Autor Wątek: Dziwne zachowanie MSFS 2020  (Przeczytany 1654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne zachowanie MSFS 2020
« dnia: Kwietnia 19, 2022, 13:38:04 »
Witam Wszystkich jako nowy użytkownik Forum (choć z MSFS od dawna).

Od 2 miesięcy wdrażam się w MFS 2020 i nie mogę uporać się/znaleźć przyczyny z jego dziwnym zachowaniem. Np. podczas lotu wyłącza się elektronika (nie jako awaria samolotu, on leci nadal normalnie) lub wyłącza się nie udaje się już uruchomić ATC (lub ATC zaczyna wariować i skaczą literki w oknie) lub np klapy nie reagują na nic. Najgorsze objawy to całkowite wyrzucenie z gry.
Przeglądnąłem oczywiście forum na tyle na ile mogłem i znalazłem kilka wątków o dodatkach do ściągnięcia które usuwały błędy,  ale były one dosyć stare a ja zakupiłem grę 2 miesiące temu więc zakładam że zawiera o-na już poprawki. Będę wdzięczy za podpowiedzi jak pozbyć się tej przypadłości.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2022, 14:06:09 wysłana przez YoYo »

Odp: Dziwne zachowanie MSFS 2020
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 19, 2022, 15:51:42 »
Przyznam się, że jedyne czego ze wspomnianych problemów doświadczyłem to kwestia zacinania się klap (MSFS2020 używam w zasadzie od jego początków, z jedną reinstalacją)... przy czym u mnie to się dzieje czasami gdy dość długo się bawię, zmieniam samoloty w kolejnych "lotach" itd. Tylko, że pomaga ponowne uruchomienie programu.

Czy te problemy masz na sprzęcie podstawowym czy przy jakimś dodatku... bo jeśli dodatek to może być jakiś konflikt.

Próbowałeś ponownej instalacji programu?

U mnie właśnie jakiś czas temu MSFS 2020 zaczął "wariować" po jednej ze sporych aktualizacji programu, ale po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu (przy okazji po prostu kupiłem i dołożyłem dodatkowy dysk SSD właśnie na MSFS) problemy się skończyły.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 19, 2022, 16:04:27 »
Np. podczas lotu wyłącza się elektronika (nie jako awaria samolotu, on leci nadal normalnie) lub wyłącza się nie udaje się już uruchomić ATC (lub ATC zaczyna wariować i skaczą literki w oknie) lub np klapy nie reagują na nic.

Uruchamiasz samoloty z Cold and Dark (w każdym tak masz?)? To jest objaw, że nie działa Ci alternator i nie ładuje baterii. Po jakimś czasie wyczerpuje się akumulator i tak właśnie jest. Jeśli coś takiego się zadzieje wciśnij testowo Ctrl+E i zobacz czy działa elektryka ponownie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 20, 2022, 12:15:47 »
Działam na sprzęcie podstawowym bez dodatków. ok zacznę od przeinstalowania MFSa i dzięki za uwagę co do elektryki też sprawdzę.

Dam znać jakie  będą efekty tych działań.