Autor Wątek: IL-2 Battle of Normandy  (Przeczytany 6509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Battle of Normandy
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 26, 2019, 18:20:15 »
No to wygrałeś ;D trafiony wybór Normandii.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 26, 2019, 18:28:51 »
Mam manię do maszyn, którymi latali Polacy. A teraz będzie P-51 Skalskiego i Dziubka.
Teatr nie taki zły. Można z tego zrobić BoF, BoB, Ofensywę Powietrzną aliantów 1941-1942 (maszyny do tego są  i Spit, zaraz Hurricane, Bf109, Fw 190 )._A jeśli trzasną mapę europy północno-zachodniej to i naloty strategiczne.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2019, 19:35:53 wysłana przez KosiMazaki »
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 26, 2019, 18:29:07 »
Warto przypomnieć, że 777 zrobiło niegdyś dodatek do RoFa z mapą Kanału, który niestety nie był zbyt popularny. Prawdopodobnie również go wykorzystają w wiadomym celu. A potem jeszcze zrobią FC vol. 2 nad Kanałem i 3 pieczenie na jednym ogniu. Mam mieszane uczucia. Jedyne co mogłoby uatrakcyjnić ową nieszczęsną Normandię, to wielkie zgrupowania lecące na naloty, ale w to mocno wątpię....

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 26, 2019, 18:33:40 »
Naloty strategiczne byłyby SUPER.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 26, 2019, 18:37:01 »
Warto przypomnieć, że 777 zrobiło niegdyś dodatek do RoFa z mapą Kanału, który niestety nie był zbyt popularny. Prawdopodobnie również go wykorzystają w wiadomym celu. A potem jeszcze zrobią FC vol. 2 nad Kanałem i 3 pieczenie na jednym ogniu. Mam mieszane uczucia. Jedyne co mogłoby uatrakcyjnić ową nieszczęsną Normandię, to wielkie zgrupowania lecące na naloty, ale w to mocno wątpię....

Gdzie te czasy EAW...
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2019, 19:36:03 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 26, 2019, 18:37:35 »
Mnie kręci Me-410...
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2019, 19:36:30 wysłana przez KosiMazaki »

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 26, 2019, 19:12:41 »
Duże rozczarowanie, niestety. Jedynie Kucyk B/C troche ratuje sytuację... ale gdzie mu tam do Wildcata, Hellcata, Corsaira, Zero... o Sabre nawet nie wspominając.

I dalej nie ma B-17, B-24 czy Lancastera? Nawet B-26?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 26, 2019, 19:26:28 »
Tak, duże rozczarowanie... A z maszyn to tu chyba tylko Mosquito mnie interesuje. I tyle. :(

To teraz można założyć, że małymi krokami będą obrabiać zachód, czyli pewnie Francja 1940 i/lub BoB, a potem dopiero dojdą do Włoch i Afryki. Żadnego Pacyfiku u nich nigdy nie będzie. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 26, 2019, 21:06:02 »
<Plotek mode on>

Zastanawia mnie coś - nie oszukujmy się, ale Normandia to rękawica rzucona DCSowi... ale nie tylko jemu. Jest jeszcze CloD. O ile dobrze kojarzę to sam Jason albo przynajmniej osoby z developmentu Il-2 BoX/GB mówiły, że Bitwa o Anglię jest nieruszalna bo jest CloD, a nie chcą tworzyć wewnętrznej konkurencji. OK, Normandia to nie mapa kanału, brakuje jednak sporej części Wielkiej Brytanii z Londynem włącznie, ale mimo wszystko jest. Czyżby Normandia to była świeczka dla CloDa?

<Plotek mode off>

No i czemu to jest Normandia, a nie Włochy/Rumunia jak już chcieli zostać w Europie?!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 26, 2019, 21:18:49 »
Jest dobrze :-)

Jest Typhoon :-D i co ważniejsze jest A6 :-D
Jest również C6 i 410.  Jest B-26, co w połączeniu z B-25 daje już jakąś możliwość sklecenia misji bombowych ;-)
Z tym zestawem maszyn można już robić zachodnią Europę od niemalże 1941 roku, kwestia dorobienia innego kawałka mapy.
Nawet na wschodnich mapach C6 i 410 będą miały zastosowanie ;-)

Ciekawe jest to, że nawet się nie zająknęli na temat daty wydania :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 26, 2019, 21:52:39 »
Pewnie za rok. :P
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 26, 2019, 22:05:00 »
Ale preorder już można składać?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 26, 2019, 22:10:32 »
Tak. Na Hurriego mk.II i Jaki-9 też.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 27, 2019, 00:50:39 »
Przemyślałem temat i jednak czuję się… OSZUKANY. Tak, nie boję się tego stwierdzenia. Jak dziś pamiętam, że miał być PACYFIK, PACYFIK a nie jakaś syfiasta Normandia odgrzewana po raz kolejny, na której zresztą wyłożył się Wąsacz i DCS... Szczerze mówiąc, to od momentu zapowiedzi Pacyfiku, kupowałem wszystko jak leci, wspierałem ich, ponieważ czekałem na rzeczony tear jako na powiew świeżości. Myślałem, że moja skromna osoba finansowo przyczyni się do wydania tych wszystkich szwabsko-sowieckich samolotów i tym szybciej nadejdzie Pacyfik... zresztą w wyborze rodzaju gry wieloosobowej nie ma Normandii, ale Hellcat - ot taki dowcip, baaaaardzo śmieszny, prawda? Poczuli łatwą kasę na obesranym do bólu Spicie i Meśku w tysiącu wersji i dlatego będziemy tym latać do końca życia i jeden dzień dłużej  :|.
Przyznaję bez bicia i skruszony, że jednak wolałbym Birmę.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 27, 2019, 07:10:40 »
Szkoda, że nie można tutaj dawać lajków pod postami. Dostałbyś Boski ode mnie nawet serduszko za ten post. W pełni podzielam Twoje zdanie. Rozczarowanie to mało powiedziane. Jak zobaczyłem ten planeset, to przed oczami od razu pokazał mi się widok z wyborem samolotów z Iła 1946, z tą mnogością wersji Spita, Bfki i Foczki. Takie skojarzenie. Oczekiwaliśmy powiewu świerzości, a dostaliśmy coś z czego nie za bardzo jesteśmy zadowoleni. Ktokolwiek po wydaniu BoBp pomyślałby o Normandii, to od razu wiedziałby, że ciężko będzie dobrać tam maszyny, szczególnie dla LW. BoN dla mnie (ze skrzywionym przez TAW spojrzeniem na BoX) to dwa samoloty (Mosquito i Me-410), które się przydadzą . Inne są nieprzydatne, albo już były. No i mapa. Z potencjałem na inne kampanie, ale jak jeden na forum już zauważył, co to za Normandia bez Falaise.