Autor Wątek: Virpil, panele - zakup  (Przeczytany 1821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Virpil, panele - zakup
« dnia: Maja 26, 2022, 18:50:21 »
Ktoś chce kupić jakiś Panel Virpil'a? Tak trochę zastanawiam się (więc jeszcze to nie na 100%) nad tym bo lubię mieć wciągane podwozie wajchą (korzystałem z panelu Saiteka do tej pory ale chyba opylę):

https://virpil-controls.eu/vpc-control-panel-2.html

Kwestia jest taka, że mam jakiś kupon do 31.05 ze zniżką na -10%, a jak się bierze dwa panele, to jest standardowa zniżka w sklepie, więc kolejne -10%, razem -20%. Sprawdziłem dziś i widzę, że się sumują 8). Do cen w sklepie standardowo należy doliczyć VAT (23%), więc w sumie ta zniżka pokryje to prawie w całości (więc cena w sklepie byłaby w tym wypadku paneli prawie ceną zakupu +3%), -20% piechotą nie chodzi... Koszty dostawy po połowie.

Ogólnie sprzęty Virpila mi się podobają, zaplusowali u mnie jakością wykonania i materiałami. Czas realizacji pewnie ok 2-3tyg. od zamówienia + przesyłka w Polsce (paczkomat).

Modele paneli są jeszcze dwa:

« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2022, 18:56:33 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Virpil, panele - zakup
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 28, 2022, 07:44:44 »
Ktos sie pytal (jako powiadomienie, a nie mail czy PW, wiec nie wiem kto) - tak, kumulowana znizka -20% dotyczy tylko paneli (jeden z tych trzech).
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2022, 12:53:56 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 30, 2022, 08:59:33 »
Ostatni dzwonek bo jutro składam zamówienie :evil:, ktoś się pisze? Za panel, VAT i dostawę by wychodziło około 1200zł przy tym rabacie (VPC #2). Jeśli Wawa to odbiór osobisty, jeśli inne miasto to +12zł i paczkomat. Dostawa w okolicach 15.06 pewnie.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2022, 09:39:12 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 30, 2022, 10:34:53 »
Dorzucasz 200 pln, to biorę.  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 30, 2022, 15:25:13 »
Dorzucasz 200 pln, to biorę.  :evil:

Ja wiem, że jesteś śliczną, fajną blondynką, o długich włosach i to w kwiecie wieku, no ale jak to ująć, hmmm, jeszcze chyba tak wyglądam, że nie muszę się bawić w sponsoring? ;)

Ps. chętny już się znalazł, więc jest zniżka -20%.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2022, 15:47:02 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 06, 2022, 18:03:37 »
Chyba obecnie za wiele zamówień nie mają, albo tak przyspieszyli logistykę. Mam, panel dziś doszedł, to oznacza, że od zamówienia było to dokładnie 6 dni, lepiej niż niektórzy z Alledrogo ;). Teraz czas pomyśleć nad patentem jak to zamontować (chcę by było pod stołem i pod kątem). Taki panel okazuje się, że nawet sporo waży, to ponad 2kg.

Na foto już z zamontowana krótszą dźwignią do podwozia (jest jako opcja, ale tę wolę) plus panel odwrócony, by kable szły dołem, a nie górą jak jest od razu w zestawie. Wyszło ok 1170zł z dostawą.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2022, 19:01:19 »

Hm niby fajne, ale jak sobie radzisz z klikaniem w to w goglach? Ja mam x56 i drążek Virpila i jak do tej pory nie jestem w stanie zapełnić wszystkich przycisków. Jeśli nawet bym był to raczej bym nie spamiętał gdzie co było zmapowane ;)

No i ta cena... oczywiście kto zabroni kupować i za taką, ale obiektywnie to się broni? Kilkanaście przełączników i metalowa obudowa. Napisz parę słów bo jestem ciekaw.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2022, 19:42:44 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 07, 2022, 00:10:18 »
Hm niby fajne, ale jak sobie radzisz z klikaniem w to w goglach? Ja mam x56 i drążek Virpila i jak do tej pory nie jestem w stanie zapełnić wszystkich przycisków. Jeśli nawet bym był to raczej bym nie spamiętał gdzie co było zmapowane ;)

No i ta cena... oczywiście kto zabroni kupować i za taką, ale obiektywnie to się broni? Kilkanaście przełączników i metalowa obudowa. Napisz parę słów bo jestem ciekaw.

Użycie wyjdzie w praniu, najpierw trzeba to zmontować i zaprogramować. Co do "pamięciówki" to nie mam z tym problemów, na czuja i paluchem tam gdzie być powinno. Trochę jak niewidomy, po którymś razie robi to mechanicznie, a na pewno na plus, że po prostu robi się szybciej niż sięganie po myszkę i klikanie. Tak masz wszystko pod lewą ręką, więc prawa dalej na drągu, a nie szuka myszki i jeszcze gdzieś musi tą mychą jeździć. Tu mi zależało przyznam się na dźwigni do podwozia oraz tych trzech obrotowych pokrętłach (czy to na radar - sterowanie elewacjami, czy na trym - np. idealnie pasuje do pokręteł pod Mi-24). Przyciski też się wykorzysta, te z osłonką np. do zrzucenia zapasowych zbiorników, a drugi uzbrojenia. Na duże już też mam plan pod Apache z kolei - ekrany FCR, WPN, ACS, COM i VID. Też by było szybciej i pod łapą. Zapełni się spokojnie :). Virpila mogę na pewno chwalić pod jakość. Są to dobre sprzęty, którym poza ceną mało jest co zarzucić (a i cena czasem na tle konkurencji nie wypada źle).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 07, 2022, 13:45:36 »
Podświetlenie tego panelu (konfigurowalne wedle życzenia):

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 07, 2022, 18:15:04 »
Kumam. Ja akurat w takim DCS, w którego prawie nie gram ;), wolę zapamiętywać położenie przycisków w kabinie. Myszka fajnie chodzi razem z ruchem głowy i dwa przyciski na hotasie robią za PPM i LPM.

Sprzęcik zacny, ja jednak obrałem inną drogę i na razie chyba spasuje co do takich zabawek.

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 10, 2022, 17:29:46 »
No dobra i tu mój osobisty patent na montaż z wykorzystaniem po części VPC Mount. Co ważne, ani drgnie :)!

Efekt finalny:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2022, 19:07:21 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2022, 15:24:18 »
Podepnę się. Mamy kumulacyjną obniżkę cen u Virpila. Rozmyślam nad modułem z osiami pod kątem Iłka. Czy ktoś chciałby zrobić wspólne zamówienie?

Win10 64bit

« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 24, 2022, 14:28:36 »
Cześć!

Tak, ja byłbym zainteresowany kumulacją. Rozważam zakup przepustnicy i kusi mnie panel, więc jak by jakby doszedł drugi to się robi sensowny rabat na panelach (25% więc w sumie_VAT free).

Jak coś to kontrakt: j.grandys@poczta.fm

Proponuję zapoznać się z zasadami forum, bo zrobię kumulację i też za free. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2022, 14:39:50 wysłana przez KosiMazaki »