Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 50245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #195 dnia: Grudnia 05, 2020, 13:07:25 »
Najlepsze że jak kupiłem pierwszego Reverba G1 to miałem te same przygody z tym samym kurierem. Skończy się tak że będę musiał jechać po paczkę w następnym tygodniu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Grudnia 05, 2020, 13:19:11 »
Najlepsze że jak kupiłem pierwszego Reverba G1 to miałem te same przygody z tym samym kurierem. Skończy się tak że będę musiał jechać po paczkę w następnym tygodniu.

Gościu pewnie doszedł do wniosku, że nic się nie stanie jak sobie potestuje kilka dni  :evil:.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #197 dnia: Grudnia 05, 2020, 15:41:58 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #198 dnia: Grudnia 07, 2020, 20:59:35 »
Z najnowszymi konsolami to już jest zwykłe złodziejstwo. Podobnie miałem rok temu z iPhonem kupionym na Amazonie. W pudełku znalazłem ładowarkę USB (nawet nie Apple'ową) i płyn do płukania ust :).

Dzisiaj odebrałem wreszcie G2. Pierwsze wrażenia pozytywne, ale nie miałem jeszcze czasu polatać. Kolory wydają się być lepsze, mechaniczny IPD robi różnicę. Śledzenie ok, ale wszystkie światła w pokoju miałem włączone. SteamVR ustawił domyślnie jakąś kosmiczną rozdzielczość 3500x3500 na oko! Trzeba zjechać do 50%.
Kabel jest cieńszy i lżejszy ale nie tak elastyczny jak w Rifcie CV1. Napewno na plus w porównaniu z G1. Niestety gogle trzeba podłączyć do gniazdka. Wg instrukcji powinien wystarczyć HUB USB z zasilaniem ale u mnie komp nie widzi Reverba podłączonego w ten sposób. Szkoda bo brakuje mi gniazdek pod biurkiem.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: Grudnia 07, 2020, 21:32:38 »
Zazdroszczę - daj znać jak się sprawują w DCS. Dostawa która miała być dzisiaj w bestware nie została potwierdzona i nabrali wody w usta - jutro może coś więcej się wyjaśni.
F-16C Block50 driver...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Grudnia 07, 2020, 21:55:28 »
Do jakiego gniazdka? G1 miał wyjście USB oraz Display Port. To chyba norma?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #201 dnia: Grudnia 07, 2020, 22:11:51 »
G2 musisz jeszcze podłączyć do 220V :). Podobno wyświetlacze są jaśniejsze i przez to pobierają więcej prądu.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 07, 2020, 23:36:05 »
G2 musisz jeszcze podłączyć do 220V :). Podobno wyświetlacze są jaśniejsze i przez to pobierają więcej prądu.

Łosz w mordę, to aż ma 3 kable? Może to gadżet do C77? ;)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 08, 2020, 01:00:31 »
Z gogli wychodzi jeden kabel na którego końcu jest takie cudo:

Z tego wychodzi osobno DP, USB C i jest jeszcze wejście na zasilacz.

« Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 08, 2020, 06:37:01 »
A same gogle nie grzeją się mocniej od poprzednika? Front nie jest gorący po godzinie od uruchomienia?

« Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 08, 2020, 07:37:19 »
Taka ciekawostka:
Wczoraj wieczorem przyszła do mnie informacja od x-kom o "przyjęciu" zamówienia (preorder z początku listopada).
A dziś rano informacja o tym, że zamówienie jest spakowane, ma nadany numer i czeka na kuriera UPS.
Może jednak będę miał G2 z x-kom w tym tygodniu choć przyznam, że zastanawiam się bo preorder z Amazona ma być jednak tańszy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2020, 07:46:31 wysłana przez Dako »

« Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 08, 2020, 09:17:25 »
Ja również dostałem info o wysłaniu gogli.
Po ostatniej wiadomości z x-komu, że wysyłki będą realizowane pod koniec stycznia straciłem nadzieję, a tu taka miła informacja :D

« Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 08, 2020, 10:01:20 »
A same gogle nie grzeją się mocniej od poprzednika? Front nie jest gorący po godzinie od uruchomienia?

Wydaje mi się że są cieplejsze, ale nie gorące. Zobaczę po dłuższych sesjach, wczoraj często je ściągałem i zakładałem to na pysku tego nie odczułem :).

« Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 08, 2020, 15:47:51 »
Wydaje mi się że są cieplejsze, ale nie gorące. Zobaczę po dłuższych sesjach, wczoraj często je ściągałem i zakładałem to na pysku tego nie odczułem :).
A jak wygląda FOV w porównaniu w pierwszą generacją? Tutaj też widać krawędzie ekranów widzeniem peryferyjnym?

« Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 08, 2020, 16:07:05 »
Z tego zestawienia wynika, że jest trochę lepiej, ale nadal bardzo słabo.
https://www.reddit.com/r/HPReverb/comments/i350bu/fov_comparison_hp_reverb_g2_measured_and_compared/
To była główna przyczyna zwrotu G1 w moim przypadku, FOV nie musi być jak w Pimax, ale to było przegięcie.