Moje wrażenia (pierwsze) bardzo na plus. Zmian jest w sumie sporo i wszystkie na plus. Natomiast nie oszukujmy się, z Wartburga nie da zrobić się Audicy

i siermiężna Kłoda dalej jest tak samo siermiężna ze swoim chociażby GUI w grze. Mapka nie powala szczęki na kolana, ale jest na pewno fajnie zrobiona (przy ostrym świetle za to może jest aż za jasno, ale taki life na pustyni) i jest to spore urozmaicenie w dzisiejszych simach na rynku. Wszystkie maszyny fajnie są zrobione. Może nie poziom dobrych dodatków do DCS czy P3D, gdzieniegdzie widać słabą teksturę, nie wszystko ma tool tipy ale na pewno nie jest to jakaś robota na odwal. Widać pewnie, że przy rożnych modelach pracowały zdaje się inne osoby. AI jest poprawione, strzelcy z bombowców nie mają już oka snajpera, a myśliwce AI kombinują (chociaż nie jest idealnie), za to w stosunku do CloD jest to na plus. Trochę jest problem z celowaniem, przydałoby się ustawić zbieżność (ale to zdaje się edytor z tego co pamiętam), lub przyzwyczaić się do tego co jest. Co do płynności - nie narzekam na nic. Na mapie jest mniej obiektów więc i jest FPS'owy boost, ale umówimy się, CloD na dzisiejszych kartach też wyciąga po 100 FPS, więc tutaj jest jeszcze lepiej. Na pewno dodatek jest świętem dla SP. Wrzucili tu dużo tego, wystarczy pamiętać, że CloD oferował tylko 2 kampanie, a tutaj doszło nam aż 7 dla rożnych stron i okresów. Do tego są... w j.polskim (nie wiem jak dalej, ale czołówki owszem). Włożyli tu masę pracy i pewnie jakby był taki dodatek z kampaniami osobno, to już by kosztował pewnie sam z pół ceny tego DLC do Blitza. Poprawiono opcję wygładzania, nie jest to jednak tak, że jest już jak w dzisiejszych tytułach, jest FXAA i SMAA i do tego jest sporo rozszerzeń. Dałem SMAA na max (Ultra) i jest ok, a na FPS jakoś to tutaj nie wpływa. Z poziomu kabiny praktycznie nie widać schodków przy 1440p. Tytuł odstawię, bo czekać będę na VR, takie latanie na Flat mnie już nie bawi i psuje już przyzwyczajenia i odczucia z latania w obrazie 3D, ale radochę tutaj jak najbardziej można mieć akceptując stare bugi z CloD'y. Mile się nie rozczarowałem dodatkiem, pomimo dość spontanicznej decyzji zakupu na zasadzie wsparcia wczoraj, dziś już nie żałuję żadnej złotówki

.