Autor Wątek: Virpil, dźwignia skoku  (Przeczytany 6334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Virpil, dźwignia skoku
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 23, 2021, 12:06:21 »
Niestety bycie repliką nie gwarantuje, że będzie też wygodne i praktyczne w naszych symulotniczych zastosowaniach. Ale to tak ogólnie napisałem, nie przyglądałem się tym akcesoriom do śmigłowców.

Mógłbyś nieco rozwinąć kwestię? Ja od kilku miesięcy się zastanawiam nad nową przepustnicą i w sumie nic innego, sensownego, nie widzę niż CM3.

Pewnie, coś skrobnę po południu w drugim wątku, bo aktualnie chodzi mi po głowie, żeby odesłać ją do producenta (14 dni), ewentualnie odsprzedać z małą stratą, jeśli znajdzie się chętny. Ale to najpierw opiszę swoje wrażenia.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 25, 2021, 02:03:31 »

Poczekam na Black Friday, może zrobią coś z jakimś minusem w Virpil ;).
Dobrze Redaktorze kombinowaliście, będzie 5% i jej wielokrotność za kolejne graty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 25, 2021, 08:15:23 »
Czy jak wezme 3 sprezyny i cos tam wiekszego to juz - 20% heheh? Do tego wchodzi obnizka obecnie na dostawe (albo za darmo) plus znizka 10% za laczenie produktow (baza plus drazek) i na akcesoria, wiec zaczyna to brzmiec juz sensownie chociaz to i tak tutaj to spory wydatek, bo ledwo sfinansuje VAT i da lekka obnizke na calosci. Dzieki za cynk, pewnie sie skusze na te dzwignie w kpl. :).
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2021, 09:05:24 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 25, 2021, 10:16:33 »
Czy jak wezme 3 sprezyny i cos tam wiekszego to juz - 20% heheh? Do tego wchodzi obnizka obecnie na dostawe (albo za darmo) plus znizka 10% za laczenie produktow (baza plus drazek) i na akcesoria, wiec zaczyna to brzmiec juz sensownie chociaz to i tak tutaj to spory wydatek, bo ledwo sfinansuje VAT i da lekka obnizke na calosci. Dzieki za cynk, pewnie sie skusze na te dzwignie w kpl. :).

O nie, nie. Na główne graty masz po 5%, a nie śrubki i krzywiki  :evil:.
Zresztą przećwicz sobie kupno, wychodzi tyle co wychodziło, różnica w granicach złudzenia aptecznego  ;D.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 25, 2021, 12:45:21 »
A no tak, jest "Devices", ale może coś się wymyśli. Można w sumie się też złożyć ;>.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 25, 2021, 13:12:22 »
Można w sumie się też złożyć ;>.

Ale wysyłka na mój adres  :evil:.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 25, 2021, 14:32:35 »
Ale wysyłka na mój adres  :evil:.

Zależy kto ile czego weźmie ;). Ja potrzebuję jeszcze nowego orczyka i tak się łamię nieco, więc byłyby 3x devices z mojej str.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 25, 2021, 17:15:14 »
Jeżeli zakup grupowy doszedł by do skutku, to ja też bym się dołączył (1 x device + przedłużka i kabel) - tylko jeszcze waham się pomiędzy VPC WarBRD Base, a VPC MongoosT-50CM2 Base.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 25, 2021, 17:34:43 »
Wszystko fajnie, ale maksymalna zniżka, to 20%, czyli najwyżej 4 urządzenia...

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 25, 2021, 18:11:41 »
Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale chyba jest powyżej 4 (4+ devices).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 25, 2021, 18:49:09 »
Też tak to rozumiem, że zamówić można więcej, chociaż jak weźmiecie całą paletę sprzętu, mogą się zdziwić ;)

Zwracam tylko uwagę, że w sklepie Virpil większość sprzętu ma wydłużony czas oczekiwania a dopóki całe zamówienie nie zostanie skompletowane, nic nie będzie wysłane. Aktualnie deklarują 1-2 tygodnie oczekiwania i faktycznie moją przepustnicę wysłali po tygodniu, ale nie wiadomo jak będzie w okresie przedświątecznym.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 25, 2021, 18:57:25 »
Ludziska, czy ja niewyraźnie mówię  8). Zniżka 5% na grata, maksymalnie 4 urządzenia, czyli 4x5% do 20%. Możesz kupić i 100 urządzeń, ale nie dostaniesz -500%...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 26, 2021, 01:26:31 »
Już nalicza zniżki... jak pododawałem to i owo do koszyka i mnie podliczyło, to wyszło tyle co zapłacę za gaz przez zimę... cóż, wyobraźnia jest najlepszym narzędziem  :evil:. A tak serio, to te wszystkie zniżki ledwo VAT pokrywają, czyli ceny i tak kosmos jak na naszą polską planetę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 26, 2021, 06:25:07 »
Już nalicza zniżki... jak pododawałem to i owo do koszyka i mnie podliczyło, to wyszło tyle co zapłacę za gaz przez zimę... cóż, wyobraźnia jest najlepszym narzędziem  :evil:. A tak serio, to te wszystkie zniżki ledwo VAT pokrywają, czyli ceny i tak kosmos jak na naszą polską planetę.

Vat to 23% więc w maksymalnym przypadku w zasadzie wychodzi się na cenę po prostu netto ze sklepu + ewentualna dostawa ze zniżką.
Szału ni ma, kroją nas ładnie (a i do tego od paru dni kurs nie sprzyja), ale tak przynajmniej wyjdzie się na okolice ceny, która się wyświetla w sklepie chociaż.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 26, 2021, 11:04:27 »
Już nie ma darmowej dostawy  :-[ (a koszt dostawy to 20 EUR). Maksymalna zniżka to 20% (jak się kupuje cztery lub więcej urządzeń):

Ja chciałem zakupić bazę czyli jedno urządzenie z akcesoriami. Jak się uda do kogoś podpiąć (żeby było 20% zniżki) + oczywiście koszt przesyłki do podziału, to byłoby do przełknięcia. W innym przypadku to dam sobie spokój.