Autor Wątek: Błyski w DCS na ekranie  (Przeczytany 2930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Błyski w DCS na ekranie
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 07, 2021, 12:24:27 »
Wydaje mi się, że jedyną metodą jest postawienie identycznych misji np. Me vs Spit na każdej mapie w identycznych warunkach i testowanie z dodawaniem różnych elementów statycznych. Ja jak na razie nie potrafię znaleźć jakiejś logiki występowania tego zjawiska. No może jedyną rzeczą spójną było to, że kiedyś jak lataliśmy OPSową misję nad Normandią, wszyscy mieli błyski w tym samym momencie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 07, 2021, 15:20:29 »
Wczoraj widziałem to jednak na mapie Kanału, więc to nie mapa. Myślę, że któryś z efektów jest spierdzielony (wybuchy, dym, coś co się dzieje i jest związane z efektem niszczenia, ostrzału). Gościu wczoraj napisał, że zauważył to jak leciał nawet na F/A-18 :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 07, 2021, 16:11:07 »
Ja mówiłem to samo, że jak pelotka zaczyna walić, to zaczyna się mruganie, ale pojedyncze błyski są i bez tego.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 07, 2021, 17:21:12 »
Padi. A nie mieliśmy kiedyś tego jak lataliśmy naszą misję nad Zatoką, bo już nie pamiętam?
Na pewno problem występuje na Kaukazie (ale b. rzadko - było na pewno jak ED uruchomił serwer testujący nowy model zniszczeń), Normandii i Kanale.

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 07, 2021, 17:35:47 »
Jak tylko wyszła, to nad Syrią były takie pojedyncze błyski, teraz tego nie widzę, tylko nad Normandią. No ale już dawno nie latamy WWII nad inną mapą niż Normandia.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 08, 2021, 11:39:40 »
Co ciekawe te błyski czasem idzie zauważyć nawet w zwykłym locie (test Normandia), bez oddania jakiegokolwiek strzału i walki. :124:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 08, 2021, 11:41:32 »
Yoyek, a tyle razy mówiłem, że przed jazdą samochodem i lataniem odstaw MW50 to nic nie będzie błyskać :021:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"