Autor Wątek: Odp: Wydajność w Microsoft Flight Simulator 2020  (Przeczytany 2746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wydajność w Microsoft Flight Simulator 2020
« dnia: Sierpnia 24, 2020, 10:49:46 »
Tak się nieśmiało zapytam:
Może to czas na nowy osobny dział?
Bo to co dostaliśmy to raczej wiele nie ma wspólnego z dotychczasowym działem X/FSX/P3D?
To może coś jak "umarł król niech żyje król" :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Odp: Wydajność w Microsoft Flight Simulator 2020
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2020, 11:39:48 »
Tak się nieśmiało zapytam:
Może to czas na nowy osobny dział?
Bo to co dostaliśmy to raczej wiele nie ma wspólnego z dotychczasowym działem X/FSX/P3D?
To może coś jak "umarł król niech żyje król" :D

Nie ma takiej potrzeby. Za moment będzie jeden dział świecił pustkami i straszył. Bez cudowania.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2020, 11:54:35 »
Nie ma takiej potrzeby. Za moment będzie jeden dział świecił pustkami i straszył. Bez cudowania.
Ok.
Dziękuję.
ps.
Złośliwie dodam, że ja nie jestem godzien ferować takich wyroków ale może pożyjemy/zobaczymy. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2020, 12:44:23 »
Takie życie... nie trzeba być wróżbitą Maciejem, a zwyczajnie śledzić to co się dzieje na forum i w innych działach. Taki ruch, że skrypt nie wyrabia...

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2020, 13:08:09 »
Nie wiem ale może to akurat takie wydanie MFS2020 to dla forum dobry moment aby "iść dalej"...
To forum chyba nie jest wyznacznikiem ww. obecnej i jakiejkolwiek sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 13:26:14 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2020, 13:17:32 »
Forum będzie sobie szło tak jak sobie idzie. Nie ma co kruszyć głową muru. Nie jedną już grę i hype przeżyło. Dla mnie jest bardzo dobrym wyznacznikiem, bo oglądam je codziennie od ponad 15 lat, widzę jego statystyki i daty w postach, widzę statystyki skryptu jak i serwera. Miejsce dla FS2020 jest, pisać można, więc nie ma co kombinować póki co. EOT.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2020, 13:49:57 »
"Forum będzie sobie szło tak jak sobie idzie"
To zawsze. Choć być może do czasu i oby ktoś się nie obudził za późno.
ps.
Taki to głos z szamba.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2020, 13:59:21 »
Jeżeli do mnie pijesz to spokojna głowa. Fora są w odwrocie i ani ja, ani Ty tego nie zmienisz. Ilu już było wieszczy przed Tobą co oznajmiało rychły koniec forum albo mój. Już mnie to nie rusza. Podobnie dzieje się z portalami IT, gazetami itd. Przyjdzie taki moment, że trzeba będzie zgasić światło... to się zgasi.

Póki co działa, a o MSFS2020 masz raptem dwa tematy.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2020, 14:05:34 »
Przybędzie dyskusji o MSFS to ubędzie na temat P3D/FSX. Wystarczy jedno forum na serię Microsoftu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 24, 2020, 14:17:55 »
Ok.
Skoro taplamy się w jednym słusznym kibelku to będzie tak jak Panowie sobie chcecie.
Jedno forum, jeden temat, jedna słuszna wizja ;)
ps.
Nie mam już nic na te tematy do dodania.   

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 14:30:12 wysłana przez Dako »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 24, 2020, 14:35:51 »
Ok.
Skoro taplamy się w jednym słusznym kibelku to będzie tak jak Panowie sobie chcecie.
Jedno forum, jeden temat, jedna słuszna wizja ;)

Bo twoja wizja jest najsłuszniejsza. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził...

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 24, 2020, 15:20:48 »
Bo twoja wizja jest najsłuszniejsza. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził...

Jaka wizja?
Ja tylko zapytałem/zasugerowałem czy może to czas aby pojawił się nowy dział dotyczący tylko MFS 2020.
No ale to Ty wyskoczyłeś ze swoimi proroctwami i prawdami objawionymi:
"Nie ma takiej potrzeby. Za moment będzie jeden dział świecił pustkami i straszył. Bez cudowania."
"Forum będzie sobie szło tak jak sobie idzie. Nie ma co kruszyć głową muru. Nie jedną już grę i hype przeżyło"
O co Ci chodzi?
Sam wyskoczyłeś z szambem i teraz próbujesz to utopić w dziale WuCet...
ps.
Zresztą sam napisałem ok. godziny do Moderatora (czyli chyba do Ciebie) aby usunął tą całość jako nieporozumienie ale to albo przeoczyłeś albo wolałeś napisać to co wyżej.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 15:33:32 wysłana przez Dako »

Odp: Wydajność w Microsoft Flight Simulator 2020
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 24, 2020, 15:32:09 »
Tak sobie czytam i podobnie było z moją propozycją utworzenia działu VR na tym forum. Kosi miał inną wizję. Dział powstał dopiero jak inny admin sobie kupił gogle i się zakochał. Piszę żebyś miał świadomość, że pewnie musisz zaczekać aż ktoś z adminów kupi i poczuje, że warto taki temat stworzyć.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 24, 2020, 15:52:33 »
@gorzasty
Czyli jest nadzieja ;)
Albo forum zostaje skazane tylko na wieczorne wpisy w stylu:
"Latamy dziś?" ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 24, 2020, 18:29:52 »
Jaka wizja?
Ja tylko zapytałem/zasugerowałem czy może to czas aby pojawił się nowy dział dotyczący tylko MFS 2020.
No ale to Ty wyskoczyłeś ze swoimi proroctwami i prawdami objawionymi:
"Nie ma takiej potrzeby. Za moment będzie jeden dział świecił pustkami i straszył. Bez cudowania."
"Forum będzie sobie szło tak jak sobie idzie. Nie ma co kruszyć głową muru. Nie jedną już grę i hype przeżyło"
O co Ci chodzi?
Sam wyskoczyłeś z szambem i teraz próbujesz to utopić w dziale WuCet...
ps.
Zresztą sam napisałem ok. godziny do Moderatora (czyli chyba do Ciebie) aby usunął tą całość jako nieporozumienie ale to albo przeoczyłeś albo wolałeś napisać to co wyżej.

@Dako
To Ty wyjechałeś z jakąś jedyną słuszną wizją forum, linią partii i straszeniem "żeby nie było za późno". To Ci odpowiedziałem, dlaczego nie, a Ty dalej swoje. Temat trafił do WC, bo nijak miał się do wydajności FS2020 i zrobił się offtop. Masz 7 moderatorów (=OPS=boski qrdl logos, John Cool, Kos, Kusch, Leon, Mekki, some1), więc swoje pytanie kieruj do nich. Poza tym ostatnio nadużywasz przycisku "raportuj", a miej też świadomość, że nie wszyscy są na twoje zawołanie. Nikt nie rzuci roboty, rodziny, swoich zajęć, żeby skasować Ci posta. Kiedy będzie czas to się zrobi.

Jak masz wizję na forum, to droga wolna, host, skrypt, trochę czasu wolnego i działasz.

A niech sobie będzie na to skazane, co Cię tak uwiera... nie ma przymusu na przychodzenie tutaj.

@gorzasty
Yoyek sobie kupił, nakręcił się i Yoyek załatwił. Na zdrowie i szerokości. Ja byłem i jestem na nie, bo dzikich tłumów i dyskusji tam nie ma. Podobnie jak w kilku innych działach, które też powstały, bo miał być ruch, a jest zero ruchu. No co najwyżej kilka komiksowych postów.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 19:07:39 wysłana przez KosiMazaki »