Autor Wątek: Odp: Kwarantanna  (Przeczytany 1474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kwarantanna
« dnia: Marca 26, 2020, 09:18:26 »
   Drogi Dako. Choć częściowo się z tobą zgadzam, prosiłbym aby ostrożnie formułować fakty;

"Ogólnie nie możesz wyjść z psem, ale do kościoła i na wybory bez problemu".

Jeśli nie obejmuje cię kwarantanna, to nikt nikomu nie broni wyprowadzania psa, i odwrotnie jeśli jesteś na wspomnianej kwarantannie to do kościoła również iść nie możesz. Co do wyborów wszyscy się chyba zgodzimy że należy je przesunąć na jesień.
   Więcej optymizmu proszę, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli, czego życzę sobie i Wam wszystkim.

Odp: Odp: Kwarantanna
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 26, 2020, 09:29:18 »
Drogi leszku660 prosiłbym o czytanie ze zrozumieniem;

Życie w czasach kwarantanny.
Nikt tam nie napisał, że dotyczy to osób poddanych kwarantannie. ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 26, 2020, 09:30:42 »
Jak już narzekać na wszystko, to proszę własnymi słowami, a nie tylko kopiuj-wklej z netu.
Warto też sprawdzić to i owo przed wysłaniem, bo obie wszystkie strony barykady politycznej walą czym tylko się da, żeby podbić serca publiczności. A życie swoje.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2020, 09:44:54 »
Wybacz, zrobiłem tylko cudzysłów i fakt moja wina, że nie napisałem słowa "cytat";)
ps.
Z drugiej strony po zapoznaniu się z przemyśleniami o goleniu i jego reperkusjach pozwoliłem sobie wykorzystać coś z internetu co wydawało mi się adekwatne do sytuacji w której się znajdujemy ;)
Z drugiej strony zawsze można ten i poprzednie moje wpisy wrzucić do WuCet-u.
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2020, 09:55:28 wysłana przez Dako »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2020, 10:34:34 »
Dako, serio trzeba filtrować to co mówią w tv. Politycy i ich dziennikarze na tyle już ochłonęli, że kręcą na całego lody na nieszczęsnej sytuacji. Oczywiście, poza większymi i mniejszymi uszczypliwościami, są też nawet zabawne faile, np. sejm miał zdalnie głosować, że może zdalnie głosować. W pewnej tv grzmiano, że to skandal i złamanie konstytucji. W momencie kiedy jednak sejm się spotka w budynku, ten sam dziennikarz, tej samej stacji, bez mrugnięcia oka powiedział coś takiego "aha! czyli narażanie życia i zdrowia ludzkiego wygrało!" (no bo wcześniej wygrywało haniebne łamanie konstytucji).
Na tragedii każde gówno dziennikarskie i polityczne uwielbia uprawiać politykę oraz wieszczyć/snuć kasandryczne wizje, w których to zbawi świat i ludzkość. I nie ma najmniejszych wątpliwości, że każdy kto się dorwie do srebrnego ekranu, przypisze sobie wszelkie sukcesy, a porażki zrzuci na swoich konkurentów do żłobu.
Jedyne co warto robić, to zachować rozsądek. Nie wyłazić z domu, nie chodzić na durne i bezsensowne wybory etc.

Wszyscy spotkamy się w piekle,
Zaratustra

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 26, 2020, 10:54:19 »
@boski ;)
Telewizji w domu nie oglądamy od wielu wielu lat (i to zanim stało się to w pewnych kręgach modne). No pomijam noworoczne domówki u znajomych (a Netflix i inne to chyba nie telewizja...)
Moim zdaniem to co zacytowałem w jakiś tam adekwatny sposób oddaje sytuację wielu ludzi w tym kraju.
Osobiście mam to szczęście, że nie doświadczam tego siedząc w domu z żoną, pełnoletnim synem a każdy z nas pracuje zdalnie w osobnym pokoju. Natomiast znam kilka osób z rodziny, znajomych których obecne życie wygląda tak samo albo i gorzej jak w cytowanym tekście (bo boryka się z takimi problemami)...
Tak jak napisałem ja nie mam z tym problemu aby to co tu wkleiłem a następnie napisałem wylądowało w "forumowym kibelku".
Nie będę bronił stwierdzeń i tez zawartych w tym tekście a tym bardziej na tym tematycznym forum...
ps.
Poszła prośba o skasowanie moich wypocin.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2020, 11:08:18 »
Na prośbę Dako jego post został skasowany.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2020, 22:02:23 »
Albo kogoś zaraził wirus, albo ktoś stracił pamięć?!?!?!
I nie wydaje mi się aby chodziło o mnie ;)
PRL z wolnym rynkiem, nawet schyłkowy miał tyle wspólnego co gacie z maseczkami ochronnymi,
Albo ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem :P

Bardzo chciałbym podziękować za zwrócenie mi uwagi, na mój stan zdrowotny, sprawdziłem- faktycznie coś jest nie tak z moja głową.
No cóż wiek robi swoje, a taki jak ja, który zaczynał swoja działalność gospodarcza własnie na początku wprowadzenia Ustawy Wilczka, ma prawo nic o niej nie wiedzieć, a żeby jeszcze porównywać tamte przepisy do obecnych- to faktycznie niepoważne.

Prowadzę swoja działalność już 30 lat, bezczelnością z mojej strony było by pouczać kogoś kto działa aż 20- wybacz
Lata lecą i człowiek tetryczeje, pojawia się demencja starcza....  ???
Przepraszam :P

Ale nie dałem za wygraną- zmierzyłem smycz mojej suki- 5m i do tego bonus, zwijana :D, pejcz mojego psa z czasów PRL- tylko 1m.
Wow, naprawdę jest lepiej niż wtedy.
 Słuszną linie ma nasza władza !!

"Wszelkie "socjalne pakiety", czy też "kiełbasa wyborcza" w zależności od opcji i poglądów to zupełnie inna sprawa"
 :woot: :woot: Jasne, a świstak siedzi....

Jeśli według Ciebie, tylko te "pakiety socjalne" mają być wykładnią tego czy mamy socjalizm czy nie, to chyba nie ja mam tu problemy z pamięcią- o tym już w podstawówce uczyli, ale niektórzy mogli mieć pod górkę do szkoły, albo demencje starczą ;)
Czasem, zanim coś się napisze publicznie, dobrze jest sprawdzić u źródeł, lub po prostu- wygooglać  ;)
Zdrowia życzę i ujemnych testów :)
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2020, 08:24:34 »
Nie podejmę wyzwania wiekowego, bo niestety peselek mi nieco ciąży, ale głowa nadal młoda i tego się będę trzymał ;)
A że pracuję w równym stopniu głową, co rękoma, to będę się jednak upierał, że pamięć mam dobrą  :evil:

Pomimo obserwowanych od czasu do czasu resentymentów za PRL-em i jego przejawami, tu też będę się upierał, nawet najgorszy, kagańcowy PIS, czy najbardziej "zaaferowana - przepraszam za słowotwórstwo ;) " Platforma jest/była o niebo lepsza od PRL-u w szczytowej/schyłkowej czy jakiejkolwiek innej formie.
O bolszewizmie już napisałem, więc nie będę się powtarzał, mogę tylko sformułować to dosadniej.

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 28, 2020, 14:23:41 »
Ustawa Wilczka - jedyna sensowna ustawa do dziś. Dzięki temu w Polsce był prawdziwy kapitalizm i prawdziwy wolny rynek, dopóki nie przyszedł Balcerowicz.

Działanie wirusa wskazuje na ZUS - przynajmniej tej instytucji jest to na rękę i tam otwierają szampany. Taka mini-teoria spiskowa.   :evil:

Szkoda, że koronawirus i jego działanie będzie asumptem do podania ludzkości jakiejś niepewnej szczepionki. Inaczej, będziemy ją przyjmować jako dobrodziejstwo.