Autor Wątek: To forum już umarło czy tylko jeszcze dogroywa i jest dla Nas nadzieja?  (Przeczytany 4586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Powiem wam że powoli Facebook coraz bardziej zaczyna mnie drażnić. Zobaczycie myślę że jeszcze parę lat i upadnie tak jak Nasza-klasa.pl
Robi się tam coraz większy burdel zresztą czytając komentarze ludzi pod niektórymi postami nasuwa się jedno stwierdzenie.
Jak to T. Lis powiedział "Gdyby nie internet nie wiedział bym że na świecie jest tylu idiotów."
Przerażające jest też to ile w ludziach jest jadu i nienawiści, ekspertów z każdej dziedziny życia i nauki itd...
Więcej nie piszę bo szkoda się denerwować na tą społeczną patologie.

Fora wrócą do łask zobaczycie  ;)

Ja tam wytrzymałem z kontem na fejsie jakiś miesiąc zanim stwierdziłem, że wolę nie żyć Zanim się tam zalogowałem, to miałem podejrzenia, że wśród znajomych mam idiotów... po tej akcji się upewniłem... że wolę żyć w nieświadomości

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

qrdl_logos

• Gość
T. Lis powiedział "Gdyby nie internet nie wiedział bym że na świecie jest tylu idiotów."

Gwoli ścisłości, to powiedział Stanisław Lem.

Do Fejsa trzeba mieć specjalne podejście. Też kiedyś nie wytrzymałem i skasowałem konto. Dałem radę parę lat ale ostatnio ponownie założyłem profil, tym razem zmyślony. Żadnych znajomych, żadnej rodziny, tylko zalajkowane strony kapel, twórców dodatków do DCSa i MSFS plus parę innych stron. Do tego jeszcze dodatek do Chrome'a "F.B. Purity" żeby zablokować co się da na głównej stronie Fejsa. Zamiast sprawdzać po dwadzieścia stron dziennie wchodzę na FB i mam wszystko na jednej stronie.

No nie do końca cytując Lema.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".
Lis oczywiście skopiował tą myśl z małą poprawką nie idiotów a kretynów mój błąd ale przesłanie te same. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Z79RiZWQFtk
« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2021, 04:48:49 wysłana przez Zilog »

Ja praktycznie codziennie po kilka razy zaglądam na dwa fora - tutaj i na Modelwork. Oba uwielbiam, niech żyją! 😁
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Tak gwoli ścisłości to Lem tego raczej nigdy nie powiedział.

PS.
Patrząc na aktywność i wysyp komentarzy w tym temacie to forum chyba jednak ma się całkiem dobrze.  8)

qrdl_logos

• Gość
Lis do Lema ma się tak jak g... do czekoladki.
To poziom Lisa https://www.youtube.com/watch?v=KynKIdUIfQM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Nie mam fejsa bo mi nigdy nie był potrzebny, a na to forum zaglądam często. Takoż na forum samochodowe mojej marki. Forum to jednak lepszy system szukania odpowiedzi na specyficzne pytania.

Za to żona ma ma FB, i musi mieć ze względów zawodowych. Takoż tego ichniego Messegner'a. Takie czasy. Też chętnie widziałbym upadek tego giganta. Czasami lubię uczucie Schadenfreude. ;)  Co ciekawe monopol Google i MS mi tak nie wadzi, nie wiedzieć czemu...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Fejs rządzi się swoimi prawami, ale są niektóre grupy, które trudno byłoby utrzymać w formie forum. O ile np. wymagania co do gry, mody itp. nie zmieniają się za często i można je umieścić na forum,  o tyle w innych sferach, gdzie jest większa dynamika zmian, potrzeba szybszego kontaktu\odpowiedzi to FB jest dużo lepsze.
Mam tu na myśli moje grupy, do których należę (medyczne), a nie typu "mamuśki razem", feministki czy inne rakotwórcze stwory skąd wylewa się pomyje na prawo i lewo.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Na forach też był chat czy tam shoutbox i to działało. Zresztą na forach tez można szybko udzielać odpowiedzi. Niemniej pewnie masz rację. FB czasami się przydaje. Sam zaglądam na kilka grup.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Ja jestem uzależniony od tego Forum :D - czytam choć nie udzielam się. Mam taki nawyk, że kiedy zasiadam do kompa najpierw wchodzę na yoyosims.pl a potem tutaj.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Ja jestem uzależniony od tego Forum :D - czytam choć nie udzielam się. Mam taki nawyk, że kiedy zasiadam do kompa najpierw wchodzę na yoyosims.pl a potem tutaj.

I tak trzymać :) ! Thx.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Parafrazując Marka Twaina "Pogłoski o śmierci The Forum są mocno przesadzone". Swoją przygodę z symulatorami i komputerem rozpocząłem od IL-2 Sturmovik i tego forum gdzieś tak w okolicach 2001 roku. Ciągle tu chętnie zaglądam i po aktywności innych wcale nie wnoszę, że coś złego się tu dzieje. Pojawiają się nowi użytkownicy, ktoś tam o coś się jeszcze pyta, są aktualności i ciekawostki z lotniczego świata.
Myślę, że Grupa Trzymająca Władzę najlepiej wie (mając wgląd w statystyki forum) co w trawie piszczy.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

To jest jak z gitarami. Mam kilka i wszystkie używam. Podobnie z Forum. Używam razem z innymi mediami/miejscami (Discord, FB), natomiast nigdy Forum nie opuszczę (chyba, że śmierć nas rozłączy), tak jak nigdy nie sprzedam ulubionych "wioseł". :)