Autor Wątek: DCS: Mi-24P Early Access  (Przeczytany 11911 razy)

Offline some1

• Global Moderator
Odp: DCS: Mi-24P Early Access
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 17, 2021, 15:54:38 »
Masz na myśli tego samego Jestera, co dwa lata od premiery modułu nadal nie potrafi używać TGP, ledwo radzi sobie z obsługą radaru i jest bezużyteczny w dogu? Faktycznie immersja 150%, bo czasem rzuci jankeski żarcik albo skomentuje jak kiepsko lądujesz.

Mnie funkcjonalność AI w Mi-24 zaskoczyła na plus, bo spodziewałem się czegoś jak w Huey, a okazuję się, że mogę dać "Feuer Frei" i tylko ustawiać śmigłowiec we właściwym kierunku, albo wskazywać konkretne cele do ataku, albo samemu bawić się celownikiem a AI będzie w tym czasie pilotować zgodnie z moimi rozkazami. Sterowanie HATem jest też wygodniejsze niż cyrklowanie głową w F-14, choć to łatwo powiedzieć, gdy opcji pod kontrolą AI jest znacznie mniej i nie wymaga to tak skomplikowanego menu. Ale na przykład wydawanie rozkazów Icemanowi w F-14 jest mega niewygodne i nieefektywne w porównaniu z tym, co wymyśliło ED.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 17, 2021, 23:52:50 »
Mi tam coraz bardziej się podoba. Po poświęceniu trochę czasu na treningi okiełznania rydwanu, koniki zaczynają robić to co się chce. 8)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 18, 2021, 01:08:37 »
Nikt nie mówi, że niezajebisty. Ale trudny dość przyznam. Tak nie do końca chce robić to, co ja chcę.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 18, 2021, 10:06:44 »
A jak się ma FM do Mi-8?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 18, 2021, 11:39:45 »
A jak się ma FM do Mi-8?

Masz stronę wcześniej, czytałeś?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 18, 2021, 11:44:21 »
Gdzieś mi umknął Twój post. Dziękuję. Jak wrócę z urlopu przetestuję.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 18, 2021, 12:46:03 »
Ogólnie podczas taksówki operujemy tylko drążkiem skoku okresowego no i pedałami, nie tylko ładnie nam wtedy się toczy gdzie chcemy ale bardzo ładnie i delikatnie wykonuje manewry i hamuje. Broń Boziu nie podciągać ku górze dźwigni zespolonej. Wtedy nie ma tego efektu ślizgania się po lodzie i różnych wariacji z kółkiem przednim. Na pewno śmigłowiec trzeba poznać i jego charakterystyczne zachcianki i różnice, po tym widzę, że zaczyna być mega stabilny. W locie idzie go za to świetnie wytrymować. Bez użycia autopilota (których chyba jeszcze nie działa nawet) można iść na siku i po powrocie dalej będzie na 200m i na odpowiednim kursie :).

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 19, 2021, 13:36:35 »
ekhm. Nie widzę jakoś nigdzie polskich malowań... nie żebym coś komuś sugerował.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 19, 2021, 14:22:07 »
ekhm. Nie widzę jakoś nigdzie polskich malowań... nie żebym coś komuś sugerował.

Jakby od razu były, to by gadano, że "o! zamiast zająć się ważnymi sprawami, to malowania sobie robią".

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 19, 2021, 14:32:08 »
Spokojna czacha. Beda ale czekam na painkit. Cos jestem w stanie zrobic na obecnych template (i nie wykluczam) ale nasze mialy nasze napisy eksploatacyjne.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 21, 2021, 11:07:23 »
Rozumiem że jak mam DCS wersje normalną  nie betę , to nie polatam Mi-24. ? Nie doczytałem i uruchomiłem już Trial.  :P

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 21, 2021, 11:11:38 »
Tak, ale możesz łatwo przełączyć się pomiędzy wersjami. Możesz też postawić drugą instalkę jeśli masz miejsce na dysku. W obu przypadkach DCS dociągnie tylko brakujące pliki z Internetu, nie będzie ściągał wszystkiego od nowa.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 21, 2021, 12:19:41 »
Tak tylko szuka dysku 1 TB. Kazał mi spadać z moim 512 GB. Ale dzięki za podpowiedź.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 21, 2021, 12:53:27 »
Tak tylko szuka dysku 1 TB. Kazał mi spadać z moim 512 GB. Ale dzięki za podpowiedź.

Ja tam sądzę, że nie ma sensu mieć wersji Stable, zresztą to już było przerabiane nie raz tutaj. Ona nie gwarantuje tam, że masz moduły czy mapy skończone przecież, patche rzadziej, na coś nowego albo naprawy czeka się miesiącami.
Sam się rozstałem z wersją Stable parę lat temu i nie żałuję. To jest tylko wygoda dla ED, że jak coś w Becie nie działa, to zawsze tłumaczą się, że to Open beta i wszystko jest możliwe 8).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 21, 2021, 12:58:27 »
Yoyo, bierz się za malowania. Wiem, że nie ma jeszcze Paint Kita, ale śmigłowiec w malowaniu UN ma ładny biały kolor, idealny na podkład pod "właściwą" farbę. :)