Przepraszam za post pod postem.
Niestety OsmAnd to dobra mapa do jazdy rowerem i łażenia po bezdrożach. Wiem, że można w nim robić trasy bo to raz zrobiłem by wrzucić GPX do GM, efekt już opisałem wyżej. Ja potrzebuję GM bo tam mam inne rzeczy niezbędne przy podróży i pracy. Niestety GM nie potrafi jechać po śladzie. Brak widoku satelitarnego to podstawowa wada OsmAnd. OsmAnd dodatkowo kosztuje - jakieś kilka dych, ale zawsze. No cóż widzę, że się nie da raczej zrobić nic z tym.
Przejeździłem na tej nawigacji z Polski do Chorwacji (to akurat po wcześniej zapisanej trasie - kilka myków było trzeba zaimplementować

), śmigałem po Anglii, Szkocji, Włoszech. Jeżdżę nią po Polsce. Wszystko to samochodem. Na rower i łażenie to jednak nie ma jak papierowa mapa

Dla mnie największe plusy to mapy offline i brak szpiegowania przez google

.
Brak widoku satelitarnego na OsmAnd? No chyba jednak nie:
https://osmand.net/features/online-maps-pluginCo do ceny - często są promocje -50%. Dałem za nią kilkanaście złotych i nie żałuję

Poza tym, darmowa wersja ma pełną funkcjonalność płatnej. Jedyna różnica to, że na darmowej można tylko 10 razy zaktualizować mapy z poziomu interfejsu aplikacji (ale nie ma problemu, żeby je sobie ściągnąć z neta i wrzucić do odpowiedniego katalogu w telefonie).