@Sun
Wszystko wymaga planowania i rozmów. Wiadomo, że od ręki tego się nie dostanie. Zbrojeniówka w naszym wykonaniu to temat rzeka. W ogóle takie decyzje powinny być podejmowane z głową, a nie z przypadku, czy w zależności od sympatii politycznej. To samo tyczy się modernizacji. Tego bym oczekiwał. Wcale nie twierdzę, że Abramsy są fuj, ale też nie zakładam, że to jedyna słuszna opcja. Jakby nie patrzeć takie zakupy wiążą nas na lata i dobrze by było mieć świadomość, że kasa podatników jest wydana rozsądnie. Sam sposób zakupu jakoś mnie w tym nie utwierdza. Najpierw ogłoszenie, że kupujemy bez zgody kongresu, przedwczesny przetarg na lawety, a teraz brak odpowiednich ogórków. Pachnie mi to drutowaniem, dlatego też wspomniałem o zakupach w innym supermarkecie. Fakt, że argument o gwarantowanych dostawach, póki co najbardziej mnie przekonuje.
@leszek660
Kto z kim się wącha to najmniej istotne w tym wypadku. My powinniśmy na to patrzeć ze swojej perspektywy i brać to co nam się najbardziej opłaca lub nam pasuje. Ktoś może też nam zarzucić, że za bardzo wąchamy się z hamerykanami i to wcale nie musi być takie super.