Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 7653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 10, 2019, 21:26:19 »
Zapodaj Rafel wątek na ED forum :).

« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 10, 2019, 23:05:07 »
Nie dam rady, Padonis opowiadał, że dostaje się bana za samo założenie konta... :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2019, 07:31:22 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 19, 2020, 15:42:35 »
Po chwili spędzonej w kokpicie od razu mogę powiedzieć, że ten model to absolutny top czytelności MFD w DCS. Nie dość, że są 3, to jeszcze tak sprytnie umieszczone, że nie zasłania ich drążek. To pierwszy model w którym w VR można swobodnie czytać mapę, bez zooma, przez to, że MFD są ogromne, każdy z nich to chyba ze 4 wyświetlacze F-16.  Model lotu wydaje się jakiś taki prosty, ale to może FBW działa aż tak brutalnie, mam wrażenie jakbym leciał z non stop włączonym autopilotem ustawionym na path. Sam startuje :-/ Ponoć tak ma być, ale co to za przyjemność. W VR tekstury w kokpicie nie robią bardzo dobrego wrażenia, ale nie jest też tak źle jak wydawało mi się po obejrzanych filmikach w necie.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 19, 2020, 15:57:20 »
Model lotu jest z pozoru bardzo prosty i przyjemny, jednak potrafi bardzo nieprzyjemnie zaskoczyć, co oczywiście dodaje smaczku całości :-).

1. Samolot w miarę dobrze skręca tylko przy pewnych zakresach prędkości, przy innych jest dramat.
2. Nurkuje, tzn. wychodzi z nura, jak Messerschmit i bardzo trzeba uważać żeby pętla nie wyszła -1 m.
3. Tylko jeden silnik, co próby ucieczki przez AIMami 120 czyni dramatycznie żałosnymi. Porównując to do MiGa-29, to lata się tak, jakby MiG miał wyłączony jedne silnik :-). W porównaniu np. do gotyckiej F-14, to jakby się jechało motorowerem.
4. Powyższe niuanse powodują, że rzeczywiste opanowanie i taktyka latania tym samolotem wymaga niemałego czasu.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 19, 2020, 17:14:43 »
Jak dotychczas, miałem jedynie czas na jeden szybki „numerek” tym avionem.
Urzekła mnie restrykcja 300kts dla podwozia 👍🏼, czegoś takiego w innych samolotach nie uświadczyłem dotychczas....duży plus dla producenta modułu.

Od dzisiaj mam nieco więcej wolnego czasu, wiec biorę się za „pakola” 😎

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 25, 2020, 19:11:16 »
3. Tylko jeden silnik, co próby ucieczki przez AIMami 120 czyni dramatycznie żałosnymi. Porównując to do MiGa-29, to lata się tak, jakby MiG miał wyłączony jedne silnik :-). W porównaniu np. do gotyckiej F-14, to jakby się jechało motorowerem.
Generalnie to on jest mniej zwrotny od MiGa-19 i chyba mniej dynamiczny.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 21, 2020, 00:37:53 »
Jest teraz free, polałem trochę i wiecie co - naprawdę bardo fajny model, fajnie wykonany, świetnie wyskalowana kabina w VR. Kudosy do autora, a byłem taki sceptyczny. Bardzo się nadaje na mapkę PG.
Co prawda poczekam na jakaś promocję ale na pewno go wezmę i jeszcze taki updejt nadchodzi:

Jaki będzie ich kolejny model?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 21, 2020, 08:48:32 »
Nie wiadomo, ale pisali, że na jakiś czas mają dość szklanych kokpitow.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 11, 2020, 13:29:08 »
Namiętnie latam JF-17 i mam pogłębione wrażenie, że z poprawki na poprawkę są degradowane możliwości SD-10 i ogólnie możliwości zwalczania celów powietrznych. Obecnie wydaje się, że wymanewrowanie SD-10 (przez F-18 i podobne) jest znacznie łatwiejsze niż AIM-120C i być może B. Podczerwone PL-5E na obecną chwilę oceniam w skuteczności na R-60M (wolne i mało manewrowne), co też jest moim zdaniem degradacją do tego co było wcześniej. Piszę o tym wszystkim, ponieważ rzadko latam z kimś innym na JFie i nie wiem czy tylko mi się pogorszyło, czy jest przyczyna zewnętrzna i czy ktoś to może zauważył.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 11, 2020, 13:33:25 »
Qrdlu, nie degradacja tylko urealnienie ;-).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 11, 2020, 14:14:05 »
Qrdlu, nie degradacja tylko urealnienie ;-).

To co określasz urealnieniem, może być balansowaniem. Jest grupa górników-efników 18, którzy cały czas kręcą syrenami i palą opony, jak tylko spadną 2x pod rząd lub zerwie im się lock. Często zatracają granicę pomiędzy wadliwym sprzętem a swoimi umiejętnościami, chcą podnosić te drugie parametrami ich samolotu. Nie ma co ukrywać, że JF był killerem 18, teraz to już raczej nie ma szans jak F-18 strzeli 120C. Osiemnastka bez problemu robi w tył zwrot i ucieka przed SD-10, natomiast JF nie ma szans na podobny manewr, tzn. nie ucieknie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2020, 14:45:28 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 11, 2020, 16:49:53 »
Nieco w tym racji, ale przed zmianami lub jak wolisz "zbalansowaniem" osiągi SD-10 były mocno przegięte i to jest fakt. Mnie np. smucą osiągi R-77, które obecnie są niedorzeczne w negatywnym tego słowa znaczeniu. I jak tu żyć :-).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 11, 2020, 17:22:41 »
Przecież już nikt nie lata FC3  :evil:. A wracając do balansowania, to mam wrażenie, że wszyscy muszą być ślepi i kulawi, skoro "krul" taki jest.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 11, 2020, 18:26:44 »
Ten dodatek jest bardzo fajny. Czekam na summer sale, pewnie na dniach, za pol ceny bym przytulil, chociaz to 3d party i nowosc to pewnie bez szalu te obnizki tu beda.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 05, 2020, 10:19:02 »
Nie pamiętam z okresu darmowego (a nie mam tego modułu), czy JF-17 ma oznaczenia w systemie metrycznym? Bo taki obowiązuje w Chinach, natomiast nie wiem jak tam jest w Pakistanie / Turcji.

www.yoyosims.pl