Uruchamiam jako administrator. Na razie ręcznie, nie korzystam z autostartu.
Jak odpalę najpierw ODT, to mam ustawiony domyślny supersampling i FOV. Uruchomię OTT, to jego ustawienie supersampling wskakuje (trzeba uruchomić na nowo ODT by zaczytał dane), ale FOV już nie. To dzieje się dopiero po wciśnięciu "Save" przy FOV w OTT.
Nawet w dokumentacji jest, że coś z tym ustawieniem jest nie tak (nie działa w profilach):
"NOTE: This currently does NOT work with the Quest as Link needs to be restarted, making it a bit useless in Profiles. For the Quest I recommend instead using the FoV Multiplier setting on the Game Settings tab. As that is applied when OTT starts it should work fine for the Quest as OTT should be started before anything else."
Tylko, u mnie FOV się nie wczytuje od samego uruchomienia OTT, jak jest napisane wyżej. A u Ciebie na pewno tak? Sprawdzałeś w ODT? Bo tylko to co tam jest widoczne, jest pewne, moim zdaniem.
Generalnie wolałbym korzystać z plików wsadowych z profilami i komendami OculusDebugToolCLI. Ale jeszcze wszystkich nie ogarnąłem. Tu przykład:
https://gist.github.com/cubehouse/dd919b48fb32be276e7674efb74cccccZnam komendy na ASW i FOV, ale nie na bitrate.