Autor Wątek: Pierwsze wrażenia z AH-64D  (Przeczytany 5174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia z AH-64D
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 20, 2022, 19:01:11 »
Działa wam zgranie celownika (boresighting) IHADSS w VR?

Co masz dokładnie na myśli? Nie świeci się "lunetka" z pomarańczowymi okręgami i kropką, czy to że jest trochę kopnięty obraz w lewo? Jeśli chodzi o lunetkę to trzeba ją rozświetlić na panelu od oświetlenia.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 20, 2022, 22:28:36 »
Tu zapytam. Jak gunnerowi wyłączyć IHADSS? Jak ustawię TADS jako główny sensor, to wyświetla mi się obraz z termo na tym fikuśnym szkiełku i trochę to przeszkadza. A i o co chodzi z tym, że AWS wali grubo ponad krzyż celowniczy?

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 20, 2022, 22:58:45 »
Tu zapytam. Jak gunnerowi wyłączyć IHADSS? Jak ustawię TADS jako główny sensor, to wyświetla mi się obraz z termo na tym fikuśnym szkiełku i trochę to przeszkadza. A i o co chodzi z tym, że AWS wali grubo ponad krzyż celowniczy?

Najłatwiej przesunąć szkiełko na bok, domyślnie "I". Z tym drugim nie wiem, też to u mnie jest. Być może kwestia boresight't, tylko z tym też mam problem. W VR nie wyświetlają mi się te pomarańczowe kółka...

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 20, 2022, 23:24:14 »
Nie wiem, czy to kwestia boresight. Tak samo dzieje się przez TADS. Spróbuję dać "A"utomatyczny zasięg. Chociaż dalmierz laserowy odpalam przy ostrzale celu, ale nie wiem jak to kurcze działa. Jak ustabilizować TADS na danym rejonie, żeby śledził cel? Tak mi się zdaje, że trzeba trochę czekać na Chucka. Dokumentacja ED jak zwykle jest rozwodniona, niejasna, z masą nieistotnych rozwleczonych opisów i ogólnie taka sobie ciężka do przebrnięcia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 21, 2022, 00:11:39 »
Co masz dokładnie na myśli? Nie świeci się "lunetka" z pomarańczowymi okręgami i kropką, czy to że jest trochę kopnięty obraz w lewo? Jeśli chodzi o lunetkę to trzeba ją rozświetlić na panelu od oświetlenia.

Jest jakieś przesunięcie według mnie. Ponoć należy olać olać okręgi, a umieścić tylko celownik w kółku i rzekomo ma być ok. Trzeba będzie przetestować.

Co do FPS, zauważyłem, że lecą zauważalnie przy tym nowym FLIR w VR. Tu stutter już jest. Tak to chodzi całkiem ok, ale jak tylko na ekranie włączy się FLIR to reprojekcja nie jest już utrzymywana jak wcześniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 21, 2022, 00:52:46 »
Problem z wydajnością jest, bo już ludki znalazły tymczasowe obejście. Mianowicie rozwiązaniem problemu wydajności jest przestawienie głównych tekstur na "medium". W moim przypadku pomogło, FLIR włączony i jest git, kosztem w sumie niezauważalnej zmiany jakości. Chociaż nie bardzo wiem gdzie patrzeć :roll:, kabina pozostała bez zmian a po niej się człowiek rozgląda większość czasu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 21, 2022, 14:48:31 »
Problem z wydajnością jest, bo już ludki znalazły tymczasowe obejście. Mianowicie rozwiązaniem problemu wydajności jest przestawienie głównych tekstur na "medium". W moim przypadku pomogło, FLIR włączony i jest git, kosztem w sumie niezauważalnej zmiany jakości. Chociaż nie bardzo wiem gdzie patrzeć :roll:, kabina pozostała bez zmian a po niej się człowiek rozgląda większość czasu.

Jak na moje to są dwa błędy. Jeden to jakiś wyciek w pamięci (leak memory) i stąd Medium, a drugi sam FLIR, zauważ, że z tym przeważnie skarżą się osoby z ilością pamięci w GPU 8-12, albo i mniej. U mnie, lux, mam 24 i nic się nie dzieje - sprawdziłem Medium i jest tak samo, żadnej różnicy, więc to nie tekstury zamulają. FLIR za to day/night + teren jakiś miejski i już zaczyna być stutter.

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 22, 2022, 08:54:44 »
Nadal nie wiem o co chodzi z AWS. Ostrzeliwałem BTRa z 1.5 km przez TADS. Laser, wszystko ustawione, w stabilnym zawisie... Najpierw waliło grubo poniżej, potem powyżej, potem jakoś losowo, a potem kompensowałem i jakby pole siłowe dookoła niego było. Zryłem całą ziemię wokół, a BTR może jedną, dwie kulki przyjął. WTF? Ja wiem, że to obszarowa broń, ale u Cosmo na 2km pociski padają z grubsza tam gdzie celuje, a cel po jednej krótkiej serii zaczyna się jarać..
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2022, 09:05:11 wysłana przez Qbeesh »

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 22, 2022, 23:32:54 »
Dobra. Zaprzyjaźniłem się z działkiem. Coraz bardziej mi się moduł podoba, choć na początku podchodziłem trochę jak pies do jeża. No taki ładny, hamerykański jest. Uładzony, skrojony dla amerykańskich panienek. Nijak się ma do 8 ton czystego, ociekającego testosteronem stalinium.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 06, 2022, 14:21:31 »
Da się może jakoś sterować obrazem z TADS ale przez pilota? Można przejść do tego za pomocą VID, ale obraz pokazuje tylko sobie znaną pozycję. Teoretycznie powinno to działać po przejściu na PHS tak sądzę, ale tutaj obraz jest czarny. Moze EA?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2022, 15:38:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 21, 2022, 10:49:41 »
Coś w ostatnim patchu schrzanili opcję Auto range przy użyciu M.230 lub Hydr. Nie działa lub włącza się z bardzo dużym opóźnieniem (na IHADSS wciąż M1.5). Sprawa mega ważna. Ktoś też to zauważył?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 22, 2022, 14:31:51 »
Coś w ostatnim patchu schrzanili opcję Auto range przy użyciu M.230 lub Hydr. Nie działa lub włącza się z bardzo dużym opóźnieniem (na IHADSS wciąż M1.5). Sprawa mega ważna. Ktoś też to zauważył?

U mnie działa normalnie, odległość na IHADSS zmienia się natychmiasto.
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 22, 2022, 18:58:05 »
U mnie działa normalnie, odległość na IHADSS zmienia się natychmiasto.

Problem jest na bank ale z mojego sledztwa ;) wynika ze musi zajas specyficzna sytuacja - kombinacja rozkazow do Georga itp. Wtedy przestaje dzialac. Ogolnie jest ok i wczoraj np. Bylo wszystko u mnie w porzadku i faktycznie nie zachodzi tu problem, ale moze sie zdazyc ze przestanie. Pewnie jakies skrypty sie krzacza ale co dokladnie, ciezko mi powiedziec.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 23, 2022, 12:59:36 »
Sprawa z "Auto range" rozwiązana, po prostu on nie działa powyżej 1400 AGL, więc dlatego czasem mi działał, a czasem nie, albo działał z opóźnieniem.

www.yoyosims.pl