiele wspólnego. Ciekawe co z tego wyjdzie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 06, 2021, 21:54:09 »
Takie coś "mikroprosie" pokazało:

Tiny Combat Arena Announcement Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=Bi-9YJXzzJo
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 06, 2021, 22:40:18 »
Co to jest?!?  :O
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 07, 2021, 00:18:50 »
Co to jest?!?  :O

Oni co rusz jak coś pokażą to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Abstrahując od tego, że jak do tej pory nic nie wyszło, to myślę, że każdy kto liczył, że MicroProse zatrzęsie rynkiem strategii i symulacji może po części obejść się smakiem. Jakieś indyki tylko.
Owszem trzy tytuły zapowiadają się ponad tę resztę: Sea Power, Regiments i Task Force Admiral plus B-17 (ale jakoś tutaj temat przycichł), ale reszta to dla mnie wielka zagadka.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 07, 2021, 08:10:06 »
Studio powinno się skupić na 2, góra 3 projektach. No chyba, że mają kupę kasy i setki developerów. Może tak jest, nie wiem, śmiem wątpić. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 07, 2021, 09:24:23 »
Studio powinno się skupić na 2, góra 3 projektach. No chyba, że mają kupę kasy i setki developerów. Może tak jest, nie wiem, śmiem wątpić. :(

Jestem tego samego zdania, owszem, to nie oni bezpośrednio pracują nad tymi tytułami, ale stworzyła się zbieranina mydła i powidła, zamiast rozwijać ze 3 główne gry i je dopieszczać. Teraz mamy w zapowiedziach od realistycznych tytułów do jakiś gwiezdnych lotniskowców hehe, albo indyków, których nie dotknę nawet kijem. Trochę nie kapuję tego.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #85 dnia: Lipca 07, 2021, 11:47:32 »
Co tu kapować? Czasy się zmieniły i trzeba klepać to na czym się zarobi, a nie gry dla wąskiej grupy zapaleńców jadących na nostalgii. To, że My pamiętamy ich z czasów tworzenia doskonałych symulatorów w czasach kiedy simy (nie simsy) na PC były na topie nie oznacza, że obecnie inni ich też tak postrzegają. Ogólnie to niech sobie tam klepią co im pasuje, a może kiedyś doczekamy się czegoś ambitniejszego :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #86 dnia: Lipca 07, 2021, 12:16:32 »
Ten obecny "MicroProse" to bardziej wydawca a nie studio. Większość gier, które firmują to niezależne projekty, które istniały już wcześniej.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 07, 2021, 19:05:30 »
Tiny Combat Arena Announcement Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=Bi-9YJXzzJo
Opcja gdy nie stać Cię na RTX 3070 do swojego Pentium 133! ROTFL :D
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 07, 2021, 19:07:16 »
Grafika ma raczej nawiązywać do produkcji z lata 90. XX w i raczej przyciągać przez sentyment. Kto pamięta np. Gunshipa 2000 zrozumie w lot o co chodzi.

« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 07, 2021, 19:11:10 »
Pamiętam F-19, F-117, Gunshipa 2000, itd. Na 386SX pogrywałem, ale dziś to już wygląda na produkt jednoosobowego dewelopera a nie na jaki produkt AA.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11