Autor Wątek: Kwarantanna  (Przeczytany 14524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dr.Hugo

• Gość
Odp: Kwarantanna
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 14, 2020, 19:18:10 »
lol
Qrdl jest troche jak Max Kolonko.
Stop.
Abarotna.
:D

Mówi jak jest.
Panowie, ci którzy tak ochoczo rzucają prorodzinne hasła, niczym "Mężowie Stanu"... z PiSu :D
Wiecie ile można zrobic żarcia z dwóch kilogramów wieprzowowiny i 2 kg makaronu (licząc per masa sucha) :D ?
Na tyle dużo, że zanim się skończy, zarażenie COVIRem zacznie być postrzegane jako atrakcyjna alternatywa jedzenia wspomnianego makaronu z gulaszem przez kolejny tydzień :D
Więc tak.
Uważam podobnie jak Qrdl Tomasz prawie filozof, humanista z bożej łaski :D, iż szał zakupywania jest manifestacją mechanizmów obronnych jednostek stworzonych przez z gruntu zły, a co gorsza suicydalny model funkcjonowania społeczeństwa tzw. zachodniego, pt. Kup, Kup, miej, kup ponieważ to kim jesteś zdeterminowane jest przez to co kupujesz, i nigdy ale to nigdy nie próbuj myśleć. Pod żadnym pozorem.
Jeśli nie potrafisz rozwiązać problemu, bo niby jakbyś miał, pamiętaj że:

...forsa i rzeczy są dobre na wszystko.

Ale nie myśl. Słuchaj, wykonuj i kupuj.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 14, 2020, 19:25:56 »
Tak, zachowanie politycznej poprawności w mowie, to teraz faktycznie coś czego najbardziej potrzebuję. Dziś znowu musiałem iść do Biedry po zakupy i wiecie co? Na szczęcie durnie skutecznie wykupili makaron i srajtaśmę. Cisza, spokój, włoska muzyczka w tle. A jadąc tam samochodem widziałem obywatelkę z dwiema mega pakami po 24, w sumie miała 48 rolek... tyle Maverików to chyba nawet A-10 nie przenosi lol.

PS.

Dodam, żeby nie było. CIA ponoć warunkowała na Buszującego w zbożu, u nas TV uwarunkowała na kupowanie srajtaśmy. To jest faktycznie temat do badań naukowych.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2020, 19:44:44 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #32 dnia: Marca 14, 2020, 19:57:58 »

Uważam podobnie jak Qrdl Tomasz prawie filozof, humanista z bożej łaski :D, iż szał zakupywania jest manifestacją mechanizmów obronnych jednostek stworzonych przez z gruntu zły, a co gorsza suicydalny model funkcjonowania społeczeństwa tzw. zachodniego, pt. Kup, Kup, miej, kup ponieważ to kim jesteś zdeterminowane jest przez to co kupujesz, i nigdy ale to nigdy nie próbuj myśleć. Pod żadnym pozorem.

Proponuję przenieść się do Korei (oczywiście tej jedynej słusznej ;) ), a na balkonie zasadzić jakieś korzonki (nie mylić z grzybkami ;) ) i wstąpić na drogę duchowego oświecenia (korzonki jak znalazł ;) ).

Co oczywiście nie zmienia faktu, że też uważam kupowanie papieru w ilościach hurtowych za niepotrzebne i nieuzasadnione :)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 14, 2020, 20:46:36 »
Ja przepraszam, ja może głupi jestem, ale czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tym papierem?
Schmeiss ale ze świni to można różne śmieszne rzeczy robić, nie tylko gulasz. >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 14, 2020, 21:08:29 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #35 dnia: Marca 14, 2020, 21:29:57 »
https://www.youtube.com/watch?v=A9aS4mEZaMY&feature=emb_logo
:)
Nie wiem czy to odpowiedni wątek, ale lotnicze i brawo dla pilota jeśli to nie jest fake.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 14, 2020, 22:06:16 »
Kapitalne!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #37 dnia: Marca 14, 2020, 22:49:46 »
Co z tego, że 10 osób nakupi mydła na najbliższe 3 lata jak 50 osób mydła nie kupi bo tamci wykupili. Kretyńskie podejście do tematu. Srajtaśmy mają na lat 10, jak będzie potrzeba to se tyłek wodą umyję (o ile nie wyłączą) jak wyłączą to będę miał większy problem. Na szczęście prawie na wsi mieszkam, dookoła lasy, rzeka. Na to liczę jakby co. W szafie z artykułów pierwszej potrzeby mam kilka paczek .22 i 5,45 i te się najlepiej przydadzą jakby co. Tylko potem może być ptasia grypa i choroba wściekłych krów:-P. Trzeba żyć normalnie póki się da. Jak wszystko pizgnie, to te zapasy nie wiele dadzą.
Przyjemnej kwarantanny dla tych co mogą sobie na nią pozwolić.
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 14, 2020, 23:33:45 »
Przepraszam, ale przypomnę, że wykupione "bezcenne dobra" typu makarony i papier toaletowy to nie nasz polski patent, ale ogólnoświatowy. Widziałem takie widoczki zapodane z Irlandii, ze Stanów... Tak to już jest, ludzie się rzucają jak głupie. A wystarczy pojechać 2 dni później, i okazuje się, że "zniknięte" dobra pojawiają się cudownie w markecie. :)   To jeszcze nie zombie apokalipsa.

Apokalipsa to może być w UK, jak pójdą na całość.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #39 dnia: Marca 14, 2020, 23:50:18 »
Apokalipsa to może być w UK, jak pójdą na całość.

Po tym jak Boris w swoim orędziu ogłosił, że za kilka tygodni około 60% społeczeństwa będzie zakażona i będziemy tracić kogoś z bliskich, nagle papier pożądany przestał być złotym środkiem na walkę z wirusem :). Moim zdaniem, potrzebny był taki liść w policzek na opamiętanie się. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 15, 2020, 09:30:25 »
Melduję, że skończyła mi się pierwsza rolka! :evil:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 15, 2020, 09:38:53 »
Ja nie mogę... potrzebny był wirus żeby Schmeisa zmusić do pisania na forum :-). Jeszcze ze dwa tygodnie, a wróci Psiku, Schlang, Jos i Gero :-P. Potem napisze coś Świerczek i wtedy to już tylko apokalipsa mnie zdziwi :D.

Ramm.

PS. po zastanowieniu... przed apokalipsą to jeszcze Elwood się powinien odezwać... albo Edyta Górniak :-).
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2020, 11:28:12 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 15, 2020, 11:29:59 »
Elwood... zapomnij, zapadł się pod ziemię ;). Reszta do namierzenia. No może oprócz Świerczka. Pewnie razem z Elwoodem, Docentem i Szefem się wożą ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 15, 2020, 12:22:27 »
Jeszcze raz w sprawie zakupów: są teraz głosy, co by tak nie hejtować. Wykupili mydła? Znak, że chcą się dużo myć. Żarcie na zapas? Będą siedzieć w domu na d*pie i się nie wychylać teraz... Czyli spoko. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 15, 2020, 12:28:08 »
Jeszcze raz w sprawie zakupów: są teraz głosy, co by tak nie hejtować. Wykupili mydła? Znak, że chcą się dużo myć. Żarcie na zapas? Będą siedzieć w domu na d*pie i się nie wychylać teraz... Czyli spoko. ;)

Ja w nerwach zjadłem w nocy zapasową makrelę w oleju... potem 2x miałem 2 i już jestem pod zakładaną kreską spożycia esencjonalnego... będę musiał dziecku ograniczyć  :o.