Autor Wątek: Sea Power: Naval Combat in the Missile Age  (Przeczytany 8959 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Sea Power: Naval Combat in the Missile Age
« Odpowiedź #15 dnia: Października 29, 2024, 11:27:31 »
Road map dla Sea Power: https://store.steampowered.com/news/app/1286220?emclan=103582791467211212&emgid=4532402556909912426. Premiera 12.11 ale szkoda, że EA. Takie gry nie powinny wychodzić w takim stadium.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Października 29, 2024, 17:28:51 »
Takie gry nie powinny wychodzić w takim stadium.

Przecież nikt Tobie nie każe kupować i grać w takim stadium. Możesz poczekać na 1.0. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Października 29, 2024, 19:43:09 »
Przecież nikt Tobie nie każe kupować i grać w takim stadium. Możesz poczekać na 1.0. ;)

Nie zachowuj się jak członek zespołu ED! :evil:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 12, 2024, 12:18:27 »
Sea Power wydany, Launch Trailer: https://youtu.be/_oUEvCYu2vI?si=uowlPU7IiWUShCOc. 208zł na Steam.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 12, 2024, 13:45:25 »
Właśnie zaciągam.  :)
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 12, 2024, 15:01:33 »
Właśnie zaciągam.  :)

"Wiem, ale ja się nie zaciągam" :D. Też kupione dla Singla głównie, a tak przy okazji, tam jest jakiś multi? W sumie nawet nie czytałem ...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 12, 2024, 16:56:09 »
Niema multi, Cold Waters też nie miało a to takie ulepszone Cold Waters. Nawet niektóre modele są z Cold Waters albo z "Dot Mod" do CW, same modele bardzo nierówne jedne na słabe cztery w pięciostopniowej skali inne na dwa. Widzę sporo miejsca do ulepszania tej gry! Wiadomo wczesny dostęp! ;D

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 12, 2024, 17:53:56 »
Moment, moment, to Sea Power od MicroProse to jest coś na bazie Cold Waters? Czy tylko porównujesz produkty?

Byłoby zabawne bo, jak czytam na Wiki: It is a "spiritual successor" to the 1988 submarine simulation video game Red Storm Rising by MicroProse. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 12, 2024, 19:40:19 »
Przejrzałem trochę modeli i nie jest źle, wiadomo, to nie DCS, ale do tego typu strategii wystarczy, modele okrętów za to w większości przypadków są świetne. FPSów jest tryliad za to ;).

Fajnie, bo na mapie tym razem widzę od razu cały świat, więc nie ma podziału na jakieś mapy. W scenariuszach są nawet walki z czasów Wojny wietnamskiej i bombardowania Hanoi. :651:
Tu jakaś krótka recenzja: https://www.gry-online.pl/newsroom/25-lat-czekalem-na-taka-gre-wojenna-sea-power-to-nieoszlifowany-d/z72b568.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2024, 19:51:48 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 12, 2024, 20:41:35 »
Moment, moment, to Sea Power od MicroProse to jest coś na bazie Cold Waters? Czy tylko porównujesz produkty?

Byłoby zabawne bo, jak czytam na Wiki: It is a "spiritual successor" to the 1988 submarine simulation video game Red Storm Rising by MicroProse. :)
To prawie ta sama firma, która wydała Cold Waters, Panowie się rozdzieli część pracowała nad tą, a część nad wydaną chyba rok czy ponad temu strategią dotyczącą walk morskich na Pacyfiku w czasie II WŚ.
Przede wszystkim zaczęło się od pomysłu emerytowanego komandora US Navy Larego Bonda, z którym to komandorem spiknął się Tom Clancy, czego wynikiem ich wspólnej pracy była książka sygnowana nazwiskiem tego ostatniego (acz w przedmowie wspominał Larego Bonda) "Czerwony Sztorm".
Gorąco zachęcam do przeczytania, wizja III WŚ bez użycia broni atomowej w realiach lat 80-tych, niesamowite opisy potyczek atomowych okrętów podwodnych i konwojowania przez Atlantyk, oraz funkcjonowania grup lotniskowcowych i ataku na nie. Zresztą początek tej recenzji z linku powyżej to wypisz wymaluj rozdział z tej książki, czyli będzie dobrze :)
Później wspomniany wczesniej komandor Bond wydał grę pod tytułem bodajże Czerwony Sztorm, a czy sygnowało to Microprose (to pierwotne), szczerze nie pamiętam. Więc tak, to dobre wzorce i ja osobiście czekałem na tę grę od lat. Dziś, jutro nie mam czasu, ale na wekend sobie kupię i ściągnę i w tym przypadku nie przeszkadza mi (i to powiedziałem ja ;) ) wczesny dostęp :)

Doczytałem tę recenzję prawie do końca (z linku powyżej), recenzent chyba młody człowiek i nie pamięta tak zamierzchłych czasów ;) , Jane`s Fleet Command to zupełnie inna para kaloszy i nie ten poziom. Z tego co firma zdradzała na etapie tworzenia gry, to mam wrażenie, że wzorcem ku któremu dążyli był komandor Bond i jego pomysł, ale to takie moje odczucie i oby się spełniło :)

Jednak namieszałem, ach te latka ;) To był Harpoon - gra komandora Bonda, a nie Czerwony Sztorm, pomyliłem z tytułem książki :)

« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2024, 20:50:48 wysłana przez Addi »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 12, 2024, 23:23:36 »
Nie wiedziałem, że znów jesteśmy pod zaborami ;). Kilo class wybrany ale jako "Orzeł" i co to ma być za bandera? 8)

Ale muzyczna dodam bardzo fajna.
Na minus, że nie ma normalnych tutoriali, są jakieś video zagłuszane przez dźwięk z menu. To trochę bez sensu ...
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2024, 00:37:22 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 13, 2024, 17:09:39 »
Ta gra to rozwinięcie Dot Moda do Cold Waters, niektórzy moderzy z Dot Moda zostali zatrudnieni do tego projektu a reszta to tak jak napisał Addi.
Przejrzałem trochę modeli i nie jest źle, wiadomo, to nie DCS, ale do tego typu strategii wystarczy, modele okrętów za to w większości przypadków są świetne. FPSów jest tryliad za to ;).
Główny rdzeń modeli to cztery minus, pobocza czyli okręty np Pakistańskie czy Indyjskie to gorzej jak w SHIII wyglądają a to chyba dwadzieścia lat od wydania SHIII. Ale ogólnie dają radę.
Co do FPSów to na fulu w 4k moja gf 4090 wciąga 420 wat przy 60 klatkach, pomaga zejście z ustawieniami wody o dwa poziomy niżej wtedy pobiera 270 wat. Tylko że zmiana o dwa poziomy niżej wody powoduje że fala dziobowa ma kwadraty. Dla porównania DCS mieści się w 200 watach na full opcjach w 60 k/s i okręty mają ok falę dziobową. Ale to jeszcze nie ukończona gra, a potencjał ma znaczny i jest dobra zabawa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 13, 2024, 17:28:28 »
Z default masz zablokowane klatki na 60. Odblokuj sobie. Ja mam tam 120 klatek ale na 2,5k.
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2024, 18:43:00 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 13, 2024, 20:59:28 »
Jest już pierwszy patch. Coś szybko ;D. Generalnie gra ma bdb opinie na Steam.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 15, 2024, 22:02:33 »
Kupiłem, zainstalowałem i pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Morze fajne, modele też nieźle się prezentują, animacje też. Ilość informacji ogromna, ale jednocześnie dostęp do opcji i sterowania nie udziwniony, acz na razie bazowałem na klikaniu myszką, skrótów klawiaturowych nawet nie tknąłem. Wolałbym tutoriale bardziej interaktywne, a nie tylko filmiki, ale obejrzałem pierwszy i dość dobrze wprowadza do gry i jej menu. Nic tylko cieszyć się i ćwiczyć :)