Hm niby fajne, ale jak sobie radzisz z klikaniem w to w goglach? Ja mam x56 i drążek Virpila i jak do tej pory nie jestem w stanie zapełnić wszystkich przycisków. Jeśli nawet bym był to raczej bym nie spamiętał gdzie co było zmapowane
No i ta cena... oczywiście kto zabroni kupować i za taką, ale obiektywnie to się broni? Kilkanaście przełączników i metalowa obudowa. Napisz parę słów bo jestem ciekaw.
Użycie wyjdzie w praniu, najpierw trzeba to zmontować i zaprogramować. Co do "pamięciówki" to nie mam z tym problemów, na czuja i paluchem tam gdzie być powinno. Trochę jak niewidomy, po którymś razie robi to mechanicznie, a na pewno na plus, że po prostu robi się szybciej niż sięganie po myszkę i klikanie. Tak masz wszystko pod lewą ręką, więc prawa dalej na drągu, a nie szuka myszki i jeszcze gdzieś musi tą mychą jeździć. Tu mi zależało przyznam się na dźwigni do podwozia oraz tych trzech obrotowych pokrętłach (czy to na radar - sterowanie elewacjami, czy na trym - np. idealnie pasuje do pokręteł pod Mi-24). Przyciski też się wykorzysta, te z osłonką np. do zrzucenia zapasowych zbiorników, a drugi uzbrojenia. Na duże już też mam plan pod Apache z kolei - ekrany FCR, WPN, ACS, COM i VID. Też by było szybciej i pod łapą. Zapełni się spokojnie

. Virpila mogę na pewno chwalić pod jakość. Są to dobre sprzęty, którym poza ceną mało jest co zarzucić (a i cena czasem na tle konkurencji nie wypada źle).