1. Dość długo się wchodzi na serwery, na liście często widać, że jest miejsce, klikasz i się dowiadujesz, że jesteś 4 w kolejce
2. Z grafiką miałem jakieś problemy, nie wiem czemu AA jakoś słabo mi działało i dużo rzeczy mrygało, szczególnie drzewa z oddala
3. Na mapie rzeczywiście człowiek wchodzi i nie wiadomo o co chodzi. Gra się rzeczywiście trochę jak w RO2, ale ta na mapie było bardzo jasne gdzie są strefy ataku. Mapy były tam niesymetryczne, tu tak nie jest chyba
4. Ginie się rzeczywiście szybko, ale czasami nie - leżałem obok wrogiego czołgu i przebiegający żołnierze przeciwnika mnie nie zauważali
5. Strzelanie z daleka wymaga chyba sporych poprawek, bo często pudłowałem. No chyba, że jak w RO2 jest ustawianie celownika na odległość i ja tego nie zauważyłem
6. Dwa razy się "zakleszczyłem", raz przy drzewie i raz przy skrzyniach z amunicją i krzaku - rzeczywiście przypominało to trochę RO2/RS, gdzie tak się też czasami zdarzało - czy przypadkiem obie te gry nie mają tego samego engine'a, tylko w innych wersjach?

7. Nie wiem, czy można się respawn'ować z drużyną, albo nie znalazłem w UI, albo nie ma i startuje się daleko (ale szybki deploy) albo bliżej (ale wtedy 30s czekania). Nie ma tego - w sumie świetnego - rozwiązania z RO z respawn'em falami, w grupie
8. Może z tego powodu, i że nie używałem komunikatora, czułem się bardziej samotny niż nawet w takim BF, gdzie mogę zacząć obok kogoś od siebie
9. Gra nagradza pewnie walkę zespołową, ale tego nie zaznałem. Za to widziałem gdzieś 2 Sherman'y działające razem, choć bez piechoty, i Tygrysa z Pantherą z piechotą obok. więc może to jakoś działa
10. Nie da się w grze wejść do czołgu jako żołnierz piechoty, tu nie ma rozwiązania z BFa, Trochę szkoda, że nawet jako strzelec nie mogłem być.

11. Gra ma potencjał, ale musiałbym w nią więcej wsiąknąć i spędzić dużo czasu jak w RO2, trzeba zainwestować i chyba nie jest to gra na chwilę by sobie postrzelać...
12. ...aczkolwiek samo niby nie zręcznościowe podejście do strzelanki dość mi odpowiada
14. Model strzelana - nie wiem, nie znam się, w realu nie strzelałem, ale strzelanie z niemieckiego karabinu jakoś bardziej mi pasowało w RO2. Takoż i z karabinu maszynowego, który był po prostu genialną bronią, jeśli dobrze umiejscowiony i z ochroną z boków
15. Efekty graficzne przy wybuchach i ostrzeliwaniu obok są jakieś dziwne, tu też RS/RO2 lepiej to robiły, no ale to detal
Reasumując: potencjał jest, amatorów pewnie gra znajdzie, jest lekki hard core, ale ja nie mam czasu na inwestycję, i jak zechcę postrzelać, to odpalę na szybko (i krótko pewnie) BFV i tam się "arkadowo" pobawię. Oczywiście nie wykluczam w przyszłości powtórnegoj próby z tą grą, byłoby miło wrócić do biegania po polu jak w RO2 czy BFBC2...
PS: W czasie grania i zmieniania ustawień "odmapowałem" sobie strzelanie i się dziwiłem, że klikam i nic się nie dzieje. Pokarało mnie śmiercią. Szybko naprawiłem błąd. Później grając byłem w pewnym momencie 10m od wroga, strzelam i nic, wszedłem wkurzony do ustawień, a tam wszystko OK. Po prostu nie przeładowałem po 5 strzałach, a feedbacku dźwiękowego nie zauważyłem (może przez grę za cicho na głośnikach). Oczywiście mi uciekł.