Autor Wątek: Cenega-patch  (Przeczytany 3631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jack

• Gość
Cenega-patch
« dnia: Stycznia 14, 2004, 10:52:08 »
Witam wszystkich powietrznych zabijaków!Panowie,dzwoniłem dzisiaj tj.14.01 do działu technicznego Cenegi,gość poinformował mnie iż (tutaj trzymajcie się mocno foteli w kokpitach)patch zamieszczony na stronie Cenegi nie działa z wersją gry wydanej w Polsce.LInk do pobrania patcha na stronie Cenegi ma w najbliższym czasie zniknąć.Gość poinformował mnie iż wysłano maila do producenta w sprawie poprawy patcha.Ja od kilku godzin mam oryginał,gość radził mi nie ściągać żadnego patcha do gry kupionej w Polsce.Kochani piloci co o tym wszystkim myślicie?Wg.mnie to są powietrzne jaja!!!!

Cenega-patch
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2004, 10:57:16 »
Cos sie chyba panom z Cenegi pokreciło.
Zreszta dowód masz kilka watków nizej - opinie na temat patcha 1.01.
Faktem jest, ze byc moze patch w wersji US nie działa z wersją gry od Cenegi ale patch UK działa swietnie.
Bartek
Aztec.pl

Schmeisser

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2004, 11:11:36 »
to nie film to polska
powiedzcie mi jak tu byc uczciwym gosciem w tym kraju , skoro wydajac naprawde duzo kasy za oryginał narazam sie tylko na kłopoty w postaci nie kompatybilnych patchów, itd...

jack

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2004, 12:42:16 »
Panowie.Pytałem i o wersje UK i USA ,gość stanowczo odradził wgrywania aktualnie dostępnych patchy.Dla upewnienia dzwoniłem jeszcze raz.Czekać na angielską wersje poprawioną,to jego odpowiedż.Czekam również na wypowiedż naszego powietrznego "GURU"YoYo.Pozdrawiam!!

Cenega-patch
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2004, 12:48:33 »
Ale mozesz podac jakie padały argumenty, ze odradza sie instalowanie patcha 1.01 na wersje Cenegi?
Jak pisałem wyzej, patch 1.01 UK instaluje sie na wersje Cenegi bez problemów. Nie zauwazyłem tez jakis specjalnych bledów w grze po instalacji patcha...wiec nie za bardzo wiem o co moze chodzic.
Bartek
Aztec.pl

jack

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 14, 2004, 13:59:56 »
Właśnie problem w tym że gość nie podał przykładów ,co żle pracuje po zainstalowaniu patcha 1.01UK.Ja będę instalował mimo wszystko.Przy okazji Konraf mógłbyś mi podać krok po kroku jak instaluje się ten patch.Przyznam że jestem cienki w te sprawy.Z góry dziękuję.A może po ściągnięciu patch automatycznie instaluje się w grze,jeśli nie to pomóżcie krok po kroku jak go zainstalować.

Cenega-patch
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2004, 14:04:30 »
Patch instaluje sie sam. Sam wykrywa gdzie jest zainstalowana gra. Zero problemów.
Bartek
Aztec.pl

pilotelka

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 14, 2004, 15:13:25 »
Witam.
Posiadam wersję Cenegi i po zainstalowaniu wersji brytyjskiej 1.01 bardzo źle reaguje POV-HAT (Microsoft Force Feedback2), a zupełnie nie działa przypisana oś do zoomowania widoku (SaitekX45). Co ciekawe te historie działały akurat super przed instalacją patcha. Pozdrawiam. A tu daję link do omawianego problemu http://ubbxforums.ubi.com/6/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=17610606&m=877100921

jack

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 14, 2004, 15:24:46 »
Dzięki Konraf za poradę,ale po wypowiedzi Pilotelka nie wiem wgrywać ,nie wgrywać,będę ciągnął losy.

jack

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 14, 2004, 15:29:33 »
Przy okazji mój sprzęt:Athlon 2800XP,Geoforce 5700FX256,pamięć-512DDRam.Joy to Saitek X45.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Cenega-patch
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 14, 2004, 15:41:25 »
JMoze nie zjadlem wszystkich rozumów ale jak dla mnie bzdury gadaja w cenega, chyba sami nie wiedza co mają, moze mylili z wersja US, jesli byloby cos nie tak bylyby bledy, nie chcialo by sie instalowac, gra nie chcialaby sie uruchamiac czy cos takiego. Tymczasem czesc rzeczy ktore patch mial poprawic faktycznie poprawia
pzdr
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

jack

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 14, 2004, 18:20:53 »
No to ściągam!!!Dzięki wszystkim za rady.Pozdrowienia.

Elwood

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 14, 2004, 23:24:47 »
Patch to troche jak ruski zegarek; albo sie spieprzy od razu i nie da sie naprawic, albo dziala przez cale zycie. Generalnie patch duzo poprawia, z opini zebranych po roznych forach wynika ze o ile ktos nie ma jakiegos dziwacznego sprzetu w ktorym nikt nie wie o co chodzi (jakis powykrecany Athlon na plycie ECS z pamieciami made by charaszo) to jest zdecydowanie lepiej (wedlug wersji nieoficjalnej gdyby nie naciski pazernej na kase UBIkacji chcacej koniecznie zarobic na swietach, to tak wlasnie ta gra miala naprawde wygladac, a dopiero potem maja byc patche). Poprawiła się płynność (jeśli ktoś zabiera się za ten program z 512Mb RAM to niestety ale jest "sam sobie winien"), zdecydowanie poprawiła się grafika, która na maksymalnych ustawieniach jest po prostu rewelacyjna (szczególnie na ATI Radeon 9700PRO lol). Zmienila sie radykalnie skutecznosc uzbrojenia, obecnie kampania ma zupelnie inny przebieg niz przed patchem. Niestety pojawil sie przykry problem, ktory podobnie jak wiekszosc innych problemow w LOMAC u niektorych sie pojawil od razu, a niektorzy nawet nie wiedza ze moze sie cos takiego stac. Otoz kompletnie zwariowal HAT (POV) na sterownicy, i nie mozna nic z tym zrobic jesli komus sie to przytrafilo. Widoki zyja wlasnym zyciem i mozna leciec tylko na widoku zewnetrzym. Podobno na piratach tez ludziska "wylosowali" taka niespodzianke po patchu. Ale generalnie patch to krok do przodu, i to duzy, prawda ?

qrdl

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 15, 2004, 00:51:12 »
dodam tylko, że ma płycie z LO od cenegi jest napisane jak byk wersja uk

Ajti

• Gość
Cenega-patch
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 01, 2004, 23:01:10 »
Ludzie.. no co wy?
Sa dwie wersje lock ona:
US i UK (amerykanska i angielska)