Witajcie,
Tu Przemek, jeden z założycieli i fundatorów Triassic Games, dawniej "mniejszy członek" (micropenne? :O ) w Killerfish (od czasów prac nad betą "Pacific Fleet v2");
Długo by opowiadać ale był tak zwany "decyzyjny rozłam" w Killerfish i Paul został pracować nad jego Opus Magnum "War On The Sea" z nowym lokalnym teamem z Adelaide (przy projekcie przy którym miałem niemały udział dawniej, gdy nadal nazywał się "Pacific Fleet 2" a ewoluował w "War on The Sea" -ale to nieważne) a my z pewnie znanym niektórym tutaj Nilsem "Julhelmem" odeszliśmy w środkowym 2018 założyć Triassic Games.
Więc "Sea Power: Naval Combat In The Missile Age" to coś co chcieliśmy zrobić w KFG ale nie mieliśmy w pełni okazji więc -w trójkę nad czym pracujemy- już ponad rok i pół. Nie, nie 2020. Środkowe - jesienne 2021 jak dobrze pójdzie.
Tak, mody chętnie, sam byłem modderem 15 lat (bardzo niesłusznie mniej zauważalna seria: Strike Fighters)więc mnie kręci co wymyślicie, Sowiety = oczywiście, z dużą ilością wiernie odtworzonych jednostek. MP= nie na release, mooooże potem. Ale bardzo moooże.
Ale replay w starym dobrym stylu będzie.
Zarówno Nils jak i ja "dojrzewaliśmy" przy Strike Fleet (C-64 w mojej wersji) i potem Fleet Command na PC więc tego typu gry możecie się spodziewać. Plus manualna kontrola nad statkami. I helikopterami. Pewnie też myśliwcami na co naciskam. Coś jak dziecko Fleet Command z odrobiną Battlestations (Midway, Pacific był 'meh') dla "każualów" jeśli chcecie. Oczywiście można zostawić AI wszystko i tylko klikać na mapie...