Tak jak napisałem wyżej - co kto lubi. Mnie tam w tym nic nie zachwyca, a wręcz przeciwnie. Są gusta i guściki, a jak wiadomo o tych się nie dyskutuje. Jak ktoś chce, lubi to na zdrowie, ale nie można mieć pretensji, że MS czy ktoś inny poszedł z duchem czasu i w końcu to wywalił. Z drugiej strony też nie rozumiem akcji MS, bo są w systemie zakamarki, które pamiętają czasy Windowsa NT/2000 i wszyscy żyją. Tak samo jak nie rozumiem hodowania użytkowników i przyzwyczajania do czegoś, a potem wywalania np. menu start vs kafelki.
Inna sprawa, że wg badań zrobionych na jakimś uniwerku w USA (nawet kiedyś dawałem link) okazuje się, że przez komóreczki większość nowych użytkowników w ogólnie używa folderów i trzyma wszystko na pulpicie tylko. To się potwierdza w moim doświadczeniu w naprawianiu kompów. Wszyscy walą wszystko na pulpit albo do pobranych.
Z Windowsami u mnie jest jak z polskim pilotem

. Jestem już na takim etapie, że daj mi drzwi od stodoły to polecę. Nie widzę też sensu wrzucania sobie najnowszego softu tylko po to, aby potem próbować mu podmienić pliki na starsze. To jak kupić nowe auto i potem przekładać do niego części ze starego i jeszcze mówić : "bo kiedyś to było...". Jedynie kiedy dla mnie to jest uzasadnione to jak ktoś nauczył się starych trików, ścieżek, skrótów i teraz po zmianach pracuje się mu gorzej, mniej wydajniej. Też znam takie osoby co sobie menu kontekstowe stare odpalili, bo nowego nie mogli zdzierżyć. Tak czy siak jak komuś to pasuje na krzyżyk na zdrowie.
PS Tak samo jak nie mogę patrzeć na sławną tapetę z Windowsa XP - tę łączkę i dzięki przy uruchomieniu... fuj hyhy