Autor Wątek: Polychop OH-58D Kiowa  (Przeczytany 7924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polychop OH-58D Kiowa
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 24, 2020, 17:51:10 »
o do tego mam dużo lepsze przeczucia niż Gazelle. Współpracują ze sporą grupą pilotów Kiwa i koncentrują się mocno na modelu lotu. Zarzekają się, że FM będzie lepszy i bardziej szczegółowy niż w Huey. Jak będzie, to się okaże po premierze.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 25, 2020, 08:06:54 »
Pomijając sprawy związane z wydaniem Kiowa to przy niej też współpraca jest przy udziale pilotów i techników. Testy odbywają się tylko z ich udziałem.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 25, 2020, 08:15:46 »
To reklamowe hasło o udziale pilotów jakoś do mnie nie trafia. Na przykładzie Mig-29 z FC3 widać, że wyobrażenie jak maszyna ma latać może być zupełnie odmienne u różnych osób. Byle nie wcikali kitu jak w Gazelle, że wszystko jest ok.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 25, 2020, 10:38:51 »
Pomijając sprawy związane z wydaniem Kiowa to przy niej też współpraca jest przy udziale pilotów i techników. Testy odbywają się tylko z ich udziałem.

W instrukcji do pierwszego, starożytnego i legendarnego, IŁ2 jest na pierwszej stronie jak to weterani są zachwyceni modelem lotu i ogólnie symulatorem. Jak wiemy z dalszych losów, ów model lotu podlegał wielokrotnej i głębokiej zmianie... tak więc wszelkie tego typu informacje, to raczej propaganda, niż merytorycznie istotny wkład. Jedynie wyobrażam sobie, że jakiś pilot faktycznie jest fanem DCSa, oblatanym w nim setkami godzin, i wie o co chodzi, a nie na zasadzie, że pokażą mu joya, opalą maszynę, żeby pobawił się 20 minut i zrobił "ach, och, wow - wspaniale to robicie, a teraz... idźcie już sobie ;-)".
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2020, 11:52:41 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 25, 2020, 12:41:36 »
Dla mnie dobry symulator jest wtedy gdy to co klikam reaguje tak jak trzeba. Bardzo dobry to jak klikam źle to dzieje się coś nieprzewidalnego ale nadal sensownego. Czyli guziki to nie seria skryptów ale symulacja działającego systemu. Co do modelu lotu to trudno to weryfikować samemu nie będąc pilotem danej maszyny/typu i używając do tego kontrolera który jest zupełnie inny niż w samolocie. Jak nie potrafią zrobić dobrych wykresów do osiągów to niech to ograniczą na tyle, że nie można wychodzić poza te wykresy. Czyli przekracznie osiągów ma się kończyć źle.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 25, 2020, 13:48:26 »
Powinni dać demo Kiowa free wpierw na sprawdzenie :P, nie wiem jak teraz Gazelka, ale jeszcze jakiś czas temu jednak latała okropnie, jak prosty model z War Thundera, w zasadzie bardziej bez FM niż Z. Kiedyś to był świetny model, to poszli teraz w drugi narożnik i zachowali się niczym Najman.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 29, 2020, 15:16:25 »
W instrukcji do pierwszego, starożytnego i legendarnego, IŁ2 jest na pierwszej stronie jak to weterani są zachwyceni modelem lotu i ogólnie symulatorem. Jak wiemy z dalszych losów, ów model lotu podlegał wielokrotnej i głębokiej zmianie... tak więc wszelkie tego typu informacje, to raczej propaganda, niż merytorycznie istotny wkład. Jedynie wyobrażam sobie, że jakiś pilot faktycznie jest fanem DCSa, oblatanym w nim setkami godzin, i wie o co chodzi, a nie na zasadzie, że pokażą mu joya, opalą maszynę, żeby pobawił się 20 minut i zrobił "ach, och, wow - wspaniale to robicie, a teraz... idźcie już sobie ;-)".
I mimo niedoskonałości ludzie latali aż miło. A teraz to mam wrażenie że ludzie polatali Ka-50, mi-17 i wiedza już wszystko co potrzeba na temat FM smiglaków. Ale nawet nie o to chodzi, a bardziej o to że mam wrażenie iż ludzie narzekaniem usprawiedliwiają fakt że nie radzą sobie z czymś co jest dla nich za trudne. Już kiedyś przy innej okazji napisałem że wydaje mi się że nawet jesli dopracuja ten FM nie stanie sie o wiele łatwiejszy w pilotażu.
Choć pomimo tego co napisałem nie jestem bezkrytyczny wobec tego jak wyglada FM gazelle i samej polityki polychop.

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 29, 2020, 15:41:50 »
I mimo niedoskonałości ludzie latali aż miło. A teraz to mam wrażenie że ludzie polatali Ka-50, mi-17 i wiedza już wszystko co potrzeba na temat FM smiglaków. Ale nawet nie o to chodzi, a bardziej o to że mam wrażenie iż ludzie narzekaniem usprawiedliwiają fakt że nie radzą sobie z czymś co jest dla nich za trudne. Już kiedyś przy innej okazji napisałem że wydaje mi się że nawet jesli dopracuja ten FM nie stanie sie o wiele łatwiejszy w pilotażu.
Choć pomimo tego co napisałem nie jestem bezkrytyczny wobec tego jak wyglada FM gazelle i samej polityki polychop.
Gazelka powinna mieć bardzo specyficzny FM, kompletnie inny od Hueya, mi-17, przez to, że jest wyposażona w SAS i ma fenestron na ogonie. To, co zrobili z nią w DCSie to po prostu jakaś parodia FM. Za to bardzo udana jest w x-plane i bardzo ją tam wszyscy chwalą. Więc nie jest tak, że się nie da, albo opinie są różne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 21, 2020, 10:53:52 »
Trochę o aktualnym statusie, nowe video:

https://youtu.be/BYkTu-pRIy0 .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2023, 13:28:21 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 09, 2021, 14:20:14 »
Wrzucili taki większy post.
Daję z tłumacza G, bo to długa info. W skrócie - wracają do zabawy ale bez terminu kiedy, 2022. Bedzie też aktualizacja FM Gazeli plus dodatki, ale po wydaniu Kiowa.

Szanowna Społeczność DCS,
Przede wszystkim, w związku ze zbliżającym się wielkimi krokami końcem roku, życzymy Wam i Waszym bliskim wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku. Nasze myśli są z ludźmi na całym świecie, którzy są z dala od swoich rodzin, zapewniając nam bezpieczeństwo lub walcząc o naszą wolność i nie spędzą Świąt Bożego Narodzenia ze swoimi bliskimi.
Patrząc wstecz
Boże Narodzenie i koniec roku to często czas refleksji i spojrzenia wstecz na to, co wydarzyło się w minionym roku. W przypadku Polychop Simulations od drugiej połowy 2020 r. wiele się zmieniło, jeśli chodzi o produktywność w dziale kodowania, która na jakiś czas znacznie spowolniła. Powodem tego był poważny stan zdrowia jednego z członków naszego zespołu. Ponieważ Polychop Simulations to bardzo mały zespół (przy OH-58D pracują 2 osoby), miało to poważny wpływ na cykl produkcyjny modułu OH-58D Kiowa Warrior dla DCS World.
Chociaż produkcja nigdy nie zatrzymała się w dziale sztuki i aktywów, kodowanie zaczęło nadrabiać zaległości dopiero w ciągu ostatnich sześciu miesięcy i nie osiągnęło jeszcze rozmachu, jaki miał przed drugą połową 2020 r. Ma to związek z długotrwały proces odzyskiwania.
To powiedziawszy, rozwój modułu OH-58D Kiowa Warrior robi ogromne postępy, a członek zespołu, którego to dotyczy, pracuje tak ciężko, jak pozwala mu na to jego obecna sytuacja. W ciągu ostatniego roku postanowiliśmy zmniejszyć ilość materiałów filmowych, zrzutów ekranu, transmisji strumieniowych i ogólnej komunikacji, aby zasadniczo zatrzymać szum szumu, który pasował do naszego pierwotnego harmonogramu wydań, ale nie w niepewnej sytuacji, w której się znaleźliśmy w pewnym momencie. Innym powodem tego było zminimalizowanie liczby komentarzy, które były, choć do pewnego stopnia zrozumiałe, krzywdzące dla zespołu programistów, ponieważ nie mogliśmy ujawnić przyczyn opóźnienia z uprzejmości zainteresowanemu członkowi i jego rodzinie. Wznowimy aktualizowanie społeczności za pomocą raportów z postępów, gdy uznamy, że nadszedł na to odpowiedni czas, co miejmy nadzieję, że nastąpi już niedługo.
Jednak nie wszystkie złe wieści, rok 2021 przyniósł nam zupełnie nowego kodera, który pracuje nad ulepszeniami, których pilnie potrzebuje moduł DCS SA-342 Gazelle, zasadniczo upewniając się, że systemy Gazelle działają tak, jak powinny, i naprawiając błędy, aby kiedy nadejdzie czas za wdrożenie nowego modelu lotu Gazela spełni oczekiwane standardy.
Przyszłość
Kodowanie dla OH-58D Kiowa Warrior zostało wznowione i nadal ciężko pracujemy nad udoskonaleniem modelu lotu we współpracy z naszymi bardzo oddanymi MŚP. Nie tylko po to, aby wszystkie wartości były zgodne z dokumentacją, ale także aby uchwycić rzeczywiste uczucie latania Kiowa Warrior tak blisko, jak to tylko możliwe. W międzyczasie, ze względu na popularne prośby, dodano szereg nowych funkcji. Te funkcje są obecnie w fazie testów i oczekuje się, że zostaną one wprowadzone do wydania, ale nie jest to gwarantowane. Obejmują one opcję dodawania i zdejmowania drzwi, celownika masztowego i mechanizmu szybkiego uruchamiania, zasadniczo uzupełniając pakiet, którym jest OH-58D w jego najpopularniejszych wariantach.
Oprócz stopniowych aktualizacji wielu swoich systemów, Gazela otrzyma również szereg kosmetycznych ulepszeń, takich jak możliwość usunięcia drzwi w SA-342L i dodanie kultowych anten dipolowych używanych przez siły zbrojne Wielkiej Brytanii. Szukamy również strzelca AI dla wersji Gazeli z minigunem. Opcja usunięcia twardych punktów na Gazelle jest już w fazie testów.
Jak wspomniano wcześniej, remont modelu lotu dla Gazeli nastąpi po premierze modułu Kiowa Warrior i niestety cierpi z powodu jego opóźnienia. Podsumowując, mamy nadzieję i spodziewamy się, że rok 2022 będzie o wiele bardziej produktywny dzięki premierze Kiowa i długo oczekiwanym aktualizacjom Gazeli.
Data premiery Kiowa
Teraz pytanie za milion dolarów; kiedy zostanie wydana Kiowa? Mówiąc najprościej, kiedy to się skończy. Kiowa zostanie wydana jako kompletny system, bez wcześniejszego dostępu. Wszystkie systemy potrzebne do wykonania zamierzonych zadań i misji będą działać tak, jak powinny. Niektóre aktualizacje poprawiające jakość życia i mniej istotne funkcje mogą zostać dodane później po wydaniu. Rzeczy, o które prosiła społeczność, z pewnością wzbudzają nasze zainteresowanie, ale nie powinny opóźniać daty premiery. Ponieważ niedawna przeszłość pokazuje nam, że wiele czynników może wpływać na cykl rozwoju, nie będziemy już przewidywać żadnych okien wydań.
Dziękuję

Kończąc, chcielibyśmy wyrazić naszą wdzięczność ludziom z Eagle Dynamics za cierpliwość, pomoc i wsparcie na przestrzeni lat, a także firmie Bell za zapewnienie nam możliwości i wszelkiego wsparcia, jakiego moglibyśmy sobie życzyć. Chcielibyśmy również podziękować naszym MŚP OH-58D KW, takim jak Barundus, Roughneck 19, Josh A. i wszystkim innym, którzy zostali z nami od pierwszego dnia, bezinteresownie poświęcając swój czas, aby pomóc nam stworzyć najdokładniejsze przedstawienie kultowego Helikopter OH-58D Kiowa Warrior możemy ewentualnie. Na koniec chcielibyśmy podziękować społeczności nie tylko za trzymanie się z nami, niezliczone interesujące dyskusje na naszym Discordzie, ale także za przekazywanie opinii, które doprowadzą do bardzo potrzebnych ulepszeń.

www.yoyosims.pl

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 09, 2021, 18:57:26 »
Jednym zdaniem latać i cieszyć się tym co jest, a kiowa wyjdzie jako kolejny powiew świerzości po wczesniejszym Apache.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2022, 21:39:41 »
Fajnie by było jakby wreszcie wyszedł: https://youtu.be/5Eanior9S9A.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 07, 2023, 11:03:50 »
Kolejny jakiś filmik, który się pojawił: https://youtu.be/tXK7aBEu_6M. Niestety, ogólnie to w sumie nic tu nie ma na temat wydania. Ktoś się nieco bawi i tyle. Nie wiadomo na czym oni tak w ogóle stoją obecnie. Mam wrażenie, że wszystkie te ostatnie filmy pokazują ten sam stan modelu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 29, 2024, 08:37:59 »
Podobno:

Jest też jakiś nowy filmik, kogoś:
https://youtu.be/LW9LbOxyhlg?si=PPIEh7Z6XSSSVl8f

Do tego F-4E, CH-47F, nie wiadomo co z La-7 i F4U. Zrobi się gęsto (nie wspominając o 2 mapach) ;D. Klęska urodzaju będzie.

www.yoyosims.pl