Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Blitz / Desert Wings: Tobruk w VR  (Przeczytany 7881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Blitz / Desert Wings: Tobruk w VR
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 13, 2022, 22:43:07 »
Z najnowszego maila wynika, że beta VR ma wystartować 25.02. Nie wszystko jest zaimplementowane z patcha (w zakresie efektów 2D, nowych chmur, tekstur itp.) ale VR powinien być ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 16, 2022, 11:49:42 »
Przepraszam za lamerskie pytanie, ale myślałem, że Clifs of Dover to dość stara gra i seria "Battle of" jest nowsza, jak to jest z tymi iłami?

« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 16, 2022, 11:51:54 »
Dobrze myślisz. CloD jest starszy.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 16, 2022, 11:53:01 »
Bo jest, a dopisek "Blitz" to jej wskrzeszenie zrobione przez Team Fusion. Na początku miał być tylko dodatek z Afryką, a wyszedł taki odgrzewany kotlet z masą poprawek i ostatnio doszło wsparcie VR.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 16, 2022, 18:24:33 »
i ostatnio doszło wsparcie VR.

Nie doszło, dopiero będzie :). Będzie to nowy wymiar: 2 weeks, be sure!

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 16, 2022, 19:27:47 »
Wiem, wiem. Docelowo ma być, więc poszedłem na skróty.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 23, 2022, 09:32:57 »

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 23, 2022, 14:02:21 »
Czekam na ten VR, naprawdę, zawsze lubiłem ten tytuł a przez brak VR zarzuciłem latanie na nim.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 23, 2022, 14:51:39 »
Czekam na ten VR, naprawdę, zawsze lubiłem ten tytuł a przez brak VR zarzuciłem latanie na nim.

No to jak się zgłosiłeś to już w piątek, piątunio, piąteczek! ;>

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 23, 2022, 15:11:21 »
No gdzie zgłosiłem się, nie mam czasu na testowanie, chyba, że niezobowiązująco 2 godziny w tygodniu wykroję kosztem BoX ;-). Mam nadzieję, że się uwiną :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 24, 2022, 08:10:34 »
No gdzie zgłosiłem się, nie mam czasu na testowanie, chyba, że niezobowiązująco 2 godziny w tygodniu wykroję kosztem BoX ;-). Mam nadzieję, że się uwiną :D

Tak, niezobowiozujaco tez bylo mozna. Ja sobie polatam w miare mozliwosci, a ze na rynku simow troche teraz posucha to w sumie idealnie sie wstrzelil jak dla mnie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 27, 2022, 22:29:08 »
Przez dwa dni polatałem w Blitz Beta VR. Oj powiem Wam, że warto doceniać BoX czy DCS. Jeszcze trochę drogi przed chłopakami, nie ma co. Ogólnie implementacja jest całkiem ok i idzie to wszystko skonfigurować i faktycznie mamy obraz w sumie nie gorszy niż w innych tytułach. Niestety jest sporo "ale". Mianowicie tytuł się sypie niemiłosiernie, w zasadzie każde odpalenie to 95% szansy na to, że w trakcie lub na koniec coś się zawiesi. Tutaj niestety to dramat. Kolejna kwestia to niestety wydajność i tego obawiam się najbardziej, bo nie wiem czy coś tutaj da się jeszcze zrobić. Po prostu tytuł dławi się i to nawet u mnie na 3090. Newralgicznym jest lot nisko lub nad miastami. O 90 klatkach z BoX można zapomnieć, tu czasem nawet nie utrzymuje tych 45. Trochę szkoda, bo akurat wszystko inne jestem wybaczyć i czekać na rozwiązania ale wydajność to nie wiem czy na tym silniku są w stanie coś jeszcze zrobić. Sporo ludzi na to narzeka. Z plusów za to - aż miło latać nad Tobrukowym teatrem działań, kurde jak tego brak w BoX! Ma to taki klimat, że hej, albo Dewoitine nad Francją. To zupełny powiew świeżości. W becie mamy też implementację TrueSky, chmur, i wyglądają one w sumie ... naprawdę bardzo dobrze. Pomijając parę bugów robią wrażenie przyzwoite, chociaż muszą na pewno poprawić oświetlenie w tytule, w VR niebo jest jakieś takie ciemne, nawet to bezchmurne o godzinie 12:00. Ogólnie jak na start może być, ale to na pewno teraz nie jest tytuł do przerzucenia się na niego, a szkoda. Trochę podłubią i może coś z tego jeszcze będzie, kibicuję i liczę na to.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2022, 07:43:50 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 12, 2022, 09:02:40 »
Wydali nowy patch wczoraj - zobaczymy. 5.403 VR Beta patch.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 12, 2022, 12:53:05 »
A jak można pobrać betę?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 12, 2022, 18:10:11 »
A jak można pobrać betę?

Masz dostęp do tej części ATAG Forum? https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/forumdisplay.php?f=416 Tu jest manual, ale też były zapisy wcześniej do tej bety. Zgłosiłeś się?

www.yoyosims.pl