To trochę nie tak jak piszesz. Ciśnie mi się na usta "cudze chwalicie, swego nie znacie". Akurat zbieram ostatnio kwiatki swoje i znajomych, jak to "doskonale" jest gdzie indziej.
Nie jestem jak widzisz żadnym moderatorem, udzielam się też nie za często, ale akurat to forum na tle kilku innych, które też odwiedzam jest wyjątkowe pod względem dbania o poprawną polszczyznę (przynajmniej w piśmie), moderowanie dyskusji, by dotyczyła meritum, a nie wycieczek osobistych, a że czasem humor też jest specyficzny, coś za coś, dla mnie bilans na plus
A tak serio to jestem z tak zwanej branży (ale nie okulista) i szczerze mówiąc mocno irytuje mnie zdobywanie wiedzy na temat medycyny na forach, czy w szeroko pojętym internecie. Wierz mi idiotyzmy jakimi mogą Cię tak zwani życzliwi poczęstować czasem nie mieszczą się w żadnej skali głupoty.
Ale jak wiadomo każdy Polak zna się najlepiej na medycynie, sporcie, polityce i tu wpisz każdy inny zapalny/popularny temat
A odpowiedzi otrzymałeś dosyć ogólne, ale sensowne i myślę, że okulista je mniej lub bardziej potwierdzi, no chyba że cierpisz na jakieś szczególne schorzenie, ale w takim razie tym bardziej wracamy do pytania o to specjalisty.