Autor Wątek: Coś co podnosi jakość zabawy  (Przeczytany 7470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zoom

• Gość
Coś co podnosi jakość zabawy
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 08, 2004, 11:38:07 »
A u mnie tego nie ma. Może coś trzeba włączyć?

raven

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 08, 2004, 11:50:12 »
Ja mam radeona 8500 (275/275), ktory jak wiadomo chocby z oznaczenia, wspiera w pelni sprzetowo dx8 i ten efekt jest jak najbardziej widoczny. Wydaje mi sie ze to zalezy od ustawien jakosci obrazu (ja mam teren na excellent), a nie od rodzaju karty. Chociaz moze gf4mx ma problemy, bo on chyba dx7 tylko obsluguje hardwarem - nie znam sie na gfach bo to szajs i zwykle przeplacanie.

Kos

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 08, 2004, 12:00:58 »
Przepraszam za zamieszanie. Zle zrozumialem pytanie, koledze chodzilo o to czy w grze LO jest widoczny efekt kurzu (taki jak w Fb) za startujacym samolotem a nie o to czy jest on widoczny w FB. Odpowiem: w LO nie wiem bo nie instalowalem tej gry, w FB tak. Jeszcze raz przepraszam za moja pomylke.

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 08, 2004, 12:22:35 »
No tak. :)  Ustalamy, że piszemy o kurzu w Lock On. :)

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 08, 2004, 12:59:13 »
Tak potwierdzam chodzi mi o grę Lock On.
pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 09, 2004, 10:46:31 »
Jest ale tylko podczas przyziemnienia, gdy koła dotkną płyty lotniska unosi się kurz/dym, w innym przypadku nie-jesli ktos twierdzi inaczej niech wstawi swój screenshot, ja nawet na oficjalnych tego nie widzialem (jest natomiast widoczny strumień gorącego powietrza z dysz, ale to już inna sprawa)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 09, 2004, 11:27:15 »
Nie sądzicie, że taki efekt w tak graficznie dopracowanym symulatorze powinien być?
Może któryś patch do gry to wprowadzi?
pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 09, 2004, 12:41:20 »
Cytat: Andrew
Nie sądzicie, że taki efekt w tak graficznie dopracowanym symulatorze powinien być?
Może któryś patch do gry to wprowadzi?
pozdrawiam

Podobnie bylo w FB, ten smaczek czyli kurz wpadl po jakims patchu do tej gry ale czy to takie istotne ?? Lock On ma tak wywalone w kosmos wymagania ze dorzucenie takiego efektu moglo by znowu spowodowac spadek FPSow, coz pozyjemy zobaczymy :) narazie lepiej niech poprawiaja bledy ktore sa w grze :mrgreen: .
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 09, 2004, 17:46:43 »
Przyznam sie ze w zyciu nie widzialem by za lecacym odrzutowcem unosil sie kurz. Plyty sa dosc czyste w normalnych warunkach, z lotnisk polowych nie startują takie samoloty, chyba ze lecac 3 metry nad ziemia ale tak sie nie lata w realu...

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 09, 2004, 18:16:29 »
Powiedzmy ze sa czyste, zachodnie lotniska na 100% natomiast w CCCP bywalo roznie. Najlepiej porownac sobie lotnisko wschodnie i zachodnie. Zachodnie jest rowne ze mucha ni siada a na wschodnim krzaki i drzewa prawie rosna nie mowiac juz o plytach betonowych z ktorych wystaja kepki trawy. Rosjanie przewidywali to i np. jak laduje migus to mu sie wloty od przodu zamykaja praktycznie a na powierzchni kadluba (na gorze) sie otwieraja. Wszystko to ma na celu zapobiegniecie wciagniecia jakiegos smiecia. Pozatym podwozie w ruskich fighterach jest wytrzymalsze oraz spod kadluba takze musi wytrzymac ladowanie bez kolek i sie nie zapalic. Slyszalem ze ten ostatni warunek musi spelniac kazda konstrukcja.  Mimo wszystko czasami fajnie by bylo zobaczyc kurz za samolotem bo przeciez nie mozna przyjac ze wszystkie lotniska sa pozbawione brudu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ger0nim0

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 09, 2004, 18:51:46 »
Przed każdym startem po lotnisku przejeżdża taka fajna 3 metrowa druciana obrotowa szczotka która ma za zadanie wyczyścić pas startowy. Po tym wszystkim ciężko, aby unosił się kurz spod samolotu, bo jeżeli lata kurz to będzie i jakiś kamyczek, a nie wyobrażam sobie łopatek turbiny po bliskim spotkaniu z taką drobinką.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 09, 2004, 19:07:25 »
hmm... tak szczerze, to jeszcze nie widziałem, żeby za jakimkolwiek lecącym odrzutowcem unosił się kurz... nieważne jak nisko by leciał... jedyne co można zaobserwować, to przy bardzo niskim locie nad wodą - ślad na wodzie, który tworzy fala uderzeniowa - powietrza odbitego od samolotu... mam gdzieś filmik z F-14 lecącym parę metrów nad wodą... i kilka zdjęć samolotów kilka metrów nad ziemią (też F-14 :D ) i na żadnym nie ma za nimi kurzu.

Aaa, nie przepraszam, był jeden.... Harrier.. ale tylko w trakcie zawisu :D

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 09, 2004, 19:21:58 »
Czegoś takiego rzeczywiście brakuje, zwłaszcza, że wody w Lock On jest duuużo.
http://www.prz.rzeszow.pl/zbigklep/obrazki/F-15_4_i_woda.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 09, 2004, 19:25:16 »
... no akurat w tym przypadku to chyba mocno podretuszowane zdjecie w domowym zaciszu...

Kosi> co do MiGa to prawda, ale jest to dodatkowe zabezpieczenie, a nie założenie że ruskie lotniska są błeee a amerykańskie cacy...F-16 też ma zabezpieczenie (przegroda i wyprofilowany wlot-taki garb), po prostu to rosyjskie jest lepsze i bardziej praktyczne, dotyczy połykania ptaków a nie kurzu, od tego nic sie nie dzieje, a choinek rosnacych na pasach to chyba tez nie ma...

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 09, 2004, 19:25:36 »
Cytat: Zoom
Czegoś takiego rzeczywiście brakuje, zwłaszcza, że wody w Lock On jest duuużo.
http://www.prz.rzeszow.pl/zbigklep/obrazki/F-15_4_i_woda.jpg
Malunek klasyk... podobno oryginał wisi w sztabie w bazie Miramar.

Ale z rzeczywistością ma tyle wspólnego co "Fajny Bubel" :)