Autor Wątek: Vietnam War Project'2021  (Przeczytany 2548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Vietnam War Project'2021
« dnia: Marca 05, 2021, 19:51:06 »
Czy są jakieś misiaki :), które chciałby dołączyć do projektu?

Czasem szlag mnie trafia, że wciąż, w XXI wieku dalej nie ma jednych z najważniejszych konfliktów lotniczych ubiegłego wieku, a wciąż piłowane są te same okresy i operacje w simach lotu.
Od pewnego czasu jestem w trakcie opracowywania większej (darmowej) scenerii dla P3Dv5 - z toczącymi się walkami itp. - teatr całego Wietnamu (+ Laos, Kambodża i parę lotnisk w Japonii i Tajwanie). Chodzi o nową edycję "Vietnam War Project".
Sceneria powstała pod FS9/FSX (2010), więc chodzi o konwersję pod nowy standard ale też czasem trzeba coś dodać, uaktualnić (nowe obiekty itp.). Lotnisk jest ponad 100 8). Za sobą mam już zrobionych ok. 20%, średnio na jednym schodzi się z 2-3h poprawek. Tekstury  w części poprawiłem jak i obiekty (MDL) więc to też już jest zrobione pod P3Dv5. Projekt chciałbym opublikować do darmowego użytku w 2Q 2021.

TUTAJ możecie śledzić postępy z prac pod wzg. pokrycia (gotowe lokalizacje).

Może chciałby ktoś dołączyć do tego projektu dla publiki? Wymagana znajomość darmowego Airport Design Editor i Model Converter X i zaciętość militarna ;) (możliwa też ew. zdalna nauka jak co robić dla forumowiczów ze stażem w zakresie potrzebnym do tego updejtu). Pewnie finalnie przydaliby się też beta testerzy. Projekt będzie wyposażony w ruch AI z okresu 1968-74 (już po części jest wraz z uaktualnionymi obiektami), ale chciałbym go rozszerzyć, więc może ktoś od AI też chciałby się tym pobawić? Dodatkowo pojawią się tam na końcu jakieś misje, a jak kiedyś wyjdzie TacPack dla P3Dv5 to hoho ;). Jak są jakieś pomysły zresztą to jestem otwarty.

Kompatybilność:
- ORBX Global, Vector, sceneria powstaje też pod najlepszy mesh na rynku FS Global Ultimate – NG 2020 (jak ktoś nie ma, a miał coś od PILOT's z mesh'y to można to nabyć za 25EU). Te rzeczy warto mieć. Dodatkowo polecam mieć Landclass Azji od SceneryTech (chociaż to nie jest wymagane, ale zawsze miłe dla oka niż defaultowy LC).
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2021, 01:06:20 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Vietnam War Project'2021
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2021, 20:27:34 »
Rękami i nogami, jako beta tester. Od lat marzę o takim teatrze działań w DCS. Jak rozumiem, w tym projekcie będzie można postrzelać do przeciwników?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2021, 22:31:24 »
Rękami i nogami, jako beta tester. Od lat marzę o takim teatrze działań w DCS. Jak rozumiem, w tym projekcie będzie można postrzelać do przeciwników?

To jak wyjdzie TacPack (dodatek do obsługi współczesnej broni), obecnie w P3Dv5 nie ma takiej możliwości.

Ps. Pierwsze lotnisko (w scenerii) Ludowych Sił Powietrznych Wietnamu - Vihn - ukończone, oczywiście wyposażone w F-13 :):

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2021, 22:03:09 »
Mam problem ... każdą następną scenerię wykonuję bardziej dokładnie ;) (przez co przy okazji schodzi się więcej czasu, no ale satysfakcja większa).
Tym razem prezentuję Phu Cat AFB.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2021, 08:58:54 »
Obozy Wietkongu, Ludowej Armii Wietnamu i FLAK w różnych miejscach scenerii?
Czemu nie!

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 16, 2021, 16:03:57 »
Ban Me Thuot AFB z trochę oszukaną Cobrą ;).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 17, 2021, 19:52:57 »
Trochę foto z ruchu AI w dodatku.

AC-130 Spectre, C-123 Provider, U-10 Courier, L-19 Bird Dog, EC-121 Super Constallation i A-1 Skyraider

Ogólnie modeli do AI będzie więcej ale nie wszystkie jeszcze ukończone.
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2021, 09:54:44 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 20, 2021, 23:24:31 »
Kolejny pakiecik modeli, które zawitały do scenerii.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 24, 2021, 17:41:34 »
Projekt idzie w najlepsze, cel jest taki by w maju został opublikowany. Przyznam, że wiele rzeczy się dzięki niemu nauczyłem, ale co gorsze gubi mnie to, że czasem sam się czepiam takich szczegółów, że potem siedzę parę h jak rozwiązać jakieś małe g, które pewnie bym widział tylko ja, hehe.  :evil:

Dziś sceneria wzbogaciła się o nowy model. Poniżej szoty z AH-1G z Vung Tau, Dak To i Phu Bai.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 29, 2021, 11:30:46 »

Opcja beta testów ruszyła, od jutra będę udostępniał pliki, jak zgłosić się do beta testów jest TU, ale w przypadku naszego Forum wystarczy, że jest się użytkownikiem u nas (PM do mnie z danymi). Natomiast najważniejsze - należy mieć P3Dv5, FTX Vector dla v5 i ten mesh 5m od PILOT's.

www.yoyosims.pl