Autor Wątek: To forum już umarło czy tylko jeszcze dogroywa i jest dla Nas nadzieja?  (Przeczytany 4574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak w temacie (coś jak te tutaj szambo forum).
Czyli jak Wy sądzicie?
Jest jeszcze dobrze,a może tylko jest chwilowo źle?
Albo ten dział jest adekwatny do tego gdzie być może jesteśmy?
Bo tak zwyczajnie to już albo wiek Użytkowników/ich obowiązki /zmęczenie materiału/lenistwo/"wieniec laurowy"/a może zwyczajnie nic się już specjalnie nie dzieje?

Qbeesh

• Gość
Odp: To forum już umarło czy tylko jeszcze dogroywa i jest dla Nas nadzieja?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 30, 2021, 12:42:16 »
Ale tak jak teraz jest, to jest od kilku lat już. Czyli średnia intensywność. Jakoś nie uważam, żeby forum umarło.

Dżizas to już 15 lat... inne czasy, inne życie, ale forum jest. Nadal latamy. Nadal, jak od 15 lat, prawie codziennie zaglądam. Nadal jest wymiana myśli. A czasy dla symulantów są jak nigdy do tej pory.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 30, 2021, 18:18:03 »
Może mniej się pisze, ale zaglądam codziennie. Wydaje mi się, że większość ludzi pochłaniają już inne sprawy niż symulatory, bo na tym polu są praktycznie żywe 3-4 tytuły.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 30, 2021, 18:37:51 »
Żyje żyje, hobby też ma się lepiej niż kiedykolwiek wcześniej.
Po prostu lokalne fora dyskusyjne lata świetności mają za sobą. Stara gwardia się wykrusza, a nowi kierują swoje kroki przede wszystkim na strony producentów, Steama, Youtube, Twitcha, Discord, reddit itd.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 30, 2021, 19:41:35 »
Zaglądam na forum codziennie, po kilka razy :roll:, i czytam większość tematów, chociażby z ciekawości.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 30, 2021, 20:42:22 »
Fora umierają, tak jak i stare dziadki je czytające. ;)
Facebook, Discord - tam teraz są zadawane pytania. Raz za razem te same, bo kto by szukał wiadomości sprzed tygodnia.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 30, 2021, 21:00:00 »
Jeszcze the Forum nie umarło, póki my żyjemy :032:.
Może kiedyś i się wiecej pisało, teraz na pewno część rzeczy przeszła do kanałów społecznościowych, zwłaszcza jakieś newsy, info, już nie ma sensu tego powtarzać. Z drugiej strony część osób odfrunęła, ale też znam dużo ludzi, którzy .... czytają Forum od wielu lat i nawet nie są zarejestrowani hehe. Tej bierności trochę jest, ale co kto woli. Myślę też, że część przenosi się z automatu na Fora producentów z bardziej wyrafinowanymi tematami, tam po prostu szybciej być może dostanie się odpowiedź, a przynajmniej jej prawdopodobieństwo jest większe. Sam się posiłkuję kilkoma dodatkowo. Nasze jednak jest nie zastąpienia bo to nasze, te kochane. :021:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 30, 2021, 21:07:04 »
Fora umierają, tak jak i stare dziadki je czytające. ;)
Facebook, Discord - tam teraz są zadawane pytania. Raz za razem te same, bo kto by szukał wiadomości sprzed tygodnia.

To jest jakiś dramat, udzielam się na kilku grupach na FB (bardziej chodzi o dostęp do części, niż wiedzę) i to co tam się wyprawia to istny dramat. Czasami mam wrażenie, że sami kretyni tam siedzą. Co chwilę te same pytania, albo problemy typu: odkręciłem wężyk leje mi się paliwo na silnik i co teraz robić? :P. Mam nadzieję, że ludzkość się obudzi i przeprosi się z forami internetowymi, bo nawet największe są teraz w odwrocie. Natomiast co mnie cieszy to to, że wracają do Nas po latach "starzy" użytkownicy (ostatnio np. Trovao aka Tofu).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 30, 2021, 23:07:42 »
Mnie rozpierdalają dwie rzeczy:
1) ktoś napisze na FB wiadomość w stylu "fajny samolot, jedynie 50 zł, można polatać". Znajdzie się jednak taki, który zapyta "ile kosztuje ten samolot?". No uj mnie trafia i wiązanka leci pod nosem...
2) znów FB i opis "samolot do MSFS od Carenado, fajny, nie fajny, taki a taki". Zapytanie... "a gdzie go kupić?".

No sorry, ale debilem jesteś, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo nie umiesz sobie prostej frazy do google wpisać?
O to mnie ch... boli. O tą matołowatość, debilizm, czy jak to nazwać...
https://pl.wikipedia.org/wiki/Debil - debil pasuje...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 30, 2021, 23:33:13 »
To Wy macie Facebooka? :)
Born to fly. Forced to work.

Offline KosiMazaki

• Administrator

W dzisiejszych czasach nie da się inaczej. Nie masz "twarzosiążki" to znaczy, że nie żyjesz :032:.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

Ja mam 1 profil, ale w sumie nawet taki fejkowy ;>. Powód prosty - by coś zobaczyć to dziś trzeba być już zarejestrowanym (w większości przypadków). Druga sprawa, to fakt, że wiele firm prowadzi tam swój support hehe.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Też mam fejkowy fejsbuk, musiałem im wysłać też fejkowy dowód z nazwiskiem - wybrałem jakieś czeskie  :020:
Jakaś rura, której się nie spodobał koment nakablowała pewnie :D

Nie masz "twarzosiążki" to znaczy, że nie żyjesz :032:.

Ja nie żyję, dobrze mi z tym, i nie zamierzam tego zmieniać. :032:

Podupadania nie zauważyłem. Co prawda mało piszę na forum, ale przeglądam je systematycznie już chyba od 10 lat. Nie wiem jak było tu wcześniej, ale skoro często tu zaglądam, to znaczy, że to forum jest dla mnie OK. I jest to jedyne forum gdzie jestem regularnie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
Ja nie żyję, dobrze mi z tym, i nie zamierzam tego zmieniać. :032:

Dobra dobra, jak dokopiesz się do grupy z cosikami do Kraza to też założysz konto  :032:.