Autor Wątek: Wyobrażaliście sobie świat bez FB?  (Przeczytany 2231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Wyobrażaliście sobie świat bez FB?
« dnia: Października 04, 2021, 18:50:44 »
To naprawdę LOL albo WOW.

Facebook, WhatsApp i Instagram nie działają. Jakaś globalna awaria. Dla niektórych to koniec świata 8).
Nie da rady powrzucać retuszowanych fotek z aplikacji na Insta, no jak tak może być? ;D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Wyobrażaliście sobie świat bez FB?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2021, 19:16:42 »
A co to jest Facebook???? :evil:
A tak serio, nie używam i żyję i wcale mi nie brakuje.
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2021, 20:21:42 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2021, 19:32:38 »
Rzeczywiście, nie działa. :D
Ziew.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2021, 20:04:21 »
Podobno miliony celebrytek i celebrytów od lokowania produktów straciło nagle pracę! ;>

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 04, 2021, 20:20:53 »
To nie są żary, niektórzy za pojedynczy wpis przytulali nawet 1 000 000 usd. A to 2x tyle co raport o prześladowaniach ;-).

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #5 dnia: Października 04, 2021, 20:21:41 »
A ja się zastanawiałem czemu nagle cała rodzina rozmawia ze sobą ;> Nawet siostra do mnie zadzwoniła :D
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Października 04, 2021, 20:32:54 »
A ja się zastanawiałem czemu nagle cała rodzina rozmawia ze sobą ;> Nawet siostra do mnie zadzwoniła :D

Ale może być też i w drugą stronę, podejrzewam, że są tacy co nagle stracili swoich wszystkich znajomych i zaczynają popadać w depresję ;).
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2021, 21:12:30 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Października 04, 2021, 20:52:11 »
Od 12 lat nie mam FB i żyję. Da się. Ale gdyby forum nasze padło to nie wiem co bym zrobił... ;-)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #8 dnia: Października 04, 2021, 21:06:37 »
nagle stracili swoich wszystkich znajomych i zaczynają popadać w depresję ;).
Nie mylić kontaktów ze znajomymi. ;)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #9 dnia: Października 04, 2021, 22:19:56 »
Konto na Facebooku trzymam wyłącznie dlatego, że tam klub karate córki podaje info o kursach. Innych tzw. social media nie używam i nie zamierzam. Więcej grzechów nie pamiętam.

Gorsze jest to, że przez ponad godzinę w ogóle nie miałem internetu stacjonarnego! Dwa tygodnie temu zmieniłem dostawcę i używam własnego routera także myślałem, że to coś u mnie. Okazało się, że to nie u ja i wygląda na to, że awaria dotyczy połączeń w całej Irlandii. Jak nie działał stacjonarny to nagle wszyscy się rzucili do komórek i przeciążyli sieć. Dla niektórych pewnie zapachniało apokalipsą.

Możliwe, że awaria w Irlandii mogła też być powodem padnięcia FB (mają tu serwery). Swoją drogą ciekawa sprawa bo ostatnio była tutaj głośna dyskusja o zużyciu prądu przez serwerownie. Z kilku względów (podatki, klimat, język, infrastruktura itp.) Irlandia jest dla tego typu biznesu bardzo atrakcyjna. Już teraz zużywają 11% prądu dostępnego w kraju a do 2030 ma to być 30%. Gdyby rząd zgodził się ba budowę wszystkich centrów danych planowanych w ostatnich latach, to do 2030 mogłoby to być nawet 70%! Jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba zbudować elektrownię atomową żeby można było oglądać memy i koty...
Русский военный корабль, иди нахуй

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Października 05, 2021, 07:30:39 »

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2021, 08:57:00 »
Tamto nie ma związku z ostatnią awarią,  ktoś nie sprawdził dat pisząc artykuł.

Oficjalnie (przynajmniej na razie) to techniczny problem, błąd konfiguracji https://engineering.fb.com/2021/10/04/networking-traffic/outage/
https://www.purepc.pl/facebook-messenger-i-instagram-podniosly-sie-po-awarii-przyczyn-nalezy-szukac-w-konfiguracji-routerow-szkieletowych
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2021, 09:13:33 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #12 dnia: Października 05, 2021, 09:25:44 »
Dla mnie żadna strata, ale słyszałem ten ryk rozpaczy influencerek, instawhores czy tam innej maści uzależnionych od bycia w centrum uwagi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Października 05, 2021, 09:26:48 »
Dla mnie żadna strata, ale słyszałem ten ryk rozpaczy influencerek, instawhores czy tam innej maści uzależnionych od bycia w centrum uwagi.

Szkoda, że tak szybko rozwiązano problem. Ludzie by na siebie patrzyli na ulicy, a nie na tele.

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Października 05, 2021, 09:29:34 »
Ludzie by na siebie patrzyli na ulicy, a nie na tele.

Nie wiem, nie wychodzę z domu :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"