Autor Wątek: Wywiad Grim Reapers z Eagle Dynamics  (Przeczytany 3532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wywiad Grim Reapers z Eagle Dynamics
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2020, 09:05:30 »
Dzieki za podlinkowanie streszczenia w PL. Odpadlem po 3min filmu jak zobaczylem ile on trwa. Natomiast najwieksza niespodzianka jest to „90% graczy to single player!”. Zdziwko niezle. Reszta to takie rzeczy w zasadzie ktore wiadomo bo gdzies sie juz to obilo (moze poza opcja walkaround) a i my doskonale wiemy, ze trzeba to brac do siebie przez sciemniajacy filtr z tego rozowego. Dziwne ze ani slowa o przejsciu na nowy silnik (przynajmniej w streszczeniu), zrezygnowano z Vulcana? :o
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2020, 09:44:14 »
Tia. To wszystko chyba dla naszych dzieci, a może i wnuków.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2020, 11:30:04 wysłana przez KosiMazaki »

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 02, 2020, 10:14:30 »
Nowe chmurki by wniosły powiew świeżości, a korzystaliby wszyscy. Podobnie jak jakiś generowany ruch na lotniskach bo straszą pustkami.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 02, 2020, 10:35:29 »
Dziwne ze ani slowa o przejsciu na nowy silnik (przynajmniej w streszczeniu), zrezygnowano z Vulcana?
Nie padło pytanie o Vulcana. Mnie zmartwiło że F-4 Phantom II ma być, ale konkrety najwcześniej za dwa lata.
To pewnie oznacza, że zaczną go robić na poważnie za dwa lata, a wejdzie za 3-4 lata.
F-15C full fidelity - nie jest w planach dlatego, że nie jest wielozadaniowy. Zbyt nieciekawy dla ludzi, bo jest tylko myśliwcem
Tego też nie ogarniam, ja wolałbym F-15C niż F-15E.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2020, 11:30:44 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 02, 2020, 10:41:33 »
No i moze dobry news na temat MiG-29A ale tez „byc moze, sie zobaczy, brak zgody itp.” Czyli dzien jak codzien.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 03, 2020, 11:47:32 »
Tego też nie ogarniam, ja wolałbym F-15C niż F-15E.

Jak dla mnie jest to całkiem normalne, że F-15C nie będą robić ze względu na to, że nie przenosił uzbrojenia AG.
Lepiej jest zrobić F-15E, którego kupią Ci co chcą latać AA oraz Ci, którzy lubią AG. No i jest nowocześniejszy. Ma konforemne zbiorniki, które bardzo poprawiają wygląd :)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2020, 13:04:11 »
Ogólne "nie" dla bomberów jest przykre. Nie mówię o B-36 (brałbym kloca) ani nawet b-29. Ale jakiś Ju88, B-25, to taki trochę must (O B-17 nie mówię, bo jest taka ilość danych już obrobionych, że mogliby flyable od niechcenia przy okazji machnąć, tak sądzę), żeby cokolwiek fajnego wycisnąć z tego ich z rozgrzebanego ww2.

Ja tam nie wiem, jak Wy, ale ja bym np. Ił-28 przytulił

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 03, 2020, 23:31:41 »
Ja tam nie wiem, jak Wy, ale ja bym np. Ił-28 przytulił

Już o nim kiedyś pisałem :), co prawda kolejna mucha do kożucha ale akurat przeciwko niemu nic bym nie miał.
Pod eskortę "15" by się nadał idealnie za to.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2020, 08:03:47 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 04, 2020, 00:20:48 »
Była na forum ED ankieta w sprawie MP i SP, wychodziło z niej że tylko około 20% graczy gra tylko w MP, ale w MP i SP grało już sporo więcej, natomiast sporo ludzi deklarowało tylko SP. Hmmmm widać te sporo ludzi pęka się zmierzyć z kimś żywym. Jeśli te 90% graczy to gracze którzy grają  SP, to mogę w to uwierzyć, ale nie w to że tylko 10% procent  gra w MP, chyba że tylko w MP.
Nie chcą chyba powiedzieć, że znaleźli sobie powód na zlikwidowanie MP, bo jeśli tak, to podobnie robił Adolf, upozorowany atak na radiostacja i takie tam różne.
No i petarda, Super Hornet nie jest brany pod uwagę! Ja pierdykam, oni tego co jest nie mogą dokończyć i jeszcze długo nie skończą. No bajka, ubawiłem się  ha ha ha, dwie godziny bajania o planach na następne życie.  8)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2020, 00:30:43 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2020, 09:45:21 »
Hmmmm widać te sporo ludzi pęka się zmierzyć z kimś żywym.

LOL, to dawaj na solówę, teraz o 10.30 ok? Żyjesz Padi w jakimś stereotypie, chyba w stylu jak ideologia LGBT :evil:. Masz jakąś kampanię? To poleć może nie pierwszą misję (bo to macanko) ale drugą np. w A-10C The Enemy Within Campaign i daj znać ile przeżyjesz.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2020, 10:57:44 »
Misje są powtarzalne, masz czas podlecieć , zobaczyć. Nie mówię że są łatwe, ale nie ma tam żywego przeciwnika. No i nie można porównywać misji dla szturmowca z walką myśliwcem. Misje dla szturmowców mają jeszcze klimat, zapewne  dla śmigłowców też, jednak dla takich samolotów czysto myśliwskich, są raczej średnie. Dla mnie SP można zabić nudę, poćwiczyć, ale brak mu tego "czegoś" co daje  MP. Ostatnio lataliśmy "dynamiczną" kampanię ( na tyle, na ile się da) w MP, można w wiele osób, a można i samemu. Dla szturmowca fajna zabawa, jednak myśliwsko, to zaskoczyć  może tylko sokoli wzrok AI, który widzi przez chmury, ściany, jest doskonalszy niż  radar F-15, ale jest nadal przewidywalny.
YoYo, zaczynałem od SP, bo na czymś trzeba było się uczyć, jednak MP daje mi więcej dobrej zabawy i realnego zachowania innych w powietrzu. Przyszedłem na MP, bo wydawało mi się, że jakoś sobie już radzę po przejściu kampanii ze dwa razy, które miałem w zestawie z A-10C. Ściągałem też sobie kampanie z netu, przykładowo od "Dragona".
No i dostawałem wciry przez następny rok na MP, albo i dłużej. Jednym słowem MP nauczyło mnie więcej.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2020, 11:07:23 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 04, 2020, 11:02:57 »
Była na forum ED ankieta w sprawie MP i SP, wychodziło z niej że tylko około 20% graczy gra tylko w MP, ale w MP i SP grało już sporo więcej

Pytanie ile ludzi latających w DCS wchodzi w ogóle na oficjalne forum? Pewnie większość która gra SP w ogóle tam nie zagląda. Ja bardziej wierze w to co ED mówi niż w jakąś ankietę którą wypełniła garstka ludzi.
Jak lubisz bombić cele naziemne to MP nie jest ci do niczego potrzebne. Ja sam zawitałem na servery MP może z 5 razy przez 17 lat od kiedy kupiłem Lock On. Nie żebym bał się konfrontacji z żywym przeciwnikiem, IL2 na przykład gram tylko online.

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 04, 2020, 11:18:00 »
Zgadza się Shaitan, tu masz rację. Dopóki tylko bombiłem, to SP mi starczał. A teraz w SP brak mi tej interakcji społecznej. Już lot w parze na dwa prosiaki, może być misja z kampanii, daje więcej frajdy niż SP. Bo nie chodzi mi o samą misję i jej trudność, ale o to, by w powietrzu było jak najwięcej realnych ludzi, a nie AI.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2020, 11:18:45 »
Szczęśliwie do grania w DCS nie jest wymagany egzamin ATPL, a jedynie chęci i garść wolnych środków pieniężnych. Nie każdy ma czas i kasę, żeby skonfigurować sobie stanowisko z kontrolerami, radiem i śledzeniem dyńki, bo nie oszukujmy się, taki setup jest wskazany żeby być czymś więcej niż celem ćwiczebnym na serwerach "kwejkowych", albo rzetelnym skrzydłowym w misjach kooperacyjnych. Ja na ten przykład jak już włączam symulator, to urządzam loty krajoznawcze po okolicach. Multi to jedynie serwery aerobatic online, bo do niczego nie nadałbym się w misjach stricte wojennych. And that's the beauty of the DCS.
Zapewne większość klientów ED to tacy "każuale" jak ja, którzy nawet nie zaglądają na ich forum, żeby uzupełnić ankietę, czy F-16 w najbliższym czasie powinien mieć uzupełnione uzbrojenie powietrze-ziemia, czy jednak powietrze-powietrze... No chyba, że trafiłem, jak nie przymierzając, "piknik" na Żyletę ;).