Pewna zmiana, a w zasadzie pójdzie to w inny typ modelu. Na razie była przerwa w robieniu modelu, czekałem na to i owo. W końcu przeszła mi też osłona kabiny wykonana przez Squadron (do MiG-15bis lub MiG-17F) i stwierdziłem, że jest ona na tyle dobra, że walę tego PF, bo tu jest jednak większy problem z osłoną kabiny (przedni wiatrochron) i idzie to w stronę MiG-17F, a dokładnie oczywiście Lim'a-6bis. Będzie bardziej szturmowo. Tutaj kabinka na zbliżeniu:
Crystal clear canopies MiG-15 Fagot Canopy for Trumpeter, Squadron | Nr. 9408 | 1:32

Co do malowania jeszcze nie wiem. Może będzie to klasyczna Meduza, a może z odcieniami brązu. Muszę pogrzebać.
W przypadku bis'a model też wymaga przeróbek. Najbardziej charakterystycznym jest oczywiście spadochron. Pylony i wyrzutnie zostają. Dziób nieco inny, klasyczny (jest w zestawie). Płetwa, radiowysokościomierze i parę szczegółów taka jak w wersji Lim-6MR. Zasobnika na foto nie trzeba robić.
Byłem też w muzeum porobić trochę fotek parę dni temu, wrzucam tu, może się komuś przyda w sieci do dokumentacji:
1/ zasobnik Mars-2 oraz pylon podtrzymujący

2/ anteny nadawcza i odbiorcza RW-2 wraz z łuskoodbijaczami

3/ płetwa podkadłubowa

4/ pojemnik spadochronu hamującego SH-19 / bądź kontenerek do transportu rzeczy osobistych (jak widać jest on mocno eliptyczny, nie o średnicy okręgu jak się może wydawać, ma też po jednej i drugiej stronie małe wloty)