Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 140901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kos

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 16, 2004, 16:31:42 »
Wilczor, na temat "bykow" jakie popelniasz pisalem Ci dwa razy na GG, rozmawialem tez o tym z Toba na wentylu. Miala byc poprawa a okazuje sie, ze nic z tego. Proponuje Ci korzystanie z Worda zanim to co napiszesz puscisz na Forum. Dodam jeszcze, ze jestes zdecydowanym "liderem" w ortografkach i nie masz sobie rownego! Moze to w koncu zmusi Cie do myslenia nad tym jak piszesz swoje posty.

306_Wawrzach

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 21, 2004, 15:19:50 »
Witam..
Moj pierwszy post ehhhhh trema mnie zrzera  hehe
A wiec chcialem sie odnieść co do kwestii "hełmów". Jakis tydzien temu zainteresowalem sie na powaznie TRackIR ale cena sprowadzila mnie na ziemie...
wtedy olsnienie...ALLEGRO! No i znalazlem!
sprzecik nazywa sie UR GEAR i byl produkowany przez wloska firme UNIONREALITY... tak niestety BYŁ... firma padla nie ma sterowników, strony www itd.

Mimo to wciągnąłem sprzeta za 90zł !!!!!!!! + koszty przesyłki.... dostałem caly zestaw w kartonie jakies tam programiki pod winde 95!!!! oraz kilka demek...wbijac w to!
Najwazniejsze kwestia to FB... i wiecie co to dziala!!!!!!!!!!!!!!!!

za 1/6 ceny TrackIR otrzymujemy sprzecior z wbudowanymi sluchawkami ! mikrofonem ! { wyglada jak ze startreka i wywoluje dziwna reakcje ludzi }.... DZIALA
Coprawda caly dzien konfigurowalem i walczylem z NewVision ale juz wiem jak i niedlugo zamieszcze instrukcje...

Konczac i reasumujac !!!  KUPUJCIE JAK ZLAPIECIE warto!!!!
pozdrawiam fruwaków!!

Lesiek

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 21, 2005, 18:29:37 »
I jak z tą instrukcja ? Ja tez zakupilem Ur-Gear-a za prawie 60 zl czekam na przesylke. Mam nadzieje ze sie nie zawiode. A jak jest z podlaczeniem tego ponoc nima USB tylko game port. Skoro nie mam takiego wejscia co proponujecie karta dzwiekowa z takim wejsciem czy jakas przejsciowka ? Aha i jakies skoki gdy patrzymy w prawo ?? hmm.  Ale i tak mnie to nie zniecheca mysle ze bede zadowolony.

hellmut

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 21, 2005, 12:45:34 »
Witam
Właśnie zastanawiam się nad kupnem Track IRa i nie wiem, czy kupić w Polsce ( Pilots.pl) czy w sklepie Natural Point. W tym drugim przypadku jest sporo taniej, ale do tego może dojść cło. W związku z tym byłbym wdzięczny za info (jeśli ktoś się orientuje w tych sprawach) jak wysokie może być cło, podatki, czy co tam jeszcze mogą mi doliczyć.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 21, 2005, 20:56:05 »
przeczytaj na stronce kg200, o przygodach z urzedem celnym:), ja polecam zrobienie sobie zestawu freelook, sam uzywam, jestem bardzo zadowolony (kamera, LEGO Cam, niebieska dioda na wysięgniku przymocowana do słuchawek, zasilacz od Lego Kolejki napędza diodę, wygladam w tym jak popieprzeniec, ale sie fajnie lata:))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Siara

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 23, 2005, 01:44:10 »
Cytat: hellmut
jak wysokie może być cło

czy sie pomyle jak powiem ze odkad jestesmy w unii to cla sie nie placi?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 23, 2005, 12:11:16 »
Cytat: Siara
Cytat: hellmut
jak wysokie może być cło

czy sie pomyle jak powiem ze odkad jestesmy w unii to cla sie nie placi?

Jedynie co sie placi to podatek chyba 22% ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 07, 2005, 21:40:31 »
Kilka miesięcy po padzie mojej syfnej kamery internetowej w końcu postanowiłem powrócić do tematu... jednakże tym razem zamiast żaluzji w oknach mam rolety - te niestety nie są w stanie blokować światła w wystarczającym stopniu, to w połączeniu z usytuowaniem mojego "stanowiska pracy" uniemożliwia mi korzystanie z freelooka w kooperacji ze świecącymi zwykłymi diodami. Diody IR natomiast jak wszyscy wiemy nie dają odpowiedniego komfortu pracy, bo trzeba ich kilka, a przy korzystaniu wtedy z nich program przeskakuje pomiędzy diodami - i w grze mamy bardzo nerwowe ruchy.

Pozostaje mi CamToPan - program na którym swojego czasu bardzo się zawiodłem i na zawsze skreśliłem, oraz wynalazki pokroju TrackIR i UR Gear - tego drugiego ciężko zastać na eBay, a o Allegro teraz można w ogóle zapomnieć... poza tym nie mm w tej chwili w swoim komputerze żadnego sprawnego portu MIDI.

TrackIR ... dziwi mnie bardzo, że nigdzie nie można dostać wersji 1 i 2... nie wiem, ludzie oddają je od razu do kasacji czy co ? Nie stać mnie na 3'kę, więc szukam właśnie tych dwóch pierwszych wersji.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 08, 2005, 15:42:03 »
Ja tez ostanio ponownie sprobowalem cam2pam w placzeniu z newview i nvtomouse, przed tem rowniez mnie odrzucilo i to tez z powodu wywalania sie nvtomouse przy uruchamianiu. Ale teraz wszysttko ladnie dziala i daje chyba lepsze rezultaty od freelooka, glownie przez jedna glowna ceche wynikajaca nv, mozna ustawic krzywa odpowiedzi ruchu glowy, tak jak w trackir, czyli ruchy "srodku"  np 50% troche dalej 55% a pozniej juz np 250% taki lady logarytmiczny wykresik.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 08, 2005, 16:37:06 »
Jak jesteś zadowolony, to może napisz jakąś reckę, bo teraz to już jestem z leksza zdesperowany :D

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 08, 2005, 17:01:33 »
to moze po tym jak wreszcie dla Jojka napisze o x52ale do tego to jeszcze uchuhu.....

Bartolnikow

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #41 dnia: Września 08, 2005, 09:59:36 »
Miałem wczoraj przyjemność testować trackaIR u szanownego YOYO. Noszę się z zamiarem kupna, bardzo poważnie się noszę :mrgreen: , bo już w przyszłym tygodniu. Ale pojawiła się niepewność związana z Vector'em. Biorąc pod uwagę, że nie latam (a jak już - to mało) w FS, do BOB'a cięzko mi się jakoś przekonać (spróbuję jeszcze i zrobie kilka podejść), to  czy jest sens ładować dodatkowe 170 PLN? Ił2 jak na razie nie wykorzystuje Vector'a. Może BOB (gdzieś za 5 lat - jeśli wogóle)... ale kto tam Olega wie :mrgreen:
Dojdę do sedna:) Jakie jest wasze doświadczenie z Vectorem, czy jest sens kupować z "buta', czy lepiej za cene kompletu TrackIR3+Vector kupić TrackIR3PRO? Czekam na opinie.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #42 dnia: Września 08, 2005, 12:09:26 »
Moim zdaniem pro to wyciaganie dodatkowe kasy, bo przyrosc korzysci nie przystaje nijak do przyrosci ceny.

Bartolnikow

• Gość
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #43 dnia: Września 08, 2005, 12:10:34 »
Czy mam rozumiec, ze nie widac roznicy w dzialaniu pomiedzy 3 a 3PRO?

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #44 dnia: Września 08, 2005, 14:15:04 »
No za 25$ więcej dostajesz dodatkowe 40 fps (z tym że to tutaj właściwie powinno się nazywać próbkowanie a nie ramki na /s, wynika to z tego ze jest to taka zmodowana kamerka) czyli masz 120 fps zamiast 80 czyli jeszcze płynniej. Moim zdaniem nie zauważysz tego bo i tak ci karta graficzna nie wyrobi, no chyba ze odpalasz quake 1 w rozdziałce 320x240  i masz 120fps na liczniku.

Przy okazji przypomnę ze tv w Europie emituje 25fps w hameryce 30 fps a czy bedzie to juz 1200 fps czy 30 fps oko nie widzi różnicy.

Zaznaczam że TiR nie mam.