Autor Wątek: Jak się czujecie grając w rosyjską grę?  (Przeczytany 1191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak się czujecie grając w rosyjską grę?
« dnia: Listopada 29, 2022, 16:50:14 »
A mogę o coś Was spytać? Jak się czujecie grając w rosyjską grę?
I naprawdę nie chodzi mi o zrobienie gufnostormu, pytam bo sam mam z tym problem. Niby wiem, że twórcy mogą nie wspierać mentalnie ich wodza w dążeniach imperialistycznych, ale... Jednak czyje niesmak gdy myślę, że mocno pośrednio, kupując np. Battle of Normandy wspieram reżim. I niestety też tak mam z niemieckimi samolotami... (może to większości z Was wydawać się dziwne, ale tak mam).
A jak jest u Was? Coś się pojawia, jakiś niesmak, zgrzyt, coś, malutkie, tyci?
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2022, 18:30:06 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Odp: Jason Williams odszedł z 1CGS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2022, 17:08:03 »
Ja mam niesmak siadając za kierownicą Poloneza, w mietku lub VW nie mam takiego uczucia :)
Gdyby Polacy, albo inna nacja, zrobiła grę nie ustępującą lub lepszą- zdecydowanie wolałbym grać w Nasz produkt, bo swoje jak dobre- trzeba popierać.
Trzeba oddzielić- nie wszyscy ruscy to Stalin lub Putin, jak i nie wszyscy Niemcy to hitlerowcy.
I co by nie sądzić o Niemcach, to trzeba im przyznać, że przed i podczas wojny, postęp techniczny zrobili niesamowity.
Patrząc na BFa lub Tygrysa, nie widzę Hitlera- tylko myśl techniczną... podobnie mam ze Sturmowikiem :)
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Odp: Jason Williams odszedł z 1CGS
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2022, 18:30:01 »
Tu jest idealne miejsce na takie rozterki... czas start.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Odp: Jak się czujecie grając w rosyjską grę?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 29, 2022, 20:54:56 »
Ja miałem niesmak po rosyjskim spirolu na akademikach. Z tego co pamiętam...
Teraz piję jedynie polską wódkę, chociaż w zasadzie to już zachodnia...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2022, 00:01:47 »
Jak się czujecie grając w rosyjską grę? I naprawdę nie chodzi mi o zrobienie gufnostormu, pytam bo sam mam z tym problem.

A jak się czujesz kupując smartfona lub kartę graficzną do których produkcji kobalt afrykańskie dzieci wykopują gołymi rączkami w środku Konga..? Są takimi samymi ofiarami kolonializmu jak ich przodkowie w XIX wieku.
Czy ta elektronika przypadkiem potem nie jest składana w Chinach w fabrykach, gdzie założono siatki w oknach bo ludzie woleli skoczyć i się zabić niż harować niewolniczo za miskę ryżu?

I niestety też tak mam z niemieckimi samolotami...
A nie masz problemu z tym, że samoloty wujka sama i jego królewskiej mości bombardowały cywili w miastach? Pilot mustanga, który ginie w pojedynku z mietkiem to jednak żołnierz... wiedział na co się pisze. Dzieci płonące w swoich kołyskach już tak średnio. Jak się poczyta co zwycięscy "wyzwoliciele" radzieccy robili na ziemiach "wyzwolonych" to tak samo może przejść ochota na ruską technikę.

Żeby żyć z sumieniem czystym w 100% należało by zostać chyba amiszem.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 30, 2022, 07:49:19 »
Dobra zamykam, bo jak czytam takie wynurzenia to mam odruch... :513:

Szkoda prądu i mięjsca w bazie danych.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"