Autor Wątek: Odp: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 1605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zapowiedzi i patche
« dnia: Kwietnia 12, 2020, 18:52:15 »
Kosmetyka. Nierzeczywiste blackouty zostawili. 😉

Offline EDI

• *
Odp: Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2020, 22:18:53 »
G są zbliżone do rzeczywistości. Może nie jest to ideał, ale o wiele lepiej niż jak ich nie było.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2020, 02:03:29 »
Zgadzam się, że lepiej, jak ich nie było, ale nie mów mi, że w realu zapada ciemność i pilot śpi 15 sekund. :) Wg mnie jak dostaje zaćmę, ma czas żeby odpuścić - i o to tu powinno chodzić - brak możliwości zrobienia gwałtownego skrętu, a nie ciemność i kaplica.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 13, 2020, 02:56:48 »
Mi się wydaje, że możesz mylić blackout z omdleniem przy gwałtownym przeciążeniu.   

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 13, 2020, 11:42:42 »
(...) nie mów mi, że w realu zapada ciemność i pilot śpi 15 sekund. :) Wg mnie jak dostaje zaćmę, ma czas żeby odpuścić (...)

Masz czas pod warunkiem, że przyrost przeciążenia nie jest zbyt gwałtowny. Według wykresu po niecałych 2 sekundach przy narastaniu przeciążenia w tempie 3,7 G/sec tracisz przytomność (przy wartości 6 G). Zaś po 15 sekundach przy 0.3 G/sec (wartość 5 G) masz blackouta, ale jest jeszcze trochę czasu do utraty przytomności. Czyli wniosek z tego taki, że nie ma już możliwości gwałtownego zawracania (np. przy przelatywaniu nad celem naziemnym) bez konsekwencji.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2020, 00:07:51 »
Masz czas pod warunkiem, że przyrost przeciążenia nie jest zbyt gwałtowny.

No nie, właśnie nie. Nie mam czasu. Po gwałtownym pociągnięciu, gdybym miał chociaż nawet sekundę, a nie dwie (jak sugerujesz), to miałbym czas na reakcję, odpuszczenie skrętu i powrót do przytomności. Przytomności nie traci się w sekundę nawet po ciosie Mike Tysona. W Il2 zapada ciemność i pomimo natychmiastowego puszczenia drąga obraz się zaciemnia bardziej - i jest loteria i najczęściej kaplica.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2020, 01:59:04 »
Zakładasz, że w miarę postępowania niedotlenienia mózgu, pilot jest w stanie ocenić i wychwycić ową sekundę, w której powinien odpuścić, że ma pełne rozeznanie sytuacji i niespowolnione procesy wnioskowania?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2020, 10:50:24 »
Wystarczy popatrzeć sobie na gości w trenażerach. Tam to przyrasta właściwie liniowo, a i tak odlatują. Kumasz cały czas i nagle, pstryk. Tylko, że jak wyraz twarzy zaczyna być z lekka dziwny to już klient nic nie odbiera. W locie i przy gwałtownych manewrach jest jeszcze gorzej, bo tam to następuje z większą intensywnością.
I sądzę, że to obecnie jest znacznie lepiej odwzorowane w Iłku niż np. w DCSie bo w Iłku łatwiej wychwycić moment, kiedy to może nastąpić i odpowiednio zareagować. W DCSie jest to bardziej nieprzewidywalne.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 19, 2020, 17:31:55 »
Lipas, toż mówię przecież, że w Iłku NIE MASZ CZASU wychwycić tego momentu. Ja nie mówię o zaciąganiu drąga na maxa przy 600+ kph i dziwieniu się, że po sekundzie mamy kaplicę. Ja mówię o stałym skręcie np. przy 400 kph, kiedy jak zaczyna się robić ciemno, po odpuszczeniu drąga ciemność powinna odpuszczać. Wczoraj złapałem kilkusekundowy blackout przy rollu Bylejakiem przy 350 kph.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 19, 2020, 18:34:39 »
Sorry, ale w Iłku nic takiego mi się nie przydarzyło, właśnie dlatego, że łatwo ten moment wychwycić.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 19, 2020, 18:42:07 »
No ja też mam wrażenie, że wszystko jest OK. Może nagraj tracka i odtwórz sobie w darmowym TacView. Zobaczysz jaka była różnica między tym co zrobiłeś ze samolotem a tym co Ci się wydawało.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 19, 2020, 21:28:54 »
Może po prostu nie gracie w Il2 tyle co ja. Latanie krajobrazowe raz na jakiś czas nic nie daje. Szczytem tego "feature" jest łapanie blackoutu Mustkiem z G-suit'em w stałym skręcie przy prędkości początkowej oscylującej wokół 400 kph, podążając za Meśkiem K-4 (który blackoutu nie łapie).

Zresztą nie ma co drążyć w sumie offtopowego wątku w zapowiedziach, choć trochę to się łączy z tym, co faktycznie wprowadzili w ostatnich patchach.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 23, 2020, 22:36:42 »
Zdaje się, że BoX chyba zaczyna swój koniec. Jak to dobrze, że odkryłem CloD, a najczęściej łupię teraz w DCS.

Tbolt i Spit po ostatnim "putchu":
https://drive.google.com/file/d/1C-j1BuhWKulGzjlK1vBPRMhS2zECI460/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1BqWyuDDIshEkvO1Vb_VV-iwB039AaNnk/view?usp=sharing

R.I.P.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 25, 2020, 01:57:12 »
Track z rozgrywki sieciowej?

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 25, 2020, 08:43:46 »
Zdaje się, że BoX chyba zaczyna swój koniec. Jak to dobrze, że odkryłem CloD, a najczęściej łupię teraz w DCS.
R.I.P.
Mam prośbę. Zacznij już swój koniec w dziale o BoX. R.I.P.
Może to co przedstawiłeś to jakiś tam dowód na to, że coś w tej grze nie tak. Ok. Ale Twoje wnioski są mówiąc delikatnie nieprzemyślane. Co oznacza koniec BoX? Tysiące graczy nagle stwierdzi, że CloD to świetna gra i zacznie w nią grać. CloD miał na przekonanie do siebie wiele lat i nic z tego nie wyszło. O 2wś w kontekście DCS, bo o takim okresie tutaj dyskutujemy nawet nie wspominam. Darmowy miesiąc zafundowany nam przez ED mnie i nie tylko mnie jak stwierdzam po wielu opiniach innnych osób latających MP w BoX nie przekonał. Nie mówię, że to zła gra, ale jak ktoś chce polatać MP 2 wś to na razie tylko BoX.
Po prostu źle sformułowałeś swą myśl. Trzeba było dodać, że dla Ciebie BoX zaczyna koniec. I ok. Na temat gustów się nie dyskutuje.