Autor Wątek: Red Dead Redemption 2 na PC  (Przeczytany 15884 razy)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Red Dead Redemption 2 na PC
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 02, 2020, 20:15:14 »
Ufff... Namęczyłem się z tym Epic Games Store! Pierwsza próba przez przelew, ale moich banków nie było. Druga próba przez płatność w Play - ale się zepsuło. Może to mieć coś wspólnego z tym, że z telefonu nie mogę robić zakupów przez rachunek Play u Google'a - mówi, że mój telefon jest shackowany. Pewnie, że jest, ale przeze mnie. :)  Dopiero trzecie podejście (PayPal) zadziałało.

Uparłem się na Epic w podzięce za ich dobroć. Niech mają pieniążka... A na serio to połączenie Epic - Rockstar działa jakoś lepiej niż u Stream'a. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 02, 2020, 20:51:43 »
Tim Sweeney byłby wzruszony Twoją determinacją.

"Dobroć" Epica o której piszesz, to wyrachowane działanie obliczone na ugruntowanie pozycji na rynku i zdobycie stałych klientów w perspektywie kilku lat. Innymi słowy są to koszty rozkręcenia działalności. W końcu większość ludzi tłumaczy przywiązanie do Steama tym, że "przecież mam już tam tyle gier".

Oczywiście nic mi do tego gdzie kupujesz gry i absolutnie w to nie wnikam. Zaintrygowało mnie jednak twierdzenie, że połączenie Epic i Rockstara jest "lepsze"? Na czym to polega? Chyba, że chodzi Ci o to, że masz wtedy "Epic Rockstar". Czy Gry R* na EGS nie wymagają Rockstar Launcher'a?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 03, 2020, 09:49:18 »
Wymagają, i owszem.  Tak jak na Steam'ie. Epic odpala soft R*, a ten grę. Co ciekawe jak się odpali soft od R* to można wystartować grę, ale ona... odpala Epic Store'a. Podwójna garda. :)

Ale na steamie akurat miałem co pewien czas problemy z hasłem, które się nie zapamiętywało i musiałem co ileś dni znów je wpisywać do Social Club'u. Hasło plus graficzna zagadka. :) Z Epic nie mam takich problemów, nigdy nie miałem przez 150+ godzin używania GTA od nich.

PS: I tak, wiem, że Epic rozdawał gry tylko po to, by ugruntować swoją pozycję na rynku. No i u mnie ugruntował. Znaczy działa. :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2020, 10:55:26 wysłana przez KosiMazaki »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 23, 2020, 11:52:21 »
Jako ciekawostka: w RDO zapanowała zima. Warunki zimowe panują teraz na całej mapie, a nie tylko w pasmie górskim. Jest też choineczka w obozie. :033:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 23, 2020, 12:22:28 »
To prawda, tak było wczoraj. I trochę prezentów pod tą choinką, w skrzyneczce... Było ciepłe ubranie, przydało się, bom gołodupiec z jednym ubraniem na ciepłe/umiarkowane klimaty. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 23, 2020, 13:48:24 »
To miło, że pomyśleli, bo wszyscy początkujący padaliby z zimna jak muchy. ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 23, 2020, 13:55:27 »
Miałem jeszcze wczoraj czapkę, ale straciłem w bijatyce. Nawet nie wiedziałem, że mogę stracić fanta. I teraz w główkę zimno na mrozie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 23, 2020, 14:11:03 »
Miałem jeszcze wczoraj czapkę, ale straciłem w bijatyce. Nawet nie wiedziałem, że mogę stracić fanta. I teraz w główkę zimno na mrozie...

W ekwipunku na koniu ją masz. 😉

Albo dostęp z garderoby w obozie.

« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 12, 2021, 20:53:13 »
Tak dla przypomnienia - nadal można nabyć Red Dead Online w promocyjnej cenie 22 PLN (cena na Steam). Promocja obowiązuje do 15 lutego.

Odnośnie promocji w grze, wiadomości o aktualnych bonusach są też podawane tutaj:

https://www.rockstargames.com/pl/newswire

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 14, 2021, 10:40:56 »
Od teraz jest wsparcie dla DLSS w RDR2: https://www.ppe.pl/news/159390/red-dead-redemption-2-z-45-lepszym-dzialaniem-dzieki-dlss-duza-aktualizacja-trafila-do-red-dead-online.html .
Ale jakoś nie widzę tego plus 45% FPS więcej ;D. Średnio (laptop) miałem 77 FPS, teraz z DLSS (jakość / wydajność) mam 80 - 83 (test wydajności), więc różnica ułamkowa w zasadzie, ale pewnie warto patch przetestować u siebie. Jak ktoś ma RDR2 zainstalowane to patch liczy sobie coś ponad 5Gb. Może w lokacjach jest lepiej, tu chyba miałem około 85, teraz jest blisko 100.

Może ten reklamowany "największy" skok to tylko przy 4K.
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2021, 10:54:37 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 16, 2021, 10:40:16 »
To DLSS to akurat wszyscy chwalą. Niestety ostatni patch popsuł wiele w Red Dead Online. Losowe coredumpy, problemy z respawnem, glitche. Aż przykro grać, a to moja ostatnio ulubiona gra. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 16, 2021, 13:30:56 »
To DLSS to akurat wszyscy chwalą. Niestety ostatni patch popsuł wiele w Red Dead Online. Losowe coredumpy, problemy z respawnem, glitche. Aż przykro grać, a to moja ostatnio ulubiona gra. :(

Ja zacząłem przygodę (single player), wreszcie po latach, bo gra kwiczała na najwyższej półce. Klimacik jest, nie ma co, ale też wszystkiego jeszcze nie rozumiem no i sterowanie jakieś drewniane, typowo konsolowe, wciśnij to, wciśnij tamto, jakby nie mogło być wszystko pod PPM i ew. "E" do podniesienia czegoś. Jakoś też nie mogę ogarnąć listy zadań, chyba nie ma tu czegoś takiego? Jest coś podobnego pod "L" ale tam są tylko ukończone (z jakimiś medalami). Natomiast widać, że gra jest mega rozbudowana.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 17, 2021, 00:01:19 »
Masz menu gracza, bardziej rozbudowane Online. U mnie pod G, ale ja mam wszystko przemapowane pod swoje sterowanie na kursorach na mojej wiernej klawie od M$. ;)

Ale fakt, widać, że interface nieprzemyślany. I wychodzi stricte z konsoli. Do tego dochodzi, że w niektórych momentach wychodzę z jakiegoś wyboru przez Backspace, z innego przez apostrof, a z większości przez Esc. Albo mam interakcję przez Enter albo PgUp. Zabawne, ale da się przeżyć. Kluczowe sterowanie w trakcie walki daje radę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 23, 2021, 18:22:04 »

Tak sobie pykam, pykam wieczorami i w sumie już się zrobiło z tego ok. 50h. Ogólnie może nie do końca moje klimaty (jakoś W3 wciąż jest on the top), bo nie jestem super fanem westernów, ale trzeba przyznać, że faktycznie gra jest świetna. AI jest świetne i nigdzie do tej pory nie widziałem tak dobrego (no może Skyrim ale tam były inne bolączki), na kolana też rzucają detale w tej grze w zasadzie na każdym kroku. Grafa po tym updejcie z DLSS jest naprawdę fajna, dokładna i działa to w zasadzie bez zarzutu. To co pisałem wcześniej, jakby na PC zrobili należycie sterowanie miodność byłaby tutaj o wiele lepsza, to powinno być zrobione całkowicie inaczej dla wersji na piec, brak obecnie intuicyjności po prostu bo to kalka z konsol. Przydałoby się może też więcej zadań pobocznych ale mam wrażenie, że one są, tylko trzeba się na nie napatoczyć przypadkiem, nie ma po prostu tutaj podpowiedzi i gra szczędzi informacji na ten temat. Też to ma jakieś pewne swoje zalety. Może po prostu obecne tytuły, na miarę Asassyna po prostu rozleniwiły nas w tej kwestii, że wszędzie muszą być pytajniki, a gra ma nas wieść za rączkę, po nitce do kłębka. Tu jest inaczej. Tu jak nie gadasz, nie pytasz, nie ingerujesz, to nie zobaczysz w zasadzie misji pobocznej. Tak najbardziej RDR2 przypomina mi Kingdom Come: Deliverance (chociaż ten był w paru tematach bardziej hardocorowy), ale do KCD RDR2 najbliżej. Fajna gierka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #104 dnia: Października 27, 2024, 21:38:30 »
Taka informacja, która jakoś zupełnie mi umknęła. Red Dead Redemption w końcu po 14 latach trafia na PC. Gra spóźniona tak przynajmniej o jakieś 10 lat, no ale mimo wszystko fajnie, że w końcu się udało. Fabularnie akcja rozgrywa się po wydarzeniach z RDR2, więc nawet się zgadza. Szkoda jednak, że to nie remake na aktualnych standardach wizualnych, bo graficznie ta gra jest sprzed dwóch generacji konsol.

https://www.gry-online.pl/newsroom/red-dead-redemption-na-pc-oficjalnie-zapowiedziane-znamy-date-pre/z22ae9a

https://store.steampowered.com/app/2668510/Red_Dead_Redemption/

Premiera 29.10.

PS. A RDR2 to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Ever. Niestety obawiam się, że takie gry już nie będą powstawać, bo po co się wysilać na coś ambitnego i ciekawego, jak można zrobić grę online i zarabiać miliony na sprzedaży jakiś pierdół do niej.
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2024, 21:44:20 wysłana przez Jascha »