Autor Wątek: Serial - "Władcy przestworzy" ("Masters of the Air").  (Przeczytany 11435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Odp: Serial - "Władcy przestworzy" ("Masters of the Air").
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 07, 2023, 16:07:55 »
W otatnich latach, sensowne i strawne widowisko telewizyjno/kinowe dotyczące lotnictwa około drugowojennego (szczególnie po nieoglądalnych "Midway" i "Red tails") to jednak jakieś wydarzenie. Zwłaszcza, że po "Kompani braci" i "Pacyfiku" możliwe jest utrzymanie poziomu oglądalności dla pasjonatów.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2024, 22:28:16 »
Premiera 26.01.2024 na Apple tv.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 12, 2024, 22:28:30 »
Masters of the Air — Opening Title Sequence | Apple TV+
https://www.youtube.com/watch?v=98Ys1aI9a_Y

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 14, 2024, 20:22:18 »
https://www.youtube.com/watch?v=uBaVodEp-Wg

Ekskluzywny wycinek z serialu. Nie chcę nic krakać, ale wygląda nieźle. Podobnie jak w "Niezłomnym". Jeżeli produkcja opiera się na tamtym doświadczeniu to spoko.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2024, 20:42:38 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 24, 2024, 00:35:41 »
Kolejny klip:

Masters of the Air: Exclusive Clip (2024) Austin Butler, Barry Keoghan
https://www.youtube.com/watch?v=qJsP2a4Sv2o

Pozostaję sceptyczny. Przede wszystkim pod względem CGI. Nie wiem dlaczego, ale to co widzę w tych trailerach jakoś nie napawa optymizmem. Wszystko jakieś takie rozmyte.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 26, 2024, 10:49:53 »
Ale to pierwszy odcinek dopiero, nieprawdaż? Ostatnio jest moda na ciurkanie po jednym odcinku, by oglądać co tydzień, jak zwierzęta...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 26, 2024, 11:50:12 »
Ja cię rozumiem. W naszym wieku, człowiek boi się rozpocząć oglądanie serialu emitowanego co tydzień, bo boi się, że nie dożyje końca serii i nie będzie wiedział jak się skończyło. A tak, jeden-dwa dni i szansa na dożycie końca serialu wzrasta.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 26, 2024, 11:58:44 »
Dlatego czekam aż sezon zakończy się i wtedy dopiero oglądam. Może to nie jest idealne rozwiązanie, bo potem mam 9 sezonów do oglądnięcia po 24 odcinki, ale chociaż mam kontynuację fabuły :D.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 26, 2024, 14:24:17 »
Ale to pierwszy odcinek dopiero, nieprawdaż? Ostatnio jest moda na ciurkanie po jednym odcinku, by oglądać co tydzień, jak zwierzęta...

Co serial, który jest wypuszczany nie "na raz", jest Twoje biadolenie z tym związane. Poczekaj sobie do ostatniego odcinka i dopiero wtedy zacznij oglądać w takim tempie, jak Tobie wygodne. Czy to jest aż tak skomplikowane? :)

Ja na przykład najczęściej czekam do końca, bo boxset się liczy jako freeleech. :evil:

W naszym wieku, człowiek boi się rozpocząć oglądanie serialu emitowanego co tydzień, bo boi się, że nie dożyje końca serii i nie będzie wiedział jak się skończyło.

;D Ale szukając pozytywów, zakończenie będzie już Tobie wtedy raczej obojętne.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 26, 2024, 14:33:20 »
Nikt nie wie co jest pod drugiej stronie

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 26, 2024, 17:34:54 »
OT: Jascha, nie biadolę bo się już dawno przystosowałem i bardzo grzecznie czekam na całość. Choć, co zabawne, miałem parę przypadków, że zapomniałem o serialu i sobie przypomniałem dłuuuugo po zakończeniu emisji. Taki lajf, widać starość.

W tym przypadku zauważam jedynie, że ocena po jednym odcinku, czy nawet paru, jest mało miarodajna. Trzeba poczekać, i z oceną, i z oglądaniem (ale to tylko u mnie). Mogłem to lepiej zaznaczyć, odpowiadając na wpis o ocenie na RT.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 26, 2024, 20:59:09 »
Co serial, który jest wypuszczany nie "na raz", jest Twoje biadolenie z tym związane.

Każdy biadoli na to co lubi. Ty na CGI, a Sorbifer na oglądanie po odcinku ;).  Biadolenie to taki nasz sport narodowy, a ja po prostu doceniam, że komuś się chciało w tej tematyce cokolwiek nakręcić. Oglądnę tak czy siak.

« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 26, 2024, 21:45:40 »
Ja cię rozumiem. W naszym wieku, człowiek boi się rozpocząć oglądanie serialu emitowanego co tydzień, bo boi się, że nie dożyje końca serii i nie będzie wiedział jak się skończyło. A tak, jeden-dwa dni i szansa na dożycie końca serialu wzrasta.

Też jestem ciekaw jak się skończy... czy pokonają nazistowskie Niemcy? ;D

Podczas jednej sceny kołowania z oficerem kontroli na pierwszym planie, perspektywa wydawała mi się lekko zaburzona. B-17 na pasie w dalszej części planu, wyglądał na miniaturkę. Poza tym, to serial wygląda bardzo ładnie. Podoba mi się gra aktorska. Oglądałem z moim tatą, który co tydzień przechodzi szlak bojowy z Pattonem przed TV :D Nawet się zajarał, bo komentował niektóre akcje. Ogólnie to 6/10
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2024, 22:13:37 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 28, 2024, 19:28:27 »
Oglądnę tak czy siak.

Nie no, wiadomo, zobaczę nawet jak oceny będą słabe. Ba, zgadnę, że każdy tutaj na forum też obejrzy. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.