Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 140977 razy)

Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 02, 2006, 20:28:14 »
Tasak to powiem Ci że się miałeś jakiegoś pecha :D

witam,

Heh nie Ty pierwszy mi to mówisz :005:.

pozdrawiam

SilentOtto

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 02, 2006, 23:45:02 »
Witam Szanownych Panów :)
Strasznie kosztowne to forum... Jestem tutaj pierwszy raz, piszę pierwszego posta i już wtopiłem 600 zł ;o)
Po lekturze Waszych postów na temat TrackIR nie mogłem się powstrzymać i zakupiłem ten wynalazek. Boję się zacząć czytać inne wątki, bo pójdę z torbami... :D

« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 03, 2006, 00:25:36 »
Tylko 6 stówek  :karpik ... to rzeczywiście mało jak na poczatek  :020:
A tak w ogóle to WITAMY ! ... i zapraszamy do dalszej lektury  :020:
Spokój cechuje Mistrza.

SilentOtto

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 03, 2006, 09:26:55 »
Na szczęście dżoja z oddzielną przepustnicą mam, a pedały od R220 robią za orczyk. Ba, jestem nawet wyposażony w pilotkę, którą kupiła mi "lepsza połowa" w dowód uznania dla mojego zacięcia względem symulacji ;)
Ciekaw jestem własnych wrażeń po spotkaniu z Trackiem. Z tego, co tutaj wyczytałem wynika, że posiadacze bardzo sobie to urządzenie chwalą. Mam nadzieję, że ja też będę, kiedy się już przyzwyczaję do tej technologii.

« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 03, 2006, 09:47:59 »
Witam,

Ale pewnie nie masz tego całego Kocura za drobne 900 zł lub w ostateczności w wersji dla ubogich :021: i zagubionych :021: X-52 za 450 zł. A wracając do tematu to ja używam trochę tego Tracka w Iłku i uważam, że niestety nie jest wart tych pieniędzy. W simach, które obsługują wszystkie osie może i jest, ale też nie sądzę 600 zł to naprawdę sporo kasy.

pozdrawiam

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 03, 2006, 14:12:23 »
Nie powinno być. Edimensional dla klientów europejskich wysyła sprzęt z oddziałów w Wielkiej Brytanii, a to jest w UE. Żadnych ceł.

Products
------------------------------------------------------
1 x TrackIR 4 Pro Head Tracker with Vector (trackir4) = Ł87.64GBP
   Select Free Track Hat -> Black cap
------------------------------------------------------
Sub-Total: Ł87.64GBP
Zone Rates (From UK Royal Mail Estimated 3-7 Day): Ł5.45GBP
Tax / VAT: Ł15.34GBP
Total: Ł108.42GBP

Jak widać eDimensional jednak dolicza jakiś Tax / VAT, ale i tak wychodzi taniej niż w PL  :001: A tak na marginesie wystarczy porównać zarobki w UK i w PL, a później to samo zrobić z ceną Tracka i od razu widać w jakim kraju żyjemy  :005:

SilentOtto

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 03, 2006, 16:29:46 »
Tasak -> Mam Afterburnera FF, który swego czasu zakupiłem on-line w sklepie kanadyjskim... Oczywiście dowalili mi cło + podatek + akcyzę (to było zaraz po przystąpieniu do UE)... W sumie dopłaciłem jeszcze 1/3 ceny podstawowej :/ Na szczęście formalności celne załatwił spedytor, bo kolejkach chyba by mi żyła pękła...
Hornet -> zawsze doliczają VAT. Zarobków dla zachowania zdrowia psychicznego lepiej nie porównywać.

No nic, towar w drodze, czasu cofnąć się nie da :)

« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 03, 2006, 18:11:54 »
Ba, jestem nawet wyposażony w pilotkę, którą kupiła mi "lepsza połowa" w dowód uznania dla mojego zacięcia względem symulacji :004:
Jeszcze Ci brakuje mokrego selera :banan, ale nie martw się, to niewielki wydatek :003:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 03, 2006, 18:32:00 »
Panowie starczy już tego offa.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 12, 2006, 01:44:36 »
Proszę spójrzcie na tę stronę

Jest tam film z gry w Armed Assault na 3 monitorach z wykorzystaniem Tracka 3. Film można obejrzeć bezpośrednio na stronie, choć polecam ściągnąć linkiem pod filmikiem.

Niech ktoś mi powie gdzie ten chłopak ma umieszczone nieodłączne dla Tracka plamki odblaskowe?
Sam track jest na stole za klawiaturą.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 12, 2006, 03:47:48 »
Jeżeli to co jest tam napisane jest prawdą to fajne wymagania ma giera :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 12, 2006, 09:19:45 »

Niech ktoś mi powie gdzie ten chłopak ma umieszczone nieodłączne dla Tracka plamki odblaskowe?
Sam track jest na stole za klawiaturą.

Zapewne są przyklejone na słuchawkach, przy mikrofonie. Fajnie, że coraz więcej gier wykorzystuje możliwości Tracka i nie są to same simy  :001:

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 12, 2006, 13:39:05 »
Zapewne są przyklejone na słuchawkach, przy mikrofonie. Fajnie, że coraz więcej gier wykorzystuje możliwości Tracka i nie są to same simy  :001:
Też tak myślę, lecz gdziekolwiek by nie były to koleś nie używa żadnej promycki ani drucików do niej i działa mu to świetnie.
Armed Assault jest kontynuacją Oferation Flashpoint a ten wedlug moich danych to najbardziej realistyczna z dostępnych na rynku  … symulacji żołnierza. Tytuł, który fascynuje mnie od 6 lat.
http://www.youtube.com/watch?v=A_v4fEakMxI&eurl=
Tu jest wersja hires, najlepiej zapisać
http://mirrors-av.club-internet.fr/pub/games/nofrag/armedassault/videos/EXCLUSIVE_ArmA_Montage.wmv

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 12, 2006, 14:33:11 »
ale on używa zwykłego tracka 3, bez Vector Expansion.

damos

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 13, 2006, 12:22:52 »
A wracając do tematu to ja używam trochę tego Tracka w Iłku i uważam, że niestety nie jest wart tych pieniędzy. [...] 600 zł to naprawdę sporo kasy.
W takim razie podaj, ile jest wart i za tą kwotę gorów będę uwolnić Cię od tego ciężaru :)

Hornet - jak obciążyli ci kartę ? Jaki wyszedł przelicznik walutowy ?