Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #510 dnia: Lutego 15, 2016, 20:02:19 »
Działa spoko. Mam wrażenie, że jest lepsza reakcja w porównaniu z poprzednim softem, ustawienia zostały te same.
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2016, 21:00:00 wysłana przez KosiMazaki »

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #511 dnia: Lutego 16, 2016, 11:22:05 »
U mnie działa ;)
Jasność diód można regulować, może ustawienia Ci się zresetowały. Tak miałem jak zaktualizowałem z 5.2 do 5.3.

Wydaję się, że tak właśnie się stało, totalny reset - totalna panika, a latać się bardzo chciało ;)
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #512 dnia: Marca 04, 2016, 13:35:07 »
Panowie wyszedł nowy soft do TrackIR-a ver. 5.4.1, sugeruję nie instalować bo jakieś jaja są: diody świecą jak żarówki 100-watowe, ruchy głowy są odwrócone, Cygan też zgłaszał jakieś problemy, więc przypadek nie jest pojedynczy. Podzielcie się ewentualnie swoimi spostrzeżeniami

Po zainstalowaniu nowej wersji 5,4,1 resetują się ustawienia w zakładce camera,
więc warto zapisać przed updatem.

Resetuje się też baza obsługiwanych aplikacji.

Uwaga! Obsługiwane Profile są teraz zakopane w Windows/Users/i dalej szukać NaturalPoint...

Stare Profile przegrywają się automatycznie przy update do 5.4.1
jeżeli nie wyrzuciliśmy folderu ProgramFiles/NaturalPoint/... po odinstalowaniu poprzednie wersji
przynajmniej tak było u mnie, odinstalowałem 5.2.2 i update do 5.4.1

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #513 dnia: Marca 06, 2016, 13:57:55 »
Dzięki, udało mi się to ogarnąć.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #514 dnia: Kwietnia 08, 2016, 20:31:34 »
Szkoda że nie można normalnie iść do sklepu i kupić TrackIR 5 Pro ale zapewne powodem tego jest to by cenę urządzenia mieć pod kontrolą. Z chęcią kupił bym TracIR 5 Pro ale nie za 950 zł bo tyle kosztuje z przesyłką na Pilots.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #515 dnia: Kwietnia 08, 2016, 21:27:31 »
Kupuj w PCAviator, nawet jeśli doliczą VAT, to będzie taniej. Kup w jakiś tam dzień (środa?) gdy na wszystko jest -10%. Kup oddzielnie Tracka i oddzielnie klip - mniejszy VAT potencjalnie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #516 dnia: Kwietnia 08, 2016, 21:42:41 »
Kupuj w PCAviator, nawet jeśli doliczą VAT, to będzie taniej. Kup w jakiś tam dzień (środa?) gdy na wszystko jest -10%. Kup oddzielnie Tracka i oddzielnie klip - mniejszy VAT potencjalnie.

Oj tam... jakby kolega chciał o by przeglądnął wątek i sam doszedł do tego wniosku ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #517 dnia: Kwietnia 08, 2016, 22:07:44 »
Przeglądałem wątek i wczoraj byłem na stronie PC Aviator ale jakoś mi to umknęło, swoją droga to lubię konkrety co, gdzie, kiedy... Czytałem tu o jakiś dodatkowych opłatach typu cło itd... A jak jest konkretnie w PC Aviator tzn ile czasu czeka się na przesyłkę, jaki jest koszt wysyłki...Sorki za pytania ale nie lubię kupować rzeczy w taki sposób.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #518 dnia: Kwietnia 08, 2016, 22:19:40 »
Ale to wszytko 3-4 strony temu było napisane! W samym wątku nawet kilkukrotnie. Trzeba tylko wykazać chęci i zacząć czytać, a nie czekać aż ktoś Ci poda na tacy. Mało tego jakbyś był na stronie PC Aviatora to tam też jest wszystko napisane włącznie z kosztami przesyłki. Naprawdę minimum zaangażowania.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #519 dnia: Kwietnia 08, 2016, 22:47:31 »
Dzięki

oprogramowanie trackir 5 pytanie
« Odpowiedź #520 dnia: Kwietnia 09, 2016, 17:25:11 »
witam, mam pytanie jak w temacie ,,czy oprogramowanie trackir 5 pytanie''
jestem osoba niepelnosprawna trackir pomaga mi obsloge komputera, obecnie
zastepuje mysz dzieki programowi natural point,
ale czy jest sposob trackir em kierowac jakimis przypisanymi klawiszami np. w.s.a.d.
lub strzalki kierunkowe lub inne obojetne np. patrzymy w prawo= strzakla prawa itp.
wiem, ze sa gry jak ARMA gdzie to wspolpracuje od razu, bo jest ust. fabrycznie.

prosze o pomoc, bo mi bardzo zalezy, zeby znalezc pomocny program.
dziekuje z gory

« Odpowiedź #521 dnia: Kwietnia 09, 2016, 21:44:35 »
Cześć mentos,

Od niedawna posiadam TR4 Pro, więc akurat w temacie TiR (jako produkt) jestem świeżak. Znalazłem jednak światełko w tunelu i można spróbować pójść tym tropem:

https://forums.naturalpoint.com/viewtopic.php?p=57379

1. Oprogramowanie:  Track Mapper
link: http://kaf.tri6.net/trackmapper/

Nie wiem czy współpracuje z TrackIr5 ale idea działania jest spełniona. W skrócie - emulator klawiszy klawiatury. Jutro sprawdzę u siebie jak to działa i dam znać.

2. Track Ir 5 + oprogramowanie OptiTrack Beta
Link: http://media.naturalpoint.com/software/OptiTrack_Camera_SDK_1.5.0_Beta1.exe

3. Wspomaganie się softem rozpoznającym mowę (komendy głosowe).

« Odpowiedź #522 dnia: Kwietnia 10, 2016, 16:47:30 »
Wielkie dzieki, obaczymy w praktyce co z tego wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2016, 18:52:57 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #523 dnia: Kwietnia 11, 2016, 09:45:20 »
Witam

Jest ktos z Was w stanie podac mi mniej wiecej wymiary track clip pro ?

Z gory dziekuje

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #524 dnia: Kwietnia 11, 2016, 10:29:38 »
Ale konkretnej której części? Odbiornik to tak 5x5 cm z podstawką mocującą, kabłąk z diodami to ciężko wymierzyć, wys ok 15cm, szer 5 cm ale on jest tak ruchomy na  bok że wymiary Ci nic nie dadzą, nie są zreszta przeszkodą w niczym według mnie. Ja zresztą podstawkę odbiornika zdemontowałem podstawkę i przykleiłem monitorek do ściany bo nie miałem innego wyjścia.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM