Autor Wątek: IL-2 BoX - Nowy teatr?  (Przeczytany 9812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
IL-2 BoX - Nowy teatr?
« dnia: Listopada 18, 2019, 23:57:02 »
Np ciekawe, niebawem powinni coś ogłosić. Była mowa o czymś z oceanem, ale to może być różnie jeszcze.

A może ;) ?

« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2019, 10:56:22 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IL-2 Invasion of Poland - Nowy teatr?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2019, 07:50:40 »
Nie pogardziłbym, ale... Teraz wyszedł pierwszy dodatek z "zachodnimi" maszynami, i może sprzedaż na "zachodzie" wzrośnie. Następny produkt powinien pójść za ciosem. Battle of Britain, by przejąć CloD'a, albo Afryka, by przejąć przyszły nowy produkt na bazie CloD'a, albo coś z Pacyfiku, by Amerykanie rzucili się kupować. ;)    A najprościej byłoby zrobić Battle Over Reich albo Battle over France, bo dużo sprzętu już mają...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2019, 08:28:08 »
Fantaści. Invasion of Poland? A co jak dojdziemy do 17.09.1939? Cała sowiecko-putinowska narracja o wojnie rozpoczętej w 1941 legnie w gruzach. Już to widzę, jak 1C zmienia historię :-).

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 19, 2019, 09:01:26 »
Po prostu zrobią zachodnią część, może obronę Warszawy? I będą tylko dwie strony, bez sowieckiej.

A skąd ten obrazek?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 19, 2019, 09:24:00 »
Ja osobiście chciałbym wreszcie zobaczyć front zachodni 1940. Nie wiem dlaczego, ale jest on całkowicie pomijany.

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 19, 2019, 09:55:44 »
Jeśliby zrobili by kampanię do połowy września to sporo by zyskali u graczy - nawet na promocję by nie czekał :D. Brygada Pościgowa - te sprawy. Było by to mniej więcej zgodne z historią i ominęli by sobie niewygodne rzeczy. Latanie P-11 przeciwko BF 109C na pewno było by czymś co przyciągnęło by nowych graczy. Bitwa o Francję zresztą też na pewno. Niestety to pewnie tylko obrazek ;).
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2019, 10:11:04 wysłana przez EDI »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 19, 2019, 10:20:54 »
Heh, dla nas oczywiście byłby to mega ciekawy projekt, dla reszty świata niestety nie bardzo... 17 września i tak lotnictwo ewakuowało się do Rumunii, potyczek z Rosjanami było zdaje się tylko kilka.

Ił-2:Pacyfik to w zasadzie pewnik, jedyne pytanie nie brzmi "czy" a "czy już". Kiedyś narzekali na problemy z dokumentacją japońskich maszyn oraz nakład pracy niezbędny do zaimplementowania w grze lotniskowców.
Poza tym pewnie dostaniemy FC v.2, w końcu jeszcze mnóstwo samolotów im zostało do przeportowania, łatwy pieniądz, nawet jeśli to niszowy produkt.
Czołgi mam wrażenie, że mają obsuwę i zajmują im więcej czasu niż planowano na początku, ale to i tak chyba robi zewnętrzna firma. Kolejny teatr naziemny obstawiam zachodni, Normandia albo coś późniejszego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 19, 2019, 10:22:21 »
Bitwa o Francję była lata temu w WW2 Online - pamiętam opisy w świetnej książce o lataniu online "In pursuit". Bitwa o Warszawę raczej nie poruszyłaby potencjalnych nabywców, oprócz nas tutaj, oczywiście... BTW. Mapę do Francji WW2 można by oprzeć o mapę części Francji z WW1, która już jest. Oczywiście nadal osobiście wolałbym Pacyfik lub Afrykę. Żadnego już wschodu, błagam, chyba, że bardzo, bardzo daleki!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 19, 2019, 10:30:53 »
Polska w 1939 to niszowy temat dla lotnictwa, pewnie tak jak np. wcześniejsza Hiszpania - fajnie by było postrzelać do Condoma, ale szybko się znudzi. Wyobraźmy sobie te `pościgi` przez P-11C, który to samoloty, części graczom, pewnie by się myliły z maszynami z FC, od których zresztą aż tak daleko nie odbiegał. Co dalej, bombienie w Łosiu, albo stanowisko zajcewa w Karasiu? Nuuuudaaaaaaaaa w stosunku do tego co już jest i co może być. BoB, OMG, znowu?!?! Przypominam, że to w sumie też był epizod z tą Wielką Brytanią, cokolwiek oni tam o sobie myślą (cały wysiłek brytyjski, to mniej niż 400 tys. ofiar brutto łącznie z cywilami.... a sadzą się jakby wygrali wojnę). Natomiast Pacyfik to jest to! Od groma różnych maszyn i możliwości zarówno nad kałużami jak i nad piaskiem.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 19, 2019, 10:35:34 »
Invasion of Poland? Matko, oby nie.

Mimo, że lubię RoF to jednak P.7 albo P.11 są dla mnie kompletnie nieatrakcyjne. Zresztą Bf 109 C nie lepszy.

Pacyfik - jakikolwiek! - albo Korea!

Offline EDI

• *
Odp: IL-2 BoX - Nowy teatr?
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 19, 2019, 11:33:39 »
Ale naszych graczy jest dużo :D. Lecę sobie Jakiem - ostrzeliwuje mnie Polak z BF-y. Lecę sobie BF-ą - wali do mnie też Polak z Jaka :D. Jeszcze nie miałem sytuacji w nowym Iłku żeby lecąc na Mustangu rąbał do mnie Polak ale to kwestia czasu ;D.
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2019, 11:40:17 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 19, 2019, 11:35:27 »
Ale naszych graczy jest dużo :D. lecę sobie Jakiem - ostrzeliwuje mnie Polak z BF-y. Lecę sobie BF-ą - wali do mnie też Polak z Jaka :D. Jeszcze nie miałem sytuacji w nowym Iłku żeby lecąc na Mustangu rąbał do mnie Polak ale to kwestia czasu ;D.

I myśli, że wszyscy owi Polacy nagle zakrzykną "Hurrraaaaa" i wsiądą do P-11C, żeby godzinę się wznosić na rozsądną wysokość i drugą godzinę, żeby gdzieś dolecieć? ;-).

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 19, 2019, 11:48:56 »
Nie wszyscy ;) Ci co mają łorcyki i Ci co ich jedyną wyrocznią nie jest mocny silnik. Tu rzeczywiście krąg się zawęża. Na razie cza się wlatać powoli w Aliantów i wystarcza.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 19, 2019, 12:01:37 »
No i poza tymi archaicznymi maszynami jest jeszcze jeden problem - długość kampanii. Praktycznie cała inwazja z lotniczego punktu widzenia to 17 dni. Po 17 września już tylko ewakuacja i pojedyncze loty łącznikowe. Mało to pasjonujące i kompletnie nie pasuje do zaimplementowanego trybu kariery.

Gdyby jednak Pacyfik ani Korea miały nie nastąpić to z chęcią zobaczyłbym Sycylię/Włochy lub... Rumunię 1944 gdy Luftwafle dostawali w###l zarówno od jednych jak i od drugich.

Jeszcze raz taka wylewność i będzie dłuższy urlop. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2019, 13:30:53 wysłana przez KosiMazaki »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 19, 2019, 13:31:34 »
A ja myślę, że łatwiej 1C będzie zrobić kampanię wrześniową z samolotami, niż adekwatnej, do maszyn w grze, jakości lotniskowców i okrętów. Jak się wezmą do Pacyfiku, to mogą od razu robić symulator np. Yamato i Hiryu. Wyśrubowali jakość obiektów w grze to muszą trzymać poziomom, inaczej gracze wyśmieją ten ich Pacyfik.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM