Autor Wątek: Czy da się przywrócić ustawienia kontrolerów?  (Przeczytany 2405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy da się przywrócić ustawienia kontrolerów?
« dnia: Lutego 08, 2021, 20:01:27 »
Witam.
Wczoraj skasowałem wszystkie ustawienia w DCS'e,  joya i etc. Z panelu SYSTEM-CONTROLS, zrobiłem "Clear All". Czy mam szanse odzyskania ich z pliku "saved games"? Jak to zrobić?
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2021, 08:21:19 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Ustawienia-Clear All
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2021, 07:28:38 »
Swoje? To juz ich nie masz jesli po tym fakcie zapisales to na pliku. Jesli defaultowe (np.przyciski, co tez iest mozliwej) to opcja Repair powinna pomoc, mozna tez to znalezc w konkretnym module.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Czy da się przywrócić ustawienia kontrolerów?
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2021, 19:17:29 »
Nadmienię, że jestem w posiadaniu dwóch wersji DCS-a i obydwie były eksploatowane (oprogramowane peryferiami). Ta druga nie była kasowana, więc jak się domyślam pliki są nienaruszone. Gdzie je (może) nadpisać ?
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2021, 19:29:52 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2021, 20:10:07 »
Jak masz kopię gdzie indziej, ale z tymi samymi kontrolerami, to swoje pliki masz w C:\Users\NAZWA\Saved Games\DCS.openbeta\Config\Input .
Wystarczy to przenieść.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 10, 2021, 20:26:53 »
Zajrzałem tam i niestety - pusto! Co robić żeby się nie zgrzać?
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2021, 21:10:29 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2021, 14:30:12 »
Akurat tej zimy to warto być nagrzanym cały czas ;). Natomiast jak nie masz tam żadnych plików stworzonych się siebie, to ich nie ma, chyba, że ręcznie wcześniej wywaliłeś do kosza, to może tam są.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2021, 19:21:04 »
Dalszy brak sterowania jakichkolwiek peryferii. Nawet nie mam możliwości wyjścia z programu, żadnych klawiszy sterujących, czysto! Repair nie pomaga, wywaliło (ja usunąłem) z obu wersji?!
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2021, 20:17:31 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2021, 21:39:06 »
Komendy repair i cleanup działają tylko i wyłącznie na katalogu z grą, w ogóle nie dotykają lokalizacji Saved Games'owej. Tak samo reinstalacja modułu lub gry zresztą. Nie ma zatem co ich odpalać, bo i tak tutaj akurat nie pomogą.

DCS stabilny i Open Beta tworzą sobie oddzielne katalogi z ustawieniami w Saved Games'ach, można je kopiować z jednego do drugiego, jeśli coś się popsuło w jednym z nich. Jeśli jednak obie Twoje kopie gry to były wersje stabilne, albo Open Bety, to może i rzeczywiście korzystały z tego samego katalogu z ustawieniami, i jeśli zrobiłeś "Clear All" to pozamiatałeś wszystko.

No ale takie rzeczy jak mysz i podstawowe klawisze w menu powinny działać tak czy owak, jeśli nawet one nie reagują, to obstawiam problem poza DCS-em. Na razie przenieś sobie wszystko z Saved Games / Config / w bezpieczne miejsce, pozwól grze zbudować ten katalog od nowa i zobacz czy wtedy działa choćby na ustawieniach domyślnych.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 14, 2021, 22:26:51 »
Dalszy brak sterowania jakichkolwiek peryferii. Nawet nie mam możliwości wyjścia z programu, żadnych klawiszy sterujących, czysto! Repair nie pomaga, wywaliło (ja usunąłem) z obu wersji?!

Proponuję reinstalację skoro nie masz nic już do stracenia. Dziś cały tytuł ściąga się w 1h wraz ze wszystkimi modułami i mapami, a jak się ma mniej to nawet szybciej.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 16, 2021, 20:06:21 »
Dzięki Wam za wszystkie porady. Zadowoliłem się na dziś efektem "Reset category to default". Resztę będę budował systematycznie, do skutku....
Dzięki raz jeszcze.
Zbyszek
Pozdrawiam.