Autor Wątek: Red Dead Redemption 2 na PC  (Przeczytany 15893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Red Dead Redemption 2 na PC
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 06, 2019, 17:37:06 »
ale to co załączył YoYo z benchmarka wyżej to jest jakiś żart. Chyba, że scena była zbyt dynamiczna i to wynik rozmycia (blur ja zawsze wyłączam w grze, bo to jest jakieś nieporozumienie by sobie dobrowolnie obraz rozmywać, jak człowiek wywala kasę na sprzęt by mieć więcej detali :D).

Chyba tam blura nie ma, te tekstury tak wyglądają, a na Ultra różnicy nie widać. W KCD były o niebo lepsze, tutaj jak w Mafii 1 ;) to wygląda.
Tu porównanie Low i Ultra, ale na tym Ultra to tekstury dalej nie są jakieś super ostre i z detalami: https://www.game-debate.com/news/27928/red-dead-redemption-2-low-vs-ultra-graphics-comparison .

A klimacik jest od początku, to co pisał Boski, ale jeszcze się nie wczułem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 06, 2019, 18:14:11 »
Tu screen z ultra (textury):

D. nie urywa, można to polepszyć ReShade rzecz jasna :evil: (opcja luma sharpen i chyba spróbuję go wrzucić i tu).
Co ciekawe po wczorajszej aktualizacji w tym teście graf. zapanowała mi inna pogoda... teraz sypie śnieg ;D. Bądź tu mądry. Ta gra chyba żyje własnym życiem.

Ps. a co do sejwów, w prologu nie ma po prostu. Trzeba przejść całego (czyli z 30-40 minut jakoś tak).
A potem jest jakiś Quick Save albo automat? Czy zawsze przez to menu 5 raz kliknięć ... ?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 06, 2019, 18:28:22 »
YoYo, ale porównaj sobie ten ostatni Twój screen z podlinkowanym zestawieniem low/ultra. To ultra co wrzucasz nie do końca wygląda tak jak to co jest tam widoczne. Czy tylko mi się wydaje? Wiadomo, tam jest słonecznie, ale u Ciebie wszystko jest jakby rozmyte.

Chyba, że to kompresja obrazu.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 06, 2019, 18:34:06 »
Słońce na pewno robi robotę natomiast trzeba porównywać tylko tekstury. Na screenie do porównania wszystkie opcje są zapewne na ultra :), ja mam mieszankę wysokie/średnie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 06, 2019, 18:42:34 »
Aaaa, teraz rozumiem. Myślałem, że całość jest na ultra i że w tym kontekście d*** nie urywa jak na takie kosmiczne wymagania. :)

ReShade już można sobie chyba zrobić z panelu NVidii. Czy to jeszcze nie działa?

« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 06, 2019, 18:46:59 »
Yoyo, u mnie na ultra tekstury wyglądają ostro, u Ciebie na screenie są jakieś rozmyte.
Tak, jest opcja autosave. Jeśli chcesz mieć pewność, że działa, podczas gry wejdź w menu -> Tryb Fabularny -> Wczytaj Grę. Tam powinieneś mieć godzinę ostatniego automatycznego zapisu.

« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 06, 2019, 23:26:20 »
Zestawienie wydajności poszczególnych kart z porównaniem DX12 i Vulcan:

https://www.guru3d.com/articles_pages/red_dead_redemption_2_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html

PS. Przy okazji pozdrawiam kolegę, który twierdził, że 2070S sporo ustępuje 1080Ti. ;)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2019, 07:30:25 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 14, 2019, 21:22:25 »
U mnie tytul lezy odlogiem, moze poczeka na lepsze czasy, ale jest nowa latka, ma pomoc w optymalizacji:
https://www.gry-online.pl/newsroom/rockstar-przeprasza-za-red-dead-redemption-2-na-pc-nadchodzi-patc/z21cfc5

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 15, 2019, 11:52:27 »
Okazało się że tempo przyrostu/utraty masy ciała Artura oraz parametrów Health, Stamina i Dead Eye jest uzależnione od ilości fpsów. Jak ktoś gra na PC ze 120 albo nawet 60 klatkami na sekundę to bohater traci szybciej na wadze i szybciej traci energię.
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/dwkqxs/core_drain_speed_and_weight_loss_appear_to_be/

« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 27, 2019, 18:05:20 »
RDR2 zawita na Steam równo miesiąc po premierze na Rockstar Launcher i Epic - czyli 5 grudnia. :)

https://twitter.com/RockstarGames/status/1199712823775023107

BTW. Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie stanu załatania tej gry po pierwotnych problemach?

« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 27, 2019, 19:27:22 »
I stało się wrrr 46% gry za mną, niespodziewany zawias przy autosave (pliki trzymane w chmurze) i po restarcie wszystko znikło  :(
Ktoś ma jakiś pomysł czy trzeba wszystko od nowa zaczynać ?

« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 27, 2019, 19:33:41 »
Skasuj lokalny sejw to launcher  ściągnie ten z serwera. Nie mam RDR2 ale tak to z reguły działa, przynajmniej na Steamie. Poza tym autosave to jeden plik a manualne sejwy to inne pliki. Sejwowałeś ręcznie, tak?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 27, 2019, 20:27:28 »
BTW. Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie stanu załatania tej gry po pierwotnych problemach?

Kilka paczy za nami, w tym z optymalizacją 2Gb w zeszłym tyg. W sumie u mnie działał ok (a te techniczne naprawiono dość szybko), ale jakoś leży na dysku i czeka na kiedyś tam.

Zerknij tu:
https://www.gry-online.pl/gramy-dalej.asp?ID=13636

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 27, 2019, 20:59:19 »
Skasuj lokalny sejw to launcher  ściągnie ten z serwera. Nie mam RDR2 ale tak to z reguły działa, przynajmniej na Steamie. Poza tym autosave to jeden plik a manualne sejwy to inne pliki. Sejwowałeś ręcznie, tak?

No właśnie, że nie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2019, 21:52:54 wysłana przez KosiMazaki »