Autor Wątek: Odp: Virtual Strike Fighter Squadron 313 - wydzielony  (Przeczytany 718 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Virtual Strike Fighter Squadron 313 - wydzielony
« dnia: Stycznia 03, 2018, 10:05:20 »
O miłościwy Panie, świat się chyba kończy.
Nostradamus coś wspominał, że będą znaki na niebie i ziemi, a 13WELT zmieni religię i przejdzie na DCS. :032: :032:
Pamiętam jeszcze czasy kiedy miałem włosy (co najmniej 10 lat temu) :evil: a wielu z Was się zarzekało, że DCS never. ;D
Tak czy inaczej, powitać nawrócone owieczki, dużo mile spędzonych godzin z DCS, aż żałuje, że preferuje czerwoną stronę mocy, tak czy inaczej będę miał fun latając z Wami. :evil:
Mam tylko nadzieję, że nie skryjecie się tylko za zasłoną, misji „coop” i pozwolicie nam prostym chłopcom z OPS posmakować czasem tej „elitarności” on-line. :evil:
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Odp: Odp: Virtual Strike Fighter Squadron 313 - wydzielony
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2018, 10:35:25 »
Walki F-5 kontra F-5 nie są zbyt realne, zatem czerwona strona mocy z Mig-21 jest jak najbardziej wskazana. To ja mogę żałować, że  jakoś bliżej mi do Blue :( ,
tak czy siak oczywiście serdecznie zapraszamy na nasze serwery. Zastaniecie tam chaos, brak dyscypliny i zasad, ale też dobrą zabawę i paru doświadczonych pilotów w DCS-e - mimo, że "prostaków" :)
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2018, 11:28:31 »
Niektórzy dalej się zarzekają, że "DCS never" i jest strasznie dużo złych rzeczy w tym świecie nawet omijając oklepany temat dynamicznej kampanii.
A czemu F-5 vs F-5 to nierealny scenariusz? Przecież często tak się trenuje (patrz np. film "Speed and Angeles", gdzie pilot F-14 trenuje w NAS Fallon przeciw swojemu instruktorowi). Czy scenariusz zawsze musi być stricte realistyczny? Co do dyscypliny u nas to tak – rzeczywiście lubimy porządek i bierze się on z tych samych przyczyn co w realu. Lotnictwo lubi porządek. Brevity typu "AIM Ci w d... prostaku taki i owaki" zajmuje długo radio. Wolimy krótkie "Fox-2", no ale kto co lubi. Na szczęście jest wybór. Znamy grupę latającą w BMSa, która zarzekała się, że brzydzą się brevity, a gdy poszli szeroko w misje online (PvP) szybko zweryfikowali swoje podejście i teraz latają pro z prostego powodu – są bardziej skuteczni. ;)
Bez obaw – nie zasłaniamy się misjami CO-OP. Wręcz przeciwnie preferujemy PvP co widać już na naszym kanale YT. 8)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2018, 11:37:53 wysłana przez Poko »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2018, 12:16:58 »
Miło będzie z Wami polatać.

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2018, 12:26:59 »
Czuje świeże mięso. :evil: Nie ma to jak grillowany szerszeń 8)
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2018, 12:48:38 »
Poko, nikt nikogo nie gani za porządek, nie mniej jednak w czasie IIWŚ, naszych pilotów też uważano za niezdyscyplinowanach prostaków. Ja prywatnie chętnie z wami sie poszkolę, co już robiłem notabene. :)
Co do brevity, to jest fajny lecz nie bardzo się sprawdza, gdy obie strony siedzą na tym samym kanale, a siedzą bo się zwyczajnie lubią. Oczywiście nie chcę tłumaczyć siebie ani nikogo za brak znajomości języka :( , i w miarę mych skromnych możliwości chetnie będę przyswajał taką wiedzę, chociażby po to by Was rozumieć i wiedzieć co robicie.
Co do F-5 vs F-5, to może trening jest dobry, ale naturalny wróg tego samolotu lata tycio inaczej i ma inne możliwości. A to, że piloci F-14 trenują z F-5, hmmmmm jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Jak tylko mieli możliwość trenowania z Mig-29 z byłego NRD, to zrobili to bardzo chętnie.
Jest naturalnie szansa, oczywiście jęśli tylko będziecie mieli ochotę, że część waszego podejścia do tematu, udzieli się i nam. No ale też na to, że część naszego "czegoś tam" udzieli się Wam.  :evil:
Mam nadzieję, że latacie też na innych maszynach niż F-5...?  ;D  Będzie fajnie   :banana:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2018, 13:00:29 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2018, 13:00:12 »
Czuje świeże mięso. :evil: Nie ma to jak grillowany szerszeń 8)
Kąsaj, kąsaj, a taktyka wyuczona w pocie i łzach na BMSie (Falcon-Online) dawno opanowana i sprawdzi się tutaj tak samo. Gwarantuję, że łatwo nie będzie. :evil:

Co do F-5 vs F-5, to może trening jest dobry, ale naturalny wróg tego samolotu lata tycio inaczej i ma inne możliwości. A to, że piloci F-14 trenują z F-5, hmmmmm jak sie nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Jak tylko mieli możliwość trenowania z Mig-29 z byłego NRD, to zrobili to bardzo chętnie.
Jest naturalnie szansa, oczywiście jęśli tylko będziecie mieli ochotę, że część waszego podejścia do tematu, udzieli się i nam. No ale też na to, że część naszego "czegoś tam" udzieli się Wam.  :evil:
Mam nadzieję, że latacie też na innych maszynach niż F-5...?  ;D
Oczywiście, ale w realu częściej "walczy" się blue vs blue na różnych "Red Flagach", "Blue Flagach", "Maple Flagach", itp. Latamy tylko na F-5E, a później zrobimy tylko planowaną przesiadkę na szerszenia.

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2018, 13:04:26 »
Kąsaj, kąsaj, a taktyka wyuczona w pocie i łzach na BMSie (Falcon-Online) dawno opanowana i sprawdzi się tutaj tak samo. Gwarantuję, że łatwo nie będzie. :evil:
Oczywiście, ale w realu częściej "walczy" się blue vs blue na różnych "Red Flagach", "Blue Flagach", "Maple Flagach", itp. Latamy tylko na F-5E, a później zrobimy tylko planowaną przesiadkę na szerszenia.

Szkoda, nie lubię strzelać do maszyny która wyglądają tak jak moja, a doświadczenia na Mig-21 nie mam prawie wcale. No i kto by chciał łatwego przeciwnika, przy takim wieje nudą :) .
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2018, 13:15:47 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2018, 14:16:00 »
A tam, bardzo fajnie. Np. wczoraj miałem przyjemność pokręcić się z Yogim Su-27 vs Su-27. I moglibyśmy tak sobie latać i latać, gdybym się nie znudził i nie zastosował czegoś co spowodowało, że się rozpaprałem o ziemię. Następnym razem zrobię to z większym wyczuciem. Tak samo kiedyś walcząc zw Sliderem F-15 vs F-15. To zupełnie inna bajka jak się walczy z kimś tym samym sprzętem. Wtedy decyduje pilot i jego taktyka.

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2018, 14:36:56 »
Troszkę "zaOPSowaliśmy" pokoik Poko - jeszcze się kolega na nas "zeźli okrutnie urażon" i bedzie nam nakrętk i nity w skrzydełkach luzował po nocach...
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2018, 16:24:02 »
Kto tu jest mściwy? Wiem, że to za wczorajszy "tandem". :evil:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2018, 16:43:23 »
A tam, bardzo fajnie. Np. wczoraj miałem przyjemność pokręcić się z Yogim Su-27 vs Su-27. I moglibyśmy tak sobie latać i latać, gdybym się nie znudził i nie zastosował czegoś co spowodowało, że się rozpaprałem o ziemię.

I właśnie dlatego pojedynki 1-1 na identycznym sprzęcie w realu są najczęściej ustawiane tak, aby jedna strona miała przewagę (jako element szkoleniowy). Czyli np zakaz dopalania, ograniczenie przeciążeń, niekorzystna pozycja. Inaczej szybko kończy się to kręceniem w kółko aż zabraknie paliwa albo ktoś zrobi coś głupiego ;)

Same walki 1-1 na identycznym sprzęcie są jak najbardziej realne, w końcu armie muszą jakoś trenować a mało kogo stać na utrzymanie eskadry "agresorów". :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 03, 2018, 17:49:54 »
Tak jak mówisz, realne na szkoleniu :) .
Ja się za nic nie mszczę, sam powiedziałem, że nie wyobrażam sobie Boskiego w tandemie w F-14.  :evil: Skasowałeś swoją to i ja swoją wypowiedz.
Swoją drogą, ciekawe którym by był?
http://road.cc/sites/default/files/styles/main_width/public/nick-green-tandem.jpg?itok=4IuYoQ8k
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 03, 2018, 19:24:30 »
Kurde, pany, załatwcie to jak mężczyźni :D. Zróbcie jakiś serwer i jazda udowadniać wyższość MiGa na F-5. Sam chętnie parę R60 w słusznej sprawie odpalę :>.