Autor Wątek: Sea Power: Naval Combat in the Missile Age  (Przeczytany 8978 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Sea Power: Naval Combat in the Missile Age
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2020, 22:28:21 »
W planach jest nowa gra Twórców Cold Waters: https://www.gry-online.pl/newsroom/sea-power-to-rts-o-trzeciej-wojnie-swiatowej-na-morzu/z01d35c

Wow! Pięknie się zapowiada.

Brzmi mega obiecująco, a od nich biorę w ciemno:

W porównaniu z Cold Waters gra Sea Power: Naval Combat in the Missile Age zaoferuje większą skalę konfliktu i będzie bardziej przypominała klasyczne Jane's Fleet Command z 1999 roku.

Pytanie tylko co to za Triassic Games, bo w opisie jest tylko, ze jeden z twórców Cold Waters.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2020, 22:41:22 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2020, 14:20:04 »
Triassic Games tworzy Nils "Julhelm" Dücker - jeden z założycieli Killerfish Games, Przemek Starkiewicz (także ex-KFG, zarejestrowany tu na forum jako MekStark o ile dobrze pamiętam), oraz Martin Leidel (twórca Silent Depth na Androida).
Nie wiem ile osób pracowało w Killerfish Games, przynajmniej jeszcze Paul Sincock, drugi z założycieli.
O Sea Power można się dowiedzieć trochę więcej z wywiadu z Julhelmem.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2020, 14:30:04 wysłana przez Sylius »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 30, 2020, 22:42:16 »

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2020, 14:23:33 »
Lotniskowiec, kurdebele, lepszy niż w DCS :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2020, 00:03:26 »
Idzie na całość ;):

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 14, 2020, 07:47:38 »
Wygląda zachęcająco. Nadchodzą tłuste czasy dla "komputerowych admirałów".
"Sea Power" odtwarza współczesne maszyny, a zapowiadany na steam "War on the sea" ma symulować największy, najbardziej intensywny teatr morski IIWŚ, czyli zmagania na Pacyfiku.
W oczekiwaniu, po dłuższej przerwie, zasiadłem przez Święta do "Cold waters" i mile spędziłem czas przechodząc kampanię 1984.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2020, 03:08:41 »
Witajcie,
Tu Przemek, jeden z założycieli i fundatorów Triassic Games, dawniej "mniejszy członek" (micropenne? :O ) w Killerfish (od czasów prac nad betą "Pacific Fleet v2");
Długo by opowiadać ale był tak zwany "decyzyjny rozłam" w Killerfish i Paul został pracować nad jego Opus Magnum "War On The Sea" z nowym lokalnym teamem z Adelaide (przy projekcie przy którym miałem niemały udział dawniej, gdy nadal nazywał się "Pacific Fleet 2" a ewoluował w "War on The Sea" -ale to nieważne) a my z pewnie znanym niektórym tutaj Nilsem "Julhelmem" odeszliśmy w środkowym 2018 założyć Triassic Games.
Więc "Sea Power: Naval Combat In The Missile Age" to coś co chcieliśmy zrobić w KFG ale nie mieliśmy w pełni okazji więc -w trójkę nad czym pracujemy- już ponad rok i pół. Nie, nie 2020. Środkowe - jesienne 2021 jak dobrze pójdzie.
Tak, mody chętnie, sam byłem modderem 15 lat (bardzo niesłusznie mniej zauważalna seria: Strike Fighters)więc mnie kręci co wymyślicie, Sowiety = oczywiście, z dużą ilością wiernie odtworzonych jednostek. MP= nie na release, mooooże potem. Ale bardzo moooże.
Ale replay w starym dobrym stylu będzie.

Zarówno Nils jak i ja "dojrzewaliśmy" przy Strike Fleet (C-64 w mojej wersji) i potem Fleet Command na PC więc tego typu gry możecie się spodziewać. Plus manualna kontrola nad statkami. I helikopterami. Pewnie też myśliwcami na co naciskam. Coś jak dziecko Fleet Command z odrobiną Battlestations (Midway, Pacific był 'meh') dla "każualów" jeśli chcecie. Oczywiście można zostawić AI wszystko i tylko klikać na mapie...

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 08, 2020, 03:27:04 »
Triassic Games tworzy Nils "Julhelm" Dücker - jeden z założycieli Killerfish Games, Przemek Starkiewicz (także ex-KFG, zarejestrowany tu na forum jako MekStark o ile dobrze pamiętam), oraz Martin Leidel (twórca Silent Depth na Androida).
Nie wiem ile osób pracowało w Killerfish Games, przynajmniej jeszcze Paul Sincock, drugi z założycieli.
O Sea Power można się dowiedzieć trochę więcej z wywiadu z Julhelmem.
Wtedy przy pracach nad PC AF (a uwierzcie mi PC wersja AF to "inna bajka" niż mobile AF) i PF2? Trzy osoby: Paul jako programista, Nils który wszystko ogarniał plus ważne 3d i ja (mniejsze 2d/3d). To tak w kwestii klaryfikacjii.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 08, 2020, 07:50:39 »
Dzieki za update. W sumie i dobrze sie stalo, wiatr w zagle i do przodu ;). Z mojego pkt widzenia tylko ta data... szerze to myslalem ze szybciej. Chyba ostatnio producenci przyzwyczaili nas, ze screeny pojawiaja sie na 1-2M przed premiera ;D. I tak jednak czekam z niecierpliwoscia i zycze powodzenia, zapowiada sie swietnie!

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 08, 2020, 10:07:08 »
Wwymagania m.in serwisu Steam: ładnie się pokazać  :).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2020, 10:47:45 wysłana przez YoYo »

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 08, 2020, 10:34:03 »
Trzymam kciuki jako fan "Cold Waters" i miłośnik nowoczesnych teatrów działań :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Września 18, 2024, 00:28:28 »
W koncu! Co prawda tytul ma wyjsc najpierw w EA (ehhhh …) ale „Sea Power” ujrzy swiatlo dzienne w koncu i to Listopadzie!
Z tej okazji wydano tez nowy trailer: https://youtu.be/abqTIiyviH4?si=ebbHbqxijBO4lceb.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Września 18, 2024, 17:24:53 »
Świetna wiadomość, wreszcie. Nie ukrywam, że to jedna z bardziej oczekiwanych przeze mnie gier.
Tym bardziej, że po raz kolejny (po wielu latach) zabrałem się za lekturę "Czerwonego sztormu" Toma Clancy`ego. Ciekawe czy będą jakieś scenariusze inspirowane tą publikacją?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Września 19, 2024, 08:55:44 »
Wszystkie jednostki: https://youtu.be/GbmvRYFmKq4?si=W-OYQIk151ws5NjY. Gra (w sumie to chyba nawet nic nowego) to w zasadzie powtórka, nieco bardziej rozbudowanych strategii od Killerfish Games (a tam posiadam wszystkie). Część ludzi od Killerfish Games po prostu pracuje na rzecz nowego wydawcy, więc generalnie to, żadna zasługa MicroProse, który jest tylko wydawcą:

https://store.steampowered.com/app/1286220/Sea_Power__Naval_Combat_in_the_Missile_Age/

Nawet mam wrażenie, że sam engine kompletnie się nie zmienił (któremu zresztą nic nie dolega, nie są to achy i ochy, ale też nic więcej szczerze to nie potrzeba). Bardzo jestem ciekaw zarządzania lotniskowcami i operacjami lotniskowymi, na filmikach wygląda bardzo dobrze, niczym w DCS z obrazu izometrycznego, ale czas pokaże czy nie ma jednak tu jakiś uproszczeń. Generalnie już rezerwuję wolny czas na Listopad ;).

www.yoyosims.pl