Autor Wątek: IL-2 Battle of Normandy  (Przeczytany 6517 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Battle of Normandy
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 27, 2019, 07:19:35 »
Dla mnie to typowy skok na kasę jak najtańszym kosztem. Teatr jak teatr, może być ale planeset to już porażka. Alianckie maszyny w sumie sensownie dobrane lecz skupili się tylko na myśliwcach a całkowicie pominęli bombowce (o tych AI nie wspomnę)
Niemiecki planeset to dla mnie całkowita porażka, a przynajmniej w odniesieniu do trybu multi. A6, G-6 late i Ar ok, ale C6 i Me-410 wklejone są na siłę. Obie maszyny nie odegrały w walkach w Normandii żadnej roli. Są fajne, ale bezużyteczne. Jak już chcieli być tacy ok to Ju-188 mogli dać, ale widzę, że tak jak dla aliantów unikają bombowców.
Widać, że tworząc grę skupiają się na single playerze i samolotach, dla których prostym sumptem można jakiś scenariusz offline zrobić, a multi mają gdzieś.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 27, 2019, 07:56:22 »
Na pewno Normandia to pójście po najmniejszej linii oporu, przecież nawet wykorzystają już Assets pack, ten z obecnej mapy z BoBp, Będziemy mieli bicie gruchy przez kolejny rok, a to nawet nie ewolucja, a miała być jakaś rewolucja. Szkoda, też mi żal Pacyfiku, albo jakiegoś oryginalnego teatru działań jak Chiny czy coś.

Może na pocieszenie jedynie to jest fajne, że będzie:

Air Marshal, improved MP Lobby, GUI-based Object Viewer, new rendering techniques and drop-tanks

A tak to przełożony kotlet na drugą stronę niestety, chociaż nie mówię, portfel wyciągnę i tak.
Z tego co słychać to C-47 zrobią kolekcyjnego potem (z kabiną, na wzór Ju-52).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 27, 2019, 08:34:54 »
Dramatyzujecie :-D
Skok na kasę? A 1 CGS to jakaś instytucja charytatywna?
Oczywiście, że chcą zarobić.  A, że idą takim, a nie innym "szlakiem" - ich wybór.
Napisałem już raz - to co robią , robią solidnie trzymając się terminów. To jest najważniejsze. Wystarczy poczytać żale dotyczące modułów do DCS'a :-P 

Dobór samolotów jest nietrafny ? Ku##a, przecież możemy mieć tylko pretensje do Ministerstwa Lotnictwa II Rzeszy, że tłukli dwa typy myśliwców w milionach wersji :D
Przypominam, że 307 na Moskitach w lotach nad zatoką Biskajską walczył własnie z C6 i Bf 110. Wiem, że nie ma tego na mapie, ale już można coś pod to podciągnąć.
Zresztą C6 były używane głównie tam do osłony u-botów. Co też można w grze odwzorować, bo uboty w grze mamy.
Jest Typhoon, co spowoduje, że ewentualne misje nad Normandią będą bardziej urozmaicone- a nie tylko spity kontra mietki ;-).
A6 jest na tej mapie samolotem typu "must have" do walki własnie ze Spitami.
Są P-51 B/C i Razorbacki - dla mnie bomba. Pisaliśmy o tym na forum ;-).

Zgodzę się, że brakuje ciężkich bomberów do single player mission. I to nie tylko amerykańskich, ale też brytyjskich, bo zrobienie Wellingtona i Lancastera dawałoby możliwość odgrywania misji nocnych nad terenem BoBp i dziennych nad ewentualnym morzem.

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2019, 10:41:16 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 27, 2019, 09:02:51 »
Ramm nie chcę dostawać nic za darmo, bo tak się nie da. Za te 80$ chciałbym jednak otrzymać produkt, który nie bedzie zawierał samolotów, za które już zapłaciłem kiedyś. Te misje typu 307 SQ, osłanianie Ubotów to nie na tej mapie. Przez Kanał przepływały w zanurzeniu. Jeśli chodzi o misje nocne to ta wersja C6 radaru nie miała. Byłby to ciekawy, lecz niszowy temat. Dla wielu zbyt skomplikowany, przez to nieciekawy i niesprzedawalny. W Iłku 46 robiony przez entuzjastów tematu dla entuzjastów. To co piszemy to wyraz pewnego rozczarowania decyzją twórców gry. Pewno każdy z nas kupi BoN. Ale uczucie rozczarowania zostanie. Oby twórcy sprawili, że szybko minie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 27, 2019, 09:15:53 »
Rozczarowanie to mało powiedziane. Ja się czuję oszukany, bo mówili o Pacyfiku, Pacyfiku, Pacyfiku. Nie dziwię się, że nadawali morsem i robili hype, czy też dawali czas na domysły i wyobraźnię, bo pewnie się bali, że dostaną opierdziel od ludu, ale widać przeszło spokojniej niż mogło. Oczywiście, cudem ze sklejki to z największą przyjemnością polatam, ale to mogło by być do kupienia jako samolot kolekcjonerski. BoNa pewnie tak czy siak kupię, jak się np. zmiękczę płynnym chlebem, bo na trzeźwo to mnie trafia... ale nie zmienia to faktu, że sporo u mnie stracili. W tym momencie, moim skromnym zdaniem, bardziej potrzeba nowego jakościowo teatru działań, niż kolejnych wersji oblatanych już w grze samolotów. Nie zrozumcie mnie źle, Normandia-srandia jak najbardziej ale PO PACYFIKU do stu diabłów!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 27, 2019, 09:33:54 »
Ramm nie chcę dostawać nic za darmo, bo tak się nie da. Za te 80$ chciałbym jednak otrzymać produkt, który nie bedzie zawierał samolotów, za które już zapłaciłem kiedyś. Te misje typu 307 SQ, osłanianie Ubotów to nie na tej mapie. Przez Kanał przepływały w zanurzeniu. Jeśli chodzi o misje nocne to ta wersja C6 radaru nie miała. Byłby to ciekawy, lecz niszowy temat. Dla wielu zbyt skomplikowany, przez to nieciekawy i niesprzedawalny. W Iłku 46 robiony przez entuzjastów tematu dla entuzjastów. To co piszemy to wyraz pewnego rozczarowania decyzją twórców gry. Pewno każdy z nas kupi BoN. Ale uczucie rozczarowania zostanie. Oby twórcy sprawili, że szybko minie.

Dodam, że na tym obrazie mapy który jest na stronie 1CGS jest słowo "PROPOSED" ;-)
Czyli wg. mnie- nie koniecznie finalna wersja mapy ;-) Dużo się może jeszcze zmienić.
Nie zgodzę, ze stwierdzeniem, że dostajemy samoloty za które zapłaciliśmy już wcześniej. Niestety, taka jest charakterystyka w przypadku maszyn niemieckich, że tak naprawdę różnica pomiędzy A5 i A6 jest w typie działek zewnętrznych. Bo reszta różnic jest marginalna z punktu widzenia modelu samolotu. Być może jedynym takim przypadkiem jest G6 "Late"- ale mam wrażenie, że to chodzi o AS'a.
Co do C6. Też bym wolał wersję G lub 188. Ale cieszę się, że będzie C6 bo dla mnie jest to jeden samolotów, którego mi bardzo brakowało. A będzie na pewno obecny w misjach online na wschodzie ;-) To samo z 410- będzie na pewno obecny na TAW w końcowym okresie ;-)
C6 radaru nie posiadał, ale przy obecności chociażby Welingtona już można myśleć o nocnych misjach.

Powiem, ze cena jest wysoka, ale zakup dodatku za około 320 zł do gry raz na dwa lata to nie jest jakaś wygórowana kwota.

Ramm.

ps. trzeba by było naciskać na forum, aby zrobili bombery AI.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 27, 2019, 10:04:12 »
Jedyna nadzieja, że ta Normandia to im może szybko pójść. Choć pewnie pójdzie tak, jak zwykle... Szkoda, że to Mosquito nie jest jako osobny samolot, to bym tylko jego sobie dokupił kiedyś, i tyle.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 27, 2019, 10:29:37 »
Cóż, Moskit jak najbardziej, wiecie, że uwielbiam wszelkie dwusilnikowe maszyny robiące za ciężki myśliwiec, C6 też mi bardzo pasuje o 410tce nie wspomnę, ale... Normandia mnie nie ubawi za bardzo - choć przecież kupię na pewno - wolałbym Afrykę lub Pacyfik, choć tak naprawdę wszystko do szczęścia mam na froncie wschodnim który jest dla mnie i będzie numerem jeden zawsze.
Widząc Moskita i C6 też pomyślałem o zatoce Biskajskiej ale to faktycznie piaskownica dla fascynatów tematem - czyli mnie ;) .
Co do braku robienia bombowców, z punktu widzenia biznesowego sprawa jasna i nie będę tu marudził. Większość chce latać myśliwcami i za nie zapłaci, bombowiec to dla pasjonatów po pierwsze, po drugie raczej to latający cel w misjach online i kupi go mniej niż połowa tych co kupiła maszyny myśliwskie. Ale muszą pamiętać, że są ludzie którzy symulator wojny powietrznej traktują poważnie i z ich punktu widzenia musi być on kompletny - także pod względem celów w powietrzu w postaci bombowców i za taki są w stanie płacić te 80 euro nawet w preorderze. Ja niestety dla nich na dzień dzisiejszy poczekam na promocję tego teatru działań. Mam do kupienia jeszcze TC i na niego na razie wolałbym wydać pieniądze.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 27, 2019, 11:35:59 »
Tak, choć bombowce powinni dodawać choćby jako AI, by mogły być użyte w kampaniach w singlu oraz - jak to było pod koniec świetności dawnego Ił'ka - w multi jako oskryptowane formacje pojawiające się co pewien czas...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 27, 2019, 11:38:54 »
Nie zgodzę, ze stwierdzeniem, że dostajemy samoloty za które zapłaciliśmy już wcześniej. Niestety, taka jest charakterystyka w przypadku maszyn niemieckich, że tak naprawdę różnica pomiędzy A5 i A6 jest w typie działek zewnętrznych. Bo reszta różnic jest marginalna z punktu widzenia modelu samolotu. Być może jedynym takim przypadkiem jest G6 "Late"- ale mam wrażenie, że to chodzi o AS'a.

Dokładnie, przyznajesz więc rację przedmówcy. Z punktu widzenia developera różnica między A5 a A6 to kilka zmiennych w kodzie: nazwa i właśnie działka. To samo rzeczone G6.

BoN zapewne kupię, ale bardziej cieszy mnie perspektywa Tank Crew 2 i popylanie Hellcatem (tym gąsienicowym, stety-niestety) niż brykanie kucykiem B/C. Koenig Tiger też byłby milusi i również do BoBp się nadaje.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 27, 2019, 12:03:31 »
Bombowce mogą być tylko AI. Dla kompletności gry powinni je zrobić.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 27, 2019, 12:49:51 »
Dokładnie, przyznajesz więc rację przedmówcy. Z punktu widzenia developera różnica między A5 a A6 to kilka zmiennych w kodzie: nazwa i właśnie działka. To samo rzeczone G6.

Tak to licząc, to mamy w podstawce A3- dodajemy jako opcje w grze- bombracka, 30mm działka w skrzydłach wymienne z MG 151/20 lub MG FF, dodajemy płyty pancerne po bokach, zmieniamy kod gry dotyczący silnika, wznoszenia i mamy A8. W miedzy czasie też A5. Wg. Ciebie bez pracy i kosztów, które wymagają zmiany przy literze A cyferki 3 na 5 lub 8 - bo to jest proste i łatwe.
Różnice pomiędzy F2 i F4 dotyczą tylko i wyłącznie mocy silnika (no dobra, do F4 możemy załadować pody...), a jednak są to dwa osobne samoloty w grze, a nikt nie podnosił kwestii - "ja już za F4 zapłaciłem w BoS, to F2 powinienem dostać gratis w BoM" ;-)

Myślę, że 1CGS są trochę ofiarami swojej strategii. Tutaj liczą się samoloty, a nie mapy.
Bo te są dostępne online nawet wtedy kiedy masz kupiony "goły" BoS. Offline to już inna bajka.

Ramm.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 27, 2019, 13:01:08 »
Ta dostępność map online to najlepsze, co mogli zrobić. Dzięki temu w sumie każdy może wbijać się na serwery... Na te dwa-trzy serwery, gdzie warto. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 27, 2019, 13:08:49 »
Ramm, czy to prawda, że sprzęt niemiecki z czerwonym podświetleniem zegarów był szybszy niż ten z niebieskim i czy gra to uwzględni?  :evil: Obawiałem się, że właśnie pójdzie to w tym kierunku "wersja CX15 miała 3 nity więcej na korpuskuralnej zaślepce za ogonem, ale za to CX15.01 miała o 30 ml więcej w baku, choć dopiero od lipca 43 do grudnia, bo potem zastąpiono CX15.02 z zakładów w ludendorfff". BoX to wszystko uwzględni...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 27, 2019, 13:13:49 »
Tak, choć bombowce powinni dodawać choćby jako AI, by mogły być użyte w kampaniach w singlu oraz - jak to było pod koniec świetności dawnego Ił'ka - w multi jako oskryptowane formacje pojawiające się co pewien czas...
Oczywiście, że powinny być AI, bardzo lubiłem misje online w FB w których A6 i G6 atakowały formacje (chyba ze 12 sztuk tego było) B-17 lecące na chyba 10000 m, gdzie samolot ledwo się "trzymał" powietrza i ciężko było wspiąć się i dogonić fortece a dopiero zestrzelić. O przeżyciu nie wspomnę.
Takie rzeczy budują legendę sima w moim przekonaniu i wyciągają pieniądze z portfela. Zwykłej nawalanki to oczekuję w WT, w SYMULATORZE, chcę zbliżoną do rzeczywistości namiastkę wrażeń z czegoś więcej niż kręcioły nad lasem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM