Autor Wątek: IL-2 BoX - Nowy teatr?  (Przeczytany 9740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: IL-2 BoX - Nowy teatr?
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 21, 2019, 17:12:36 »
W ogóle to jest jakiś absurd. Gdzie ja w cytacie napisałem coś ad personam?! WTF? Jakiegoś Senatora Iła obraziłem czy innego ważniaka??

« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 21, 2019, 17:13:43 »
Nic szczególnego. Wskazałem tylko ten moment, kiedy w tej dyskusji zaistniały takie jej elementy, które nie powinny zaistnieć np. osobiste wycieczki. To nie ja zacząłem komentować Twoje wypowiedzi tylko Ty moje. To nie wiem kto do kogo się przykleił. Ale jeśli Tobie to pasuje to fajnie. Razem raźniej.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 21, 2019, 17:15:44 »
No to sorki, nie będę już komentował Twoich wypowiedzi, chyba, że pozwolisz (ale proszę to zaznaczać w postach). Dobrze, że się zrozumieliśmy.

« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 21, 2019, 17:19:45 »
Nie mam nic przeciwko temu.  I tyle w tym temacie. Lipas ma rację. Co wydadzą to wydadzą. Komu będzie pasować to kupi. I tyle.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 21, 2019, 17:34:20 »
np. osobiste wycieczki....

Wierz mi, co innego jak ktoś się zna osobiście, z niejednego kielicha się piło, a do tego co drugi dzień lata się na wspólnym serwerze online, a co innego jak relację opiera się tylko na słowie pisanym na Forum i stąd wyciąga się daleko idące wnioski. Chyba nie dziwisz się, że ktoś w takim wypadku może pozwolić sobie na więcej. Zupełnie inną kwestią jest za to personalna wycieczka bez takich relacji.

Pls. już o skończenie offtopa, bo naprawdę ciężko się to czyta.
Będzie co będzie, fajnie podywagować, każdy ma na coś nadzieję, ciekawe kto będzie najbliżej, może konkurs ;D?
... a i tak pewnie u każdego wyląduje na dysku to co wyjdzie z serii IL-2, konkurencja wszak prawie żadna ...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 21, 2019, 17:54:47 »
Termin "osobiste wycieczki" nie dotyczył słowa "Lipciu" tylko tych późniejszych, które już dziś cytowałem. W mało elegancki sposób zaproponowano mi bym sobie cośtam wyobraził czy coś w tym stylu. Trzeba trzymać na forum poziom dyskusji.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 21, 2019, 20:31:24 »
Tu "Lipciu". Skończcie już, please.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 22, 2019, 08:14:17 »
Jeżeli będą mieć jasno określony cel do realizacji i będą się trzymać terminów jego realizacji (w miarę...), to niech robią co chcą.
Bo w sumie do tej pory zrobili to, co zapowiedzieli trzymając się terminów. A to co zrobili, działa od razu dobrze i nie wymaga tysiąca poprawek, patch'y  jak w DCS-ie :-P
Jestem w stanie im wybaczyć przesunięcie terminu nawet o parę miesięcy, bo robota jaką wykonują jest solidna. Można się oczywiście przyczepić do paru rzeczy, ale to już ich wersja historii. Do której można się przyzwyczaić swoją drogą :D.

Zróbcie zestawienie kto by co chciał - potem zobaczymy kto trafił :-) (max dwa teatry).

Ramm - Włochy '43 ewentualnie Francja '40.

PS Tempest nie stanowi problemu w grze. Nawet dobrze prowadzony jest do ugryzienie, to samo kucyk czy P-38. Ale już 262 dobrze prowadzony jest niedotykalny. Dosłownie. I to boli ludzi na serwerach na tyle mocno, że już powoli wycofują go z listy samolotów dostępnych do latania ;-)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2019, 09:31:29 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 22, 2019, 09:35:22 »
Ponieważ studio nie ma ogromnych pieniędzy i dużej liczby developerów, powinno się skupić na małych krokach, a najlepiej robić nowe produkty na bazie istniejących. Afryka powinna być "tania", bo sporo sprzętu już jest, albo jest do zmiany wersji. Francja czy Włochy podobnie.

Wspominana przez kogoś walka rosyjsko-japońska też ma sens, maszyny sowieckie byłyby szybko, a dorobione japońskie byłyby doskonałym zaczynem dla innych bitew na Dalekim Wschodzie - i niekoniecznie "morskich".
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 22, 2019, 09:39:09 »
Półwysep Koreański 1950/1951 (ale można i do 1953, czemu nie?:-) )
Nowa Gwinea 1944

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 22, 2019, 09:57:27 »
Dokładnie. Każda strona ma jakieś mocne samoloty. Nadal dużo zależy jaki baletnica ma rąbek od spódnicy. Przeszkalając się na angielski i amerykański sprzęt można zauważyć że też nie jest niezniszczalny. Nie ma co przesadnie narzekać. Nawet G-2 nadal idzie coś upolować choć już trzeba mieć farta.
Żeby nie musieli dużo dorabiać samolotów to: Wielki Tydzień bardziej znany jako Big Week - konieczne dorobienie killera Pi fifty one B/C, Razorbacka. Operacje Frantic - nad naszym krajem by polatał.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2019, 10:06:32 wysłana przez EDI »

« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 22, 2019, 10:28:54 »
Ja stawiam na Francję 40 i Wojna zimowa czyli Zatoka Fińska może poszerzona o front północny.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 22, 2019, 10:38:40 »
Nowa Gwinea 1942/1943 do zrobienia Japońskie latadła, alianckie w większości są (ew. wcześniejsze wersje P-38, plus podwersje B-25 i A-20). Normandia 1944   + P-51B/C, P-47D Razorback może B-17 (niech DCS ma konkurencję).

1. Zdania kończymy kropką.
2. Spacje.
Mazak.

« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2019, 11:32:43 wysłana przez KosiMazaki »
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 22, 2019, 12:57:36 »
Nowa Gwinea, Java, albo Półwysep Malajski - mapy lądowo-morskie. Oby. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 22, 2019, 13:10:55 »
Francja była by ok, temat generalnie nietknięty przez żaden sim. Problemem może być ewakuacja z Dunkierki bo to
gigantyczna operacja morska i może być pominięta tak jak bombardowania strategiczne w BoBp. Tak samo Włochy mają duże prawdopodobieństwo trafienia na warsztat. Polska, Finlandia i Hiszpania to już mniejsze prawdopodobieństwo na wydanie.                                                                                                                                 
     Co do Pacyfiku to Korea może odnieść sukces a druga wojna na Pacyfiku to raczej zainteresuje Japończyków i Europejczyków z Rosjanami niż Amerykanów! Do takiego wniosku doszedłem przeglądając statystyki Wargamingu i gry World of Warplanes w USA, gdzie jest o dziesięć razy mniejsze zainteresowanie tą grą niż w Europie! Więc albo jest tam słabo promowana marketingowo albo mają wywalone na temat. Ja wiem że porównanie gry zręcznościowej do symulacyjnej to średni pomysł a World of Warplanes to najbrzydsze dziecko Wargamigu ale zainteresowanie konkretną epoką na konkretnym teatrze działań jest procentowo takie sam dla zręcznościówek jak i dla symulatorów.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"