Autor Wątek: Ciekawe aplikacje na VR  (Przeczytany 17774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Ciekawe aplikacje na VR
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 26, 2024, 20:57:17 »
Nareszcie, bo nie ma w co grać.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 26, 2024, 20:59:28 »
Super, trzeba śledzić. Alien isolation to dla mnie jedna z najlepszych gier VR.

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 30, 2024, 19:33:44 »
Mudrunner na VR, premiera za chwilę: https://vrkadia.eu/1161-mudrunner-vr-wjezdza-na-questa/.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 08, 2024, 22:09:02 »
Skończyłem Lone Echo II i wszystkie Half Life 2 w VR. Teraz przymierzam się do "Into the Radius". Oparte podobno na świetnej (dla mnie, czytałem 40 lat temu) książce Strugackich "Piknik na skraju drogi". Zobaczymy, a może ktoś grał?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 09, 2024, 13:49:26 »
Ja gram w Lone Echo I. Naprawdę robi świetne wrażeni, choć pewnie jak na moją pierwszą grę w VR, wybór gry w stanie nieważkości to nie był chyba najlepszy pomysł. Ale po początkowych zawirowaniach ( ;) ) już jest coraz lepiej. Fajne jest to, że w tej grze są widoczne normalnie ramiona (full body awareness), bo chyba z tego co kojarzę to najczęściej w VR są widoczne tylko dłonie. Biorąc pod uwagę, że gramy jako android, to jest w tym coś surrealistycznego jak człowiek patrzy na swoje ciało...

BTW Z ciekawszych gier, które są w produkcji to super prezentuje się ta pozycja:

https://store.steampowered.com/app/2421750/Gunman_Contracts__Stand_Alone/

Ten trailer robi wrażenie. Gra powstaje jako samodzielny mod na bazie HL Alyx.

Skończyłem Lone Echo II i wszystkie Half Life 2 w VR.

A te mody do HL2 są dobre? Jak mają się do funkcjonalności VR w Alyx?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 09, 2024, 13:52:13 »
Ustępują tylko graficznie. Funkcje VR są takie same.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 10, 2024, 12:40:41 »
Zrezygnowałem z zakupu "Into the Radius" po oglądnięciu na YT gameplay. Nie dla mnie jednak. Cóż, trza czekać na Obcego w VR.
Ogólnie po raz kolejny stwierdzam, że VR jest traktowany po macoszemu przez twórców i oferta jest dość słaba. Na szczęście jednak jestem miłośnikiem symulatorów lotniczych, dla których VR jest wprost stworzony (pewnie dotyczy to w równym stopniu simracingu) więc nie ma większego problemu, że zakup nie trafiony, w innym razie jednak by dla mnie był. :-)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 10, 2024, 12:54:08 »
Przepraszam, że trzeci post z rzędu ale jest promocja na grę Flight 74 ze sklepu Meta, normalnie kosztuje ~20$ z kodem 2$
Kod FLY90-C69323
Kupiłbym mimo, że jest bardzo słaba względem MSFS ;-) ale za 10 zł czemu nie.
Piszę kupiłbym, bo mi kod nie działa niestety. Ale może ktoś skorzysta, pdobno od zawsze ten kod jest i ta cena jest standardową właśnie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 10, 2024, 20:04:41 »
Demko gry o piratach Pirates VR: Jolly Roger, jako, że temat ciekawy (i bardzo świeży, z okazji festiwalu) wrzucam: https://store.steampowered.com/app/1443620/Pirates_VR_Jolly_Roger/. Demo jest dostępne tylko czasowo podobno.

Ahoy
Od tygodnia trwają zamknięte beta testy najnowszej gry VR od Split Light Studio, w których mam przyjemność brać udział (chociaż w tygodniu było ciężko, mam nadzieję, że chłopaki wybaczą 😅).
Razem z niewielką grupką testerów z całego świata próbujemy wspomóc naszych rodaków, aby ich gra Pirates VR była jak najlepsza.
Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będziecie mogli wcielić się w pirata w tej niezwykłej przygodzie VR.
Yo ho ho wirtualni piraci ☠️
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2024, 20:38:55 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 23, 2024, 21:54:35 »
Wygląda coraz lepiej. "Biere" pierwszego dnia: https://youtu.be/dSXVbhOnUiI?si=bZ-XzBzHwdL9pAJk. To jedyny tytuł (jak na razie) od MicroProse, na który tak czekam.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #100 dnia: Września 26, 2024, 20:27:39 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Września 27, 2024, 20:00:46 »
O i nawet będzie po naszemu. Klimat Metra bardzo lubię, a gra i tak wymaga chodzenia w masce (poza pomieszczeniami), więc w sumie będzie dość realistycznie :evil:.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #102 dnia: Października 05, 2024, 22:36:43 »
Kawałek z rozgrywki Metro Awakening VR: https://youtu.be/n4Lqos-KB7M?si=hkzdHwch_3307fxS. Będzie drugi Half Life Alyx? :)

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #103 dnia: Października 06, 2024, 00:40:13 »
Mam nadzieję. Czekam z niecierpliwością, bo poza lataniem, nie założyłem od 4 miesięcy gogli do niczego innego.

Wysłane z mojego SM-A155F przy użyciu Tapatalka

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Października 31, 2024, 17:51:15 »

www.yoyosims.pl